Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Čempioni "Eagles" sezonu sāk ar izmocītu uzvaru

Juris Miņins
Juris Miņins

Čempioni "Eagles" sezonu sāk ar izmocītu uzvaru
Foto: USA Today/Scanpix

Esošie Nacionālās futbola līgas (NFL) čempioni Filadelfijas "Eagles" jauno sezonu ir sākuši ar diezgan smagu uzvaru pār Atlantas "Falcons" – 18:12.

Jau pirms sezonas atklāšanas cīņas daudz tika runāts par to, ka Filadelfijas vienībai, neskatoties uz viņu čempionu titulu, kas izcīnīts gada sākumā, pietuvoties šim sasniegumam būs grūti un problēmas var sākties jau pirmajā mačā.

Jāatzīst, ka Atlantas komanda spēles ievadā arī spēja izveidot daudz bīstamākus momentus un divreiz nonāca ieskaites zonas tiešā tuvumā, t.i., piecu jardu zonā, taču abas reizes palika bez piezemējumiem un no šīm situācijām prata gūt tikai trīs punktus. Aizsardzībā "Falcons" arī darbojās diezgan labi un spēles pirmajā daļā mājniekiem bija diezgan sarežģīti izvērst savu uzbrukumu, bet Niks Foulss vairākas reizes tika apturēts vai arī piespiests kļūdīties.

Puslaiks noslēdzās pie rezultāta 6:3 par labu Atlantas komandai, taču, lai arī rezultāts bija diezgan mazs, bija pārliecība, ka tā tas nepaliks.

Otrajā spēles daļā Filadelfijas komanda aktivizējās un ar vairākām sekmīgām izspēlēm, tajā skaitā Nika Foulza notverto bumbu, kas deva turpinājumu uzbrukumam, tika pie ieskaites zonas, bet Džejs Adžaji ienesa bumbu ieskaites zonā, kas bija sezonas pirmais piezemējums.

Mača turpinājumā "Eagles" aizsardzība turpināja būt lieliskā formā, taču mājnieku kļūdas deva negaidītas iespējas uzbrukumiem viesiem un vienā no šādiem gadījumiem Tevins Kolmens bija tas, kurš spēja atbildēt ar piezemējumu.

Tiesa, pēc Kolmena piezemējuma bija jāizpilda papildpunkta sitiens, ko Mets Braients nerealizēja, triecot bumbu pret vārtu stabu, kas, protams, pamatīgi sarežģīja situāciju, jo nu Filadelfijas komandai pietika pat ar vienu tiešo brīvsitienu, lai izrautu uzvaru.

Līdz brīvsitieniem lieta netika, jo spēles izskaņā Atlantas komandas aizsardzībā aizvien biežāk sāka parādīties "caurumi", ko lieliski izmantoja čempionvienības pussargi līdz beigu beigās Adžaji atkal ienesa bumbu ieskaites zonā, kā arī bija veiksmīgs divu punktu izspēlē.

Spēles izskaņa gan izvērtās dramatiska, jo "Falcons", ar Metu Raienu priekšgalā, devās izšķirošajā uzbrukumā, kas viņus atkal noveda pie pašas ieskaites zonas, taču jau trešo reizi šajā mačā, pat neskatoties uz to, ka vienu sekundi pirms mača beigām tika fiksēts noteikumu pārkāpums par labu Atlantas komandai, "Eagles" viņus apturēja, pēdējā no izspēlēm neļaujot Hulio Džonsam ar jau notvertu bumbu piezemēties ieskaites zonā.

Līdz ar to, Filadelfijas "Eagles" kļūdām un noteikumu pārkāpumiem bagātā spēlē prata tikt pie laimīgas uzvaras.