Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Umana Reyer" uzvar arī otrajā finālspēlē un izcīna FIBA Eiropas kausu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Umana Reyer" uzvar arī otrajā finālspēlē un izcīna FIBA Eiropas kausu
Venēcijas "Umana Reyer" pret Avellīno "Sidigas Scandone"
Foto: FIBA

Ar Itālijas klubu divkauju noslēdzies šīs sezonas FIBA Eiropas kauss, kurā šovakar triumfēja Venēcijas "Umana Reyer", kas arī atbildes spēlē pieveica (81:79) Avellīno "Sidigas Scandone", divu maču summā izcīnot uzvaru ar 158:148.

Abu komandu pirmajā duelī venēcieši bija pārāki ar visnotaļ pārliecinošu 77:69, kas pirms atbildes mača Venēcijā par favorītiem lika uzskatīt tieši mājiniekus. Tomēr viesi laukumā parādīja lielisku cīņassparu, jautājumu par trofejas ieguvēju ilgu laiku atstājot atvērtu.

Spēles pirmajā puslaikā gan pārākumu apliecināja "Umana Reyer", kas līdz lielajam pārtraukumam spēja iegūt septiņu punktu pārsvaru (41:34), kas kopvērtējumā venēciešiem ļāva iegūt jau šķietami komfortablu un drošu 15 punktu vadību.

Otrā puslaika ievadā "Umana Reyer" uz brīdi atrāvās pat līdz +10 (44:34), tomēr turpinājumā pakaļdzīšanos uzsāka Avellīno, kas veica 16:3 izrāvienu, trešās ceturtdaļas vidū izvirzoties vadībā ar 50:47. Līdz pat ceturtās ceturtdaļas beigu pusei laukumā turpinājās ļoti saspringta un līdzvērtīga cīņa, "Sidigas" komandai cenšoties iegūt nepieciešamo +7, kamēr "Umana Reyer" cenšoties atgūt pārsvaru.

Beigu beigās izšķirošu piecu punktu izrāvienu veica mājinieki, no nelabvēlīgā 75:76 panākot 80:76 savā labā un praktiski izšķirot fināla likteni. "Umana Reyer" nosargāja uzvaru arī otrajā spēlē, izcīnot pirmo Eirokausu trofeju kluba pastāvēšanas vēsturē.

Čempionu rindās pa 16 punktiem guva Markess Heinss un Hrvoje Peričs. Viesiem tikmēr 32 punktus guva Džeisons Ričs, kamēr ar fantastisku double-double izcēlās ukrainis Kirilo Fesenko - 21 punkts un 15 atlēkušās bumbas.

  -1 [+] [-]

, 2018-05-03 07:10, pirms 6 gadiem
Kas tās tādas par komandām? 😵

  -1 [+] [-]

, 2018-05-03 09:21, pirms 6 gadiem
Tās, kuras netika Eirolīgā un Eiropas kausā.