Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Patriots" zaudē ceturto pamatsastāva spēlētāju, Solders tiek pie rekordlīguma

Juris Miņins
Juris Miņins

"Patriots" zaudē ceturto pamatsastāva spēlētāju, Solders tiek pie rekordlīguma
Neits Solders
Foto: Sipa USA/Scanpix

Pēc zaudējuma 2017. gada Nacionālās futbola līgas (NFL) finālmačā, pamatīgas pārmaiņas piedzīvo Jaunangijas "Patriots" komanda, jo jau pirmajās divas brīvo aģentu tirgus dienās vienību ir pametuši četri pamatsastāva spēlētāji.

Iepriekšējo divu sezonu "Super Bowl" mača dalībnieki un 2016. gada sezonas NFL čempioni Jaunanglijas "Patriots" pēc neveiksmes 2017. gada izslēgšanas spēļu finālā turpina ciest zaudējumus, jo jau pirmajās divās brīvo aģentu tirgus dienās komandu ir pametuši četri spēlētāji.

Jau pirmajā dienā kā komandām bija ļauts vienoties ar spēlētājiem par jaunu līgumu parakstīšanu no Jaunanglijas vienības prom devās malējais aizsargs Malkolms Batlers, kas bija diezgan paredzami, kā arī pussargs Dions Luiss, kuri abi pievienojās Tenesī "Titans" komandai. Savukārt dienas gaitā kļuva zināms, ka malējais uzbrucējs Denijs Almendola pievienosies citai AFC austrumu divīzijas komandai, Maiami "Dolphins".

Otrā brīvo aģentu tirgus diena "Patriots" komandai atnāca ar vēl vienu ne visai patīkamu ziņu, jo uzbrukuma līnijas bloķētājs Neits Solders ir vienojies par līgumu ar Ņujorkas "Giants". Vienošanās paredz četru gadu sadarbību, kuras laikā uzbrucējs saņems 62 miljonus ASV dolāru. Ar 15.5 miljonu algu vidēji sezonā Solders uzreiz ir kļuvis par apmaksātāko bloķētāju visā NFL.

Šis zaudējums Jaunanglijas komandai nozīmē to, ka komanda ir zaudējusi vienu no svarīgākajiem uzbrukuma līnijas spēlētājiem, jo tieši Solders bija tas, kurš pēdējās sezonās aizsargāja Toma Breidija "aklo pusi", jeb uzbrukuma līnijas kreiso pusi, kuru saspēles vadītājs, kurš pats ir labrocis, izspēles laikā neredz un nevar kontrolēt.

Šosezon Solders, kurš iepriekš cīnījās ar sēklinieku vēzi, pirmo reizi tika iebalsots "Pro Bowl" mačā, kurā gan nepiedalījās, jo gatavojās sezonas izšķirošajam mačam pret Filadelfijas "Eagles".

Atgādināsim, ka tūdaļ pēc šogad notikušā "Super Bowl" mača tika paziņots, ka komandu pamet abi koordinatori – aizsardzības inženieris Mets Patricia, kurš pievienojās Detroitas "Lions" un uzbrukuma guru Džošs Makdanielss, kuram bija jākļūst par Indianapolisas "Colts" galveno treneri. Tiesa, dažas dienas vēlāk izrādījās, ka Makdanielss ir pārdomājis un uz Indianapolisu netaisās, paliekot uzticīgs Jaunanglijas komandai ar cerību ieņemt Bila Beličeka vietu jau tuvākajā nākotnē.

Kā arī...

- Klīvlendas "Browns" ir vienojusies ar bijušo Sanfrancisko "49ers" pussargu Karlosu Haidu par trīs gadu līgumu. Kopumā to var saukt par labu darījumu, ja vien ne apstāklis, ka klīvlendiešiem pieder pirmā un ceturtā izvēle šī gada draftā un kā labāko šī gada jauno spēlētāju daudzi atzīst tieši pussarga pozīcijā spēlējošo Seikvonu Bārkliju. "Browns" vadība gan norāda, ka Haida nolīgšana nenozīmē, ka viņi atteiksies no iespējas draftāt Bārkliju.

- Tikmēr "49ers" ir paziņojuši, ka ir vienojušies par līguma parakstīšanu ar Džeriku Makinonu, kurs iepriekš cīnījās par spēles laiku Minesotas "Vikings" komandā.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

  -1 [+] [-]

, 2018-03-14 21:41, pirms 6 gadiem
Dions Liivai

     [+] [-]

, 2018-03-16 10:41, pirms 6 gadiem
Solders, manuprāt, ir vienīgais vērā ņemamais zaudējums.
Batlera vietā tagad ir Makkortija brālis, kurš ir bijis labs iepriekš un nespēlēs sliktāk kā Batlers pagājušajā sezonā. Paliek Gilmors, vēl sastāvā ir otrajā kārtā draftētais Cyrus Jones, kuram rūkija sezona nepadevās, bet iepriekšējo nācās izlaist. Taču kkāda perspektīva viņam bija.
Amendola gan jau noderētu, bet komandā ir 5 labi WR - Kuks, Edelmans, Hogans, Dorsets, Mičels. Nevajadzētu problēmu iztikt bez DannyPlayoff.
Luisu, protams, pagājušajā sezonā izmantoja daudz. Bet nu joprojām ir Burkheds un Vaits, kas spēj spēlēt viņa lomu. Vēl ir arī Gilislijs (par kura atrašanos sastāvā septembrī nebūtu pārliecināts. Un vajadzības gadījumā ar Boldens no ST.
Solders būtu noderējis. Bet nu šaubos vai par tādu cenu, kā piedāvāja Giants. Cerams, izdosies kādu pārkvalificēt vai nodraftēt. Kamēr OL trenē Skarnekia, nav lielu bažu, ka vismaz sezonas otrajā pusē OL būs sakārtots.