Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL drafta pirmais numurs paraksta līgumu ar "Browns"

Juris Miņins
Juris Miņins

NFL drafta pirmais numurs paraksta līgumu ar "Browns"
Beikers Meifīlds
Foto: Sipa USA/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) šī gada drafta pirmais numurs, saspēles vadītājs Beikers Meifīlds beidzot ir noslēdzis līgumu ar Klīvlendas "Browns" komandu.

Oklahomas universitātes komandas saspēles vadītājs Beikers Meifīlds, kuru šī gada draftā ar kopējo pirmo numuru izvēlējās viena no pēdējo sezonu pārliecinoši vājākajām komandām, Klīvlendas "Browns", vakardien lika savu parakstu uz pirmā profesionālā līguma, piekrītot četru gadu sadarbībai par kopējo summu 32.5 miljoni ASV dolāru.

Protams, ka šis ir lielākais līgums, kādu ir parakstījis kāds no 2018. gada draftā izvēlētajiem spēlētājiem. Atgādināsim, ka pirms pāris dienām pie profesionālā līguma tika arī pussargs Seikvons Bārklijs, kurš no Ņujorkas "Giants" saņēma 31 miljonu ASV dolāru.

Savukārt visu laiku lielāko līgumu kontekstā Meifīlda un "Browns" darījums gan neizskatās tik iespaidīgi, jo vēl iepriekšējā kolektīvā līguma laikā, kad komandām nebija tik stingru ierobežojumu jauno spēlētāju līgumu slēgšanā, vienības naudu tērēja daudz lielākos apjomos. Piemēram, Sentluisas "Rams" un Sems Bredfords, kurš, starp citu, arī bija Oklahomas universitātes komandas saspēlnieks, savulaik bija vienojušies par sešu gadu sadarbību, kas bija novērtēta uz 78 miljoniem, no kuriem 50 miljoni bija garantētā summa.

Tiesa, nebūt ne visi draftā izvēlētie ir likuši parakstus uz līgumiem. Kopumā seši spēlētāji (pieci no tiem – pirmajā kārtā izvēlētie) vēl veic pārrunas par pirmo profesionālo līgumu, viņu vidū arī "Browns" otrā izvēle, ar kopējo ceturto numuru paņemtais malējais aizsargs Denzels Vords un Ņujorkas "Jets" lielākā nākotnes cerība, saspēles vadītājs Sems Dārnolds.

Jāpiebilst, ka Klīvlendas komandai Meifīlda sakarā ir tālejoši plāni un viņam tiks dots laiks, lai iepazītos ar profesionālo futbolu, kas ievērojami atšķiras no koledžā spēlētā. Tieši tāpēc šajā starpsezonā pirmā saspēlnieka vietai "Browns" nolīga pieredzējušo Tairodu Teiloru.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja