Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Bels neierodas "Steelers" nometnē, zaudē 14.5 miljonus un šosezon nespēlēs

Juris Miņins
Juris Miņins

Bels neierodas "Steelers" nometnē, zaudē 14.5 miljonus un šosezon nespēlēs
Līveons Bels
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) spēlētājs Līveons Bels, kurš cīnoties par lielāku līgumu, šajā sezonā tā arī nav parādījies Pitsburgas "Steelers" sastāvā, vakardien neieradās komandas treniņbāzē un, atbilstoši līgas noteikumiem, šosezon vairs nedrīkst spēlēt.

Spēlētāju streiki cīnoties par izdevīgākiem līguma nosacījumiem Nacionālajā futbola līgā nav nekāds retums un parasti futbolisti savu arī panāk – vai nu viņu līgumi tiek pārskatīti, vai piedāvāti jauni, vai arī viņus aizmaina uz citām komandām, kuras ir spējīgas nodrošināt gaidītos līguma nosacījumus.

Tiesa, pussarga Līveona Bela gadījums ir visnotaļ īpašs, jo Pitsburgas "Steelers" vienība savam produktīvajam pussargam nevēlējās piešķirt prasīto līgumu, bet pat spēlētājs ir ieņēmis visnotaļ stingru pozīciju – kamēr nav parakstīt jauna vienošanās, laukumā viņš nedosies.

Viss sākās vēl 2017. gadā, kad abas puses nespēja vienoties par sadarbības nosacījumiem, bet "Steelers" izmantoja iespēju pret spēlētāju pielietot tā saukto "franšīzes birku", t.i., standartizētu līgumu, kas ir paredzēts uz vienu gadu un tā summa katru gadu tiek aprēķināta atsevišķi vai nu ņemot par pamatu piecu apmaksātāko spēlētāju vidējo algu vai tā tiek aprēķināta 120% apmērā no spēlētāja iepriekšējās algas, skatoties kura summa ir lielāka.

Šīs "franšīzes birkas" galvenā priekšrocība no komandu skatu punkta ir iespēja saglabāt spēlētāju savās rindās un turpināt pārrunas par jaunu līgumu. Bela un "Steelers" gadījumā gan nekas prātīgs no tā nav iznācis, jo 2017. gada sezonas laikā un arī šī gada pirmajā pusē vienošanās nav panākta, tāpēc pussargs vēlreiz no savas komandas saņēma "franšīzes birku", taču pretēji pagājušajam gadam, šogad atteicās spēlēt uz šādiem nosacījumiem, gaidot jaunu līgumu.

Līgas noteikumi arī paredz, ja spēlētājs līdz konkrētam laikam neparaksta komandas "franšīzes birkas" piedāvājumu, viņš konkrētajā sezonā vairs nevar piedalīties. Līveona Bela dedlains iestājās vakardien un viņš tā arī nelika parakstu zem komandas piedāvājumu, kā saka, uz galda atstājot 14.5 miljonus ASV dolāru, ko viņš varēja saņemt, ja vien piekristu spēlēt.

Jāpiebilst, ka sarunu gaitā Pitsburgas komanda gan viņam piedāvāja dažādus līguma variantus, labākais no kuriem bija piecu sezonu ilgs 70 miljonus vērts līgums, ko Bels noraidīja. Tāpat "Steelers" apsvēra iespēju aizmainīt savu streikojošo pussargu uz citu komandu, taču realitātē to nevarēja izdarīt, jo Bels nebija uzlicis parakstu uz līguma, t.i., viņš nebija darba attiecībās ar komandu.

Līdz ar to 26 gadus vecais Līveons Bels, kurš līdz šim sevi ir pierādījis kā ļoti produktīvs un vispusīgs pussargs, kā arī trīs reizes ir izpelnījies iekļaušanu "Pro Bowl" mačā, 2019. gada starpsezonā kļūs par neierobežoto brīvo aģentu un varēs parakstīt līgumu ar jebkuru citu līgas komandu.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/

     [+] [-]

, 2018-11-14 15:36, pirms 5 gadiem
Pat labāk nekā labi

     [+] [-]

, 2018-11-14 16:14, pirms 5 gadiem
Negrib satrumēties pirms max kontrakta.Simple as that.
Sezonas sākuma bija video kur čali nestuvēs ved prom un viņš rāda stadionam vidējo pirkstu tāda paša iemesla dēļ.Sezona cauri,un pie naudas netiks nākošajā sezonā

     [+] [-]

, 2018-11-14 17:03, pirms 5 gadiem
saprotu, puisis grib 20 + miljonu līgumu ar iespējami lielāko garantēto.
es nemaksātu. ir viņš sasodīti labs, bet ar mīnusiem.
viņš nevelk visu sezonu, notraumējas, un attieksme pret komandu.
steeleri gan pierāda , ka neaizvietojamu nav.
James Conner sosezon. ne par matu sliktāks.
p.s. ar tām traumām un palikšanu bez naudas situācija nav tik vienkārša. maksā līgumus arī traumētiem.
mazs piemērs But — the big but — all that changed with his injury. The CBA makes it impossible to cut a 5th Year Option player because of injury; or more precisely, it says the salary is fully guaranteed. Thus the Steelers have no choice. They must pay Ryan Shazier his $8.7
par šo nespēlēto sezonu.
p.p.s. bet viņš ir malacis. es pat vairs nebrīnīšos , ja viņš spēlēs

     [+] [-]

, 2018-11-14 18:25, pirms 5 gadiem
Man gan uz situāciju gribētos skatīties no mazliet citas puses.

Proti, komanda, kas pati saka, ka Bels viņiem ir atslēgas spēlētājs, jau vairākus gadus nevar piedāvāt viņam līgumu vai, ja jau tā, aizmainīt prom.

Tāpat komanda viņam piedāvā 70 miljonus uz 5 sezonām, t.i., 14 miljonus gadā, kas ne tikai nav 20 miljoni, bet pat nav šī brīža lielākā alga NFL.

Kā tādos gadījumos runā paši spēlētāji, tas ir stāsts par novērtēšanu un cieņu. Nav jau tā, ka Pitsburgai nav naudas (5. lielākais brīvo līdzekļu uzkrājums līgā, 19.5 miljoni), bet viņi ir iespītējušies un Bels tāpat.

Par to vai Koners nav par matu sliktāks... Koners ir jauns zirgs, kurš tā arī aullēkšo pa laukumu, neskatoties ne pa labi, ne pa kreisi. Iespējams, ka ar laiku atnāks šis laukuma redzējums, taču jautājums ir - kas atnāks ātrāk, redzējums, vai savainojumi?

Tā dīvaini to teikt, bet Bels ir gudrāks RB, arī pacietīgāks, vispusīgāks un uzticamāks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-11-14 19:46, pirms 5 gadiem
Juri tev nav taisnība. par vispusību - koners šogad pogā visos veidos belu 2017. tici man. pat visi nfl apskatnieki ir aizmirsuši tekstu, ka vajag belu. koners ir patīkams pārsteigums.
tātad vispusīgs.

cieņu viņam jau izrādija vairāku ārpuslaukuma skandālu laikā.
steeleriem ne visai patīk spēlētāji , lai kādi stāri nebūtu, ar problēmāmarpus komandas un dranķīgu attieksmi pret komandu. tāda nu ir viņu politika. un atcerēsimies holmsu un Mike Wallace. palika labāki aizejot no komandas?

Conner: 22.6 touches per game, 131.7 scrimmage yards per game, 5.8 yards per touch, 9 touchdowns
Bell: 28.9 touches per game, 128.3 scrimmage yards per game, 4.4 yards per touch, 4 touchdowns

     [+] [-]

, 2018-11-14 20:38, pirms 5 gadiem
steelers rakstīja: Juri tev nav taisnība. par vispusību - koners šogad pogā visos veidos belu 2017. tici man. pat visi nfl apskatnieki ir aizmirsuši tekstu, ka vajag belu. koners ir patīkams pārsteigums.
tātad vispusīgs.

cieņu viņam jau izrādija vairāku ārpuslaukuma skandālu laikā.
steeleriem ne visai patīk spēlētāji , lai kādi stāri nebūtu, ar problēmāmarpus komandas un dranķīgu attieksmi pret komandu. tāda nu ir viņu politika. un atcerēsimies holmsu un Mike Wallace. palika labāki aizejot no komandas?

Conner: 22.6 touches per game, 131.7 scrimmage yards per game, 5.8 yards per touch, 9 touchdowns
Bell: 28.9 touches per game, 128.3 scrimmage yards per game, 4.4 yards per touch, 4 touchdowns
Es nesaku, ka Koners ir SLIKTS, es saku, ka viņš ir zirgs, kurš vispirms dara un tad domā. Kokrētā vietā un laikā viņš ir efektīvs Bela aizstājējs, bet vai viņš tāds būs ilgtermiņā, tas ir jautājums uz ko vēl jāatbild.

Ja par statistiku, tad starp advancētās statistikas lērumu ir tāds rādītājs kā DVOA - Defense-adjusted Value Over Average, prasti runājot, tiek salīdzināti visi līgas RB pie vienādām situācijām un tas ko viņi spēj iegūt no tām. Tad lūk, Koneram šis rādītājs ir negatīvs (-2.2%), kas nozīmē, ka viņš ir zem līgas vidējā rādītāja (22. vieta šajā aspektā).

Jā, "Steelers" nav jāspēlē tās izspēles, kurās viņu RB nav spēcīgs, taču tas tikai parāda to, ka par vispusīgu viņu nosaukt nevar (ja ļoti gribas, var saukt pat par parastu, vidēju līgas RB).

Bels 2017. gadā bija ar 7.9% (11.vieta), 2016. ar 17.3% (5. vieta), bet 2015. ar 28.1% (togad arī 1. vieta līgā). Sanāk, ka trīs gadu griezumā viņš ir bijis par 17.77% efektīvāks nekā līgas vidējais RB.

Parokoties šajā statistikā dziļāk, var atrast vēl dažādas interesantas lietas. Nemaz nepieminu to, ka Koners notver 75% sev raidīto piespēļu, kamēr Bels pagājušgad ķēra teju 90%.

Uz taisnību nepretendēju, rakstu tikai IMHO.

     [+] [-]

, 2018-11-14 21:15, pirms 5 gadiem
štrunts par statistiku. piekritīšu tev taisnība. tikai atbildi vai tu gribi komandā selfisch spēlētāju, kurš nav beidzis pinu sezonu 4 reizes no 5, dirveiz dabūjis līgas sodus (izlaistas spēles), neieradies praktiski nevienā vasaras nometnē un maksāt otru lielāko algu komandā?

P.S. man patika viena apskatnieka teiktais - steeleru spēlētājs ir tas, kuram uzsauc brīvu dzērienu jebkurā bārā pitsburgā, belam neuzsaukšot.

     [+] [-]

, 2018-11-14 21:26, pirms 5 gadiem
steelers rakstīja: štrunts par statistiku. piekritīšu tev taisnība. tikai atbildi vai tu gribi komandā selfisch spēlētāju, kurš nav beidzis pinu sezonu 4 reizes no 5, dirveiz dabūjis līgas sodus (izlaistas spēles), neieradies praktiski nevienā vasaras nometnē un maksāt otru lielāko algu komandā?

P.S. man patika viena apskatnieka teiktais - steeleru spēlētājs ir tas, kuram uzsauc brīvu dzērienu jebkurā bārā pitsburgā, belam neuzsaukšot.
Ja man būtu teikšana NFL komandas sastāva veidošanā, tad es uz RB pozīciju iespringtu vismazāk (nu labi, uz kādu longsnaperi vēl mazāk, bet kikeri - vairāk ), jo tas, runājot rupji, ir "izejmateriāls" - karjeras īsas, liels savainojumu risks un sniegums pārāk atkarīgs no OL.

Protams, ja pie visādi citādi nokomplektētas PO komandas (un "Steelers" tādi ir teju katru sezonu) vadības esot būtu jāizvēlas starp Belu vai nosacītu no-name, tad es pat nez kā rīkotos.

     [+] [-]

, 2018-11-14 22:07, pirms 5 gadiem
bet Bels jau PO nav spēlējis (1 spēli ir). tur jau ir tas āķis. tad kad vajag , viņš neiztur. kā savādāk izskaidrot traumas sezonas beigās?

patiesībā es ar nezinu ko izvēlēties, bet man kā fanam gribas labu spēli ar labiem spēlētājiem.

     [+] [-]

, 2018-11-15 01:13, pirms 5 gadiem
steelers rakstīja: bet Bels jau PO nav spēlējis (1 spēli ir). tur jau ir tas āķis. tad kad vajag , viņš neiztur. kā savādāk izskaidrot traumas sezonas beigās?

patiesībā es ar nezinu ko izvēlēties, bet man kā fanam gribas labu spēli ar labiem spēlētājiem.
Kā izskaidrot? Tā, ka Belam ir liels darba apjoms regsezonā un viņš vienkārši fiziski nevar izturēt visu sezonu.
Izņemot 2015. gadu, kur viņam pavisam maz sanāca spēlēt, viņa "rush att" ir TOP cipari līgā, pagājušgad vispār bija pirmais šajā rādītājā.

Darba apjoms ("workload") viņam vienkārši ir par lielu.

Tieši šis darba apjoms (ko "Steelers" savam pirmajam RB nav samazinājuši) būs tas, kas Koneram var radīt problēmas, sevišķi pie viņa fiziskā spēles stila un tad jau redzēs kā izskatīsies Bela "nespēja" uz šī visa fona.