Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Trešo reizi pēc kārtas NFL zvaigžņu mačā uzvar AFC komanda

Juris Miņins
Juris Miņins

Trešo reizi pēc kārtas NFL zvaigžņu mačā uzvar AFC komanda
Mača MVP - Džamāls Adamss un Patriks Mahoums
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā naktī Orlando pilsētā tika izspēlēta Nacionālās futbola līgas zvaigžņu spēle, kas zināma ar nosaukumu "Pro Bowl". Demonstrējot labāku aizsardzību, tajā ar 26:7 uzvarēja AFC komanda.

Pretēji citās līgās ierastajam, kad labākie sportisti vienā mačā tiekas sezonas vidū, NFL "Pro Bowl" notiek sezonas izskaņā. Ilgus gadus šī spēle tika aizvadīta nedēļu pēc finālmača, bet pēdējos gados līgas zvaigznes, kas vairs nav aizņemtas savās komandās (šogad spēlē nepiedalījās Losandželosas "Rams" un Jaunanglijas "Patriots" komandu spēlētāji, kas gatavojas finālmačam), spēlē nedēļu pirms "Super Bowl".

Tiesa, tāpat kā citos sporta veidos un līgās, arī NFL zvaigžņu mačs vairāk ir izrāde, kur interesantāk ir vērot pirmsspēles konkursus, nevis pašu spēli, kas tiek izspēlēta ļoti saudzīgā režīmā. Pirmsspēles konkursos, starp citu, NFL spēlētāji sacenšas gan "jautrajās stafetēs", gan precīzāko piespēļu konkursā, kur viņiem jātrāpa pa dažādiem mērķiem, gan arī tautas bumbas spēlē.

Pati spēle, kas jau otro gadu pēc kārtas tika aizvadīta pamatīgā lietū, pagāja AFC komandas aizsardzības zīmē, jo viņi neļāva saviem oponentiem, NFC komandai, tikt pie punktiem, kamēr paši nebija panākusī 20 punktu pārsvaru.

Tikai ceturtās ceturtdaļas vidū Ostins Hūpers guva pirmo un vienīgo piezemējumu NFC labā.

AFC labā piezemējumi Erikam Ībronam, Entonijam Šermanam un Džalenam Ramzijam, kurš pēdējās mača sekundēs no sev ierastās malējā aizsarga pozīcijas bija pārcēlies uz malējā uzbrucēja vietu.

Par spēles MVP tika atzīti Patriks Mahoumss (uzbrukumā) un Džamāls Adamss (aizsardzībā).

Jāpiebilst, ka šī bija jau trešā spēle pēc kārtas, kurā uzvaru izcīnīja AFC komanda. Pēdējā NFC konferences uzvara "Pro Bowl" mačā ir datējama ar 2012. gadu. No 2013. līdz 2015. gadam zvaigžņu spēles formāts bija izmainīts, spēlējot kapteiņu draftētām komandām.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/