Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Rams" kā pirmie nodrošina vietu izslēgšanas mačos

Juris Miņins
Juris Miņins

"Rams" kā pirmie nodrošina vietu izslēgšanas mačos
Tods Gērlijs (ar bumbu)
Foto: USA Today/Scanpix

Par pirmo komandu, kas ir iekļuvusi šīssezonas Nacionālās futbola līgas (NFL) izslēgšanas mačos ir kļuvusi Losandželosas "Rams", kuri 13. spēļu nedēļā ar 30:16 pārspēja Detroitas "Lions".

Losandželosas "Rams" vienība šīs sezonas 12 mačos ir piedzīvojusi tikai vienu zaudējumu un tas viņiem ļauj atrasties ne tikai NFC kopvērtējuma, bet arī visas NFL tabulas galvgalī. Tiesa, par dalību izslēgšanas mačos viņi varēja būt droši vien kopš vakardienas, kad ar 30:16 pārspēja Detroitas "Lions", kas viņiem garantēja pirmo vietu NFC Rietumu divīzijā.

Neskatoties uz lielo sasniegumu un arī mača rezultātu, spēles ievads Losandželosas komandai nebija diez ko veiksmīgs, jo uzbrukumā daudz kas arī nevedās. Izšķirošo pārsvaru pār Motorpilsētas vienību "Rams" guva vien pēdējā ceturtdaļā, kurā Tods Gērlijs guva divus piezemējumus, bet kopumā pussarga kontā 132 jardi bumbu nesot un 33 jardi bumbu tverot.

Protams, šajā mačā jāuzteic arī "Rams" aizsardzība, kura pārtvēra vienu Metjū Steforda piespēli un četras reizes apturēja detroitiešu saspēles vadītāju pirms viņš paspēja atbrīvoties no bumbas. Divi no šiem četriem sekiem Ārnolda Donalda kontā. Tāpat Donalds, kurš ir otrs apmaksātākais aizsargs līgā, veica piecus tvērienus, kas noveda pie zaudētiem jardiem.

Jāsaka, ka "Rams" vienībai, lai tiktu pie pirmās vietas divīzijā, bija jāizcīna tikai šī uzvara un nebija jāgaida citu komandu neveiksmes, jo viņu pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem, Sietlas "Seahawks", bija pārāk liels. Sietlas komanda, ja uzvarēs visus atlikušos mačus, bet "Rams" – zaudēs, var panākt Losandželosas vienību, taču apsteigt viņus vairs nevar, jo abās savstarpējās cīņās Kalifornijas komanda bija labāk.

No citiem mačiem ir jāizceļ Hjūstonas "Texans" panākums pār Klīvlendas "Browns" – 29:13. Pat uzvara vēl nebūtu tik liels pārsteigums, taču apstāklis, ka Hjūstonas futbolisti ir tikuši pie devītā panākuma pēc kārtas gan ir iespaidīgs, sevišķi, ja atceras, ka sezona viņiem sākās ar trim zaudējumiem.

Tāpat jāatzīmē Jaunanglijas "Patriots" uzvara pār Minesotas "Vikings" – 24:10. Šajā spēlē Toms Breidijs atdeva vienu rezultatīvu piespēli, kas viņam bija 579. rezultatīvā piespēle karjerā (ieskaitot izslēgšanas mačus), kas viņam ļāva panākt Peitonu Meningu. Savukārt regulārajā sezonā atdoto rezultatīvo piespēļu skaita ziņā viņš ir panācis Bretu Fārv un viņiem abiem nu ir 508 piespēles.

NFL regulārā sezona, 13. nedēļa

ViesiMājniekiRezultāts
SaintsCowboys10:13
CardinalsPackers20:17
RavensFalcons26:16
BroncosBengals24:10
RamsLions30:16
BillsDolphins17:21
BearGiants27:30
PanthersBuccaneers17:24
ColtsJaguars0:6
BrownsTexans13:29
JetsTitans22:26
ChiefsRaiders40:33
VikingsPatriots10:24
49ersSeahawks16:43
ChargersSteelers33:30
RedskinsEagles

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/