Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Brīzs kļūst par visu laiku produktīvāko saspēles vadītāju, "Saints" uzvar

Juris Miņins
Juris Miņins

Brīzs kļūst par visu laiku produktīvāko saspēles vadītāju, "Saints" uzvar
Drū Brīzs
Foto: USA Today/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) piektajā spēļu nedēļā Ņūorleānas "Saints" saspēles vadītājs Drū Brīzs kļuva par visu laiku produktīvāko jardu guvēju, bet viņa komanda ar 43:19 pārspēja Vašingtonas "Redskins".

Saspēles vadītāja pozīcija amerikāņu futbolā, neapšaubāmi, var tikt saukta par galveno, jo tieši no šī spēlētāja ir atkarīgas komandas veiksmes un neveiksmes uzbrukumā un, kā rezultātā, arī visā spēlē. Savukārt kā viens no svarīgākajiem statistikas rādītājiem saspēles vadītāju veikuma vērtēšanā ir ar piespēlēm gūtie jardi.

Ilgu laiku par statistiski visu laiku labāko NFL saspēles vadītāju varēja saukt Peitonu Meningu, kurš bija līderis gan gūto jardu, gan rezultatīvo piespēļu ziņā. Tiesa, šorīt viņam pirmais tituls ir atņemts. Drū Brīzs, ar lielisku 62 jardu piespēli Trekvanam Smitam pārspēja Meninga sasniegumu un nonāca tajā tronī, ko viņam paredzēja jau sen, jo kopš 2006. gada ik sezonu pašlaik 39 gadus vecais Brīzs ir guvis ne mazāk kā 4300 jardus. Uz šo brīdi Brīzs ir guvis 72 103 jardus un Menings ir apsteigs par 63 jardiem.

Runājot par pašu spēli, jāsaka, ka tajā Ņūorleānas komandai bija ievērojams pārsvars, jo Vašingtona pārāk bieži kļūdījās, ļaujot pretiniekiem spēlēt brīvāk.

Pievēršoties citiem mačiem, Klīvlendas "Browns" tika pie savas otrās uzvaras šosezon, taču, kā ierasts, ne bez drāmas, jo viņiem jau trešo reizi sezonā bija jāspēlē pagarinājums. Šoreiz ar 12:9 tika pārspēta Baltimoras "Ravens" vienība.

Negaidītu zaudējumu piedzīvoja Grīnbejas "Packers", kuri ar 23:31 atzina Detroitas "Lions" pārākumu. Jāsaka, ka liela daļa vainas par zaudējumu ir jāuzņemas "Packers" kikerim Meisonam Krosbijam, kurš no sešiem spēlē izdarītiem sitieniem, pieciem brīvsitieniem un viena ekstrapunkta sitiena, realizēja tikai vienu brīvsitienu.

Ārons Rodžerss šajā mačā guva 442 jardus, kas bija spēļu kārtas labākais sniegums.

Kanzassitijas "Chiefs" izcīnīja savu piekto uzvaru piecos mačos, šoreiz ar 30:14 tiekot galā ar Džeksonvilas "Jaguars". Patriks Mahomess šajā mačā pirmo reizi kļūdījās piespēlē (maču noslēdza ar divām piespēlēm pretiniekiem rokās) un maču noslēdza bez rezultatīvām piespēlēm. Tiesa, Bleikam Bortlam klājās vēl sliktāk, jo četras viņa piespēles tika pārtvertas.

Par produktīvāko pussargu šajā spēļu kārtā kļuva Ņujorkas "Jets" pārstāvis Aizeja Krovels, kurš guva 219 jardus. Viņa komanda ar 34:16 pārspēja Denveras "Broncos".

Tāpat jāpiebilst, ka esošie čempioni Filadelfijas "Eagles" ar 21:23 atzina Minesotas "Vikings" pārākumu, taču tas nebija vienīgais Filadelfijas komandas zaudējums šajā mačā, jo ceļgala krusteniskās saites saplēsa pussargs Džejs Adžaji, kuram sezona ir beigusies.

Losandželosas "Rams", sekojot Kanzassitijas piemēram, arī tika pie piektās uzvaras, taču viņiem tā nāca daudz smagāk, jo tikai pēdējā ceturtdaļā viņi prata dzēst septiņu punktu deficītu, pārspējot Sietlas "Seahawks" ar 33:31. Trīs piezemējumi Toda Gērlija kontā.

Teksasas komandu, Dalasas "Cowboys" un Hjūstonas "Texans", duelis arī izvērtās gana skatāms un tur uzvarētājs tika noskaidrots pagarinājumā, kurā Kaimi Feirbeirns ar brīvsitienu izrāva "Texans" uzvaru – 19:16. Deandrē Hopkinss izcēlās ar 151 gūto jardu.

Jāpiebilst, ka Greiems Gano, Karolīnas "Panthers" kikeris, arī izrāva uzvaru savai komandai, pēdējās sekundēs realizējot brīvsitienu, taču viņš to izdarīja no 63 jardu attāluma, tādējādi atkārtojot NFL spēles rekordu, jo no tālākas distances vēl nevienam nav izdevies raidīt bumbu vārtos.

Nobeigumā arī jāatzīmē, ka šajā sezonā vairs nav nevienas komandas, kura nebūtu uzvarējusi, jo NFC Rietumu divīzijas komandu duelī, Arizonas "Cardinals" ar 28:18 tika galā ar Sanfrancisko "49ers".

NFL regulārā sezona, 5. nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts
ColtsPatriots24:38
RavensBrowns9:12
Cardinals49ers28:18
TitansBills12:13
DolphinsBengals17:27
PackersLions23:31
JaguarsChiefs14:30
BroncosJets16:34
FalconsSteelers17:41
GaintsPanthers31:33
RaidersChargers10:26
VikingsEagles23:21
RamsSeahawks33:1
CowboysTexans16:19
RedskinsSaints19:43

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/

     [+] [-]

, 2018-10-10 14:01, pirms 6 gadiem
Krosbijam melnā diena!! Tupeļu maiņa arī nelīdzēja! Bet vispār GB švaki šogad izskatās, nebrīnīšos ja netiks playoffos! Kaut kādi uzlabojumi aizsardzībā ir redzami, bet pašvaki, pašvaki!