Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL drafta pirmās kārtas kandidāts izgāžas fiziskajos testos

Juris Miņins
Juris Miņins

NFL drafta pirmās kārtas kandidāts izgāžas fiziskajos testos
Orlando Brauns
Foto: SIPAUSA/Scanpix

Šajās dienās notiekošajā Nacionālās futbola līgas (NFL) pirmsdrafta nometnē ar savu vājo fizisko gatavību daudzus pārsteidza Oklahomas koledžas pārstāvis Orlando Brauns, kurš aizvadīja, iespējams, visu laiku sliktāko testu sesiju visā šīs nometnes vēsturē.

Ziemeļamerikas profesionālajās līgās pirms jauno spēlētāju izvēles ceremonijas, kas plašāk ir pazīstama ar nosaukumu "drafts", visi labākie sportisti parasti tiek sapulcēti kopā, lai veiktu fiziskos testus un izpildītu citus pārbaudījumus, tajā skaitā intervijas ar komandu pārstāvjiem.

Iepriekš jau bijām ziņojuši (NHL drafta favorīts izgāžas fiziskajos testos), ka iepriekšējās sezonas NHL drafta favorītam Keisijam Mitelstedam pirmsdrafta pārbaudēs izdevās visus pārsteigt, taču nebūt ne labākajā veidā (beigu beigās viņu ar kopējo 8. numuru izvēlējās Bufalo "Sabres"). Savukārt šogad kopumā vēl sliktāka situācija piemeklēja NFL drafta pirmās kārtas kandidātu Orlando Braunu.

Ja Mitelstedam neizdevās pievilkties ne reizi, t.i., viņš izgāzās tikai vienā no vingrinājumiem, tad Brauns bija vājš teju visos pārbaudījumos, kuros piedalījās. Cik slikts? Viņa rādītāji bija vieni no vājākajiem visā NFL pimsdrafta nometņu vēsturē.

163 kilogramus smagais un 194 cm garais uzbrukuma līnijas bloķētājs 40 jardu sprintu veica 5.85 sekundēs, kas ir piektais lēnākais skrējiens kopš 2003. gada (četri lēnākie tā arī nav draftēti NFL). Viņa 49.5 cm vertikālais lēciens ir trešais sliktākais pirmstdarfta nometņu rezultāts, bet 208 cm tālais lēciens no vietas – sliktākais rezultāts kopš NFL rīko šādas nometnes.

Protams, kāds varētu teikt, ka sportista fiziskie rādītāji ir diezgan iespaidīgi un, iespējams, viņš nevar nedz ātri skriet, nedz tālu un augstu lēkt (lai gan NFL līniju spēlētājiem tas lielas grūtības nesagādā), taču viņš varētu būt ļoti spēcīgs. Nē, arī šajā testā, 102 kg smaga stieņa spiešanā guļus, Brauns izgāzās, jo spēja to pacelt vien 14 reizes un tas ir trešais visu laiku sliktākais rādītājs starp uzbrukuma līnijas bloķētājiem.

Šādi rezultāti, protams, varētu gadīties kādam no NFL pirmsdrafta nometnes dalībniekiem, taču Orlando Brauns nav vienkāršs dalībnieks, bet gan spēcīgās Oklahomas koledžas komandas sākumsastāva spēlētājs, kuram prognozēja tikt izvēlētam pirmajā vietā šopavasar notiekošajā draftā.

Lai arī Brauns ir pamatīgi izgāzies, ir arī labā ziņa – kā ierasts, visiem drafta kandidātiem ir vēl viena iespēja parādīt savu varējumu tā sauktajā "Pro day", kad futbolisti testus veic nevis izbraukumā, bet gan savu koledžu treniņbāzēs.

Izmantotie resursi:
https://sports.yahoo.com/

  +1 [+] [-]

, 2018-03-03 10:50, pirms 6 gadiem
163!!! kilogramus smagais un 194 cm garais uzbrukuma līnijas bloķētājs 40 jardu sprintu veica 5.85 sekundēs, kas ir piektais lēnākais skrējiens kopš 2003. gada (četri lēnākie tā arī nav draftēti NFL). Viņa 49.5 cm vertikālais lēciens ir trešais sliktākais pirmstdarfta nometņu rezultāts, bet 208 cm tālais lēciens no vietas – sliktākais rezultāts kopš NFL rīko šādas nometnes.

Ja man būtu tāds svars, tad es arī būtu viens no sliktākajiem. Reāla bumbiņa, vēl 31 kg, un būs proporcionāli augumam.

  +2 [+] [-]

, 2018-03-03 11:22, pirms 6 gadiem
BeDo rakstīja: 163!!! kilogramus smagais un 194 cm garais uzbrukuma līnijas bloķētājs 40 jardu sprintu veica 5.85 sekundēs, kas ir piektais lēnākais skrējiens kopš 2003. gada (četri lēnākie tā arī nav draftēti NFL). Viņa 49.5 cm vertikālais lēciens ir trešais sliktākais pirmstdarfta nometņu rezultāts, bet 208 cm tālais lēciens no vietas – sliktākais rezultāts kopš NFL rīko šādas nometnes.

Ja man būtu tāds svars, tad es arī būtu viens no sliktākajiem. Reāla bumbiņa, vēl 31 kg, un būs proporcionāli augumam.
Ja viņš tur tāds būtu viens pats, tad šāds arguments (pārāk lielais svars) būtu ok, taču tur ir desmitiem tādu.

Salīdzinājumam, viņa paša skolas OL spēlētājs Leins Džonsons, kurš sver 144 kg un ir 196 cm garš, 2013. gadā 40 jardus noskrēja 4.72, no vietas aizlēca 3 metrus, bet vertikālais lēciens bija 86 cm.

Jā, 163 kg ir daudz, taču NFL komandu uzbrukuma līnijās 130 kg spēlētāji tiek saukti par maziem. 140-150 kg tā ir pilnīga norma.

  +4 [+] [-]

, 2018-03-03 11:28, pirms 6 gadiem
Rokas tievas, bet tirsa kā kardsjanai

  +3 [+] [-]

, 2018-03-03 12:16, pirms 6 gadiem
Ha, ha, resnais.

  +1 [+] [-]

, 2018-03-03 13:17, pirms 6 gadiem
žēl ka tā. Tik tikko noskatījos interviju ar viņu, čalis ir ļoti piezemēts, runā ļoti sakarīgi un talants jau arī ir.

     [+] [-]

, 2018-03-03 13:22, pirms 6 gadiem
Tad ar ko viņš izceļas?

     [+] [-]

, 2018-03-03 13:26, pirms 6 gadiem
https://www.youtube.com/watch?v=OCk...
Domāju viņam ir visas iespējas savas fiziskas dotības uzlabot, jo ar tādu svaru, labi kā viņš kaut ko izpildīja. Protams, taukus muskuļos varētu parvērst un būtu monstruāls.

     [+] [-]

, 2018-03-03 14:18, pirms 6 gadiem
KevinDurant#35 rakstīja: https://www.youtube.com/watch?v=OCk...
Domāju viņam ir visas iespējas savas fiziskas dotības uzlabot, jo ar tādu svaru, labi kā viņš kaut ko izpildīja. Protams, taukus muskuļos varētu parvērst un būtu monstruāls.
Ja viņš tik tiešām pārvērtīs taukus muskuļos, tad nekādu NFL viņam nevajadzēs, jo tā būs Jēzus otrā atnākšana. Pirmajā, atgādināšu, ūdens tika pārvērsts vīnā.

  +1 [+] [-]

, 2018-03-03 15:09, pirms 6 gadiem
Tā kā komentāros diezgan populārs ir viedoklis "viņš ir liels/resns" tāpēc tik švaki startēja, nedaudz jāpadalās pārdomās par to kas ir labi testu rādītāji priekš OL (uzbrukuma līnijas) spēlētājiem.

40 jardu sprints - viena no galvenajām pārbaudēm visu pozīciju spēlētājiem. Ātrākie OL spēlētāji šo distanci, kas ir 36.5 metri, veic ātrāk kā 5.0 sekundēs. Labs laiks ir līdz 5.3 sekundēm.
102 kg spiešana guļus - līniju spēlētājiem, kā arī LB un RB svarīgs tests, jo tas parāda ķermeņa augšdaļas spēku. Labākie OL spiež šādu svaru 40+ reizes. Par normālu tiek uzskatīts rezultāts, kas ir lielāks par 30 reizēm.
Lēcieni augstumā un tālumā - svarīgi testi, kas parāda futbolista atlētiskumu. Vertikālajam lēcienam normāls rezultāts priekš līnijnieka ir 70 un vairāk centimetru. Tālumā (no vietas) - 285 cm.

Ar vārdiem "normāls rezultāts" ir domāts rezultāts, kas ir atbilstošs pozīcijas standartiem un tam kas būtu jādara pirmo trīs-piecu kārtu kandidātiem.

Tagad var salīdzināt ar rakstā minētā censoņa rezultātiem.
Vai viņš ir resns? Jā, viņa 160+ kg ar kuriem Brauns ieradās uz testiem ir daudz. Viņa kaujas svars ir 145-150 kg, tai pašā laikā viņš jau vairākus gadus ir faktiski elites līmeņa atlēts, kura ikdiena ir pakārtota tikai vienam - kļūšanai par PRO futbolistu.

Vai viņš pārāk atslāba pēc sezonas, vai viņam bija kāds savainojums, vai kāda slimība, to pagaidām neziņo, taču viņš reāli ir nostartējis šajā "kombainā" daudz, daudz, DAUDZ sliktāk nekā viņam, kā kandidātam uz pirmo drafta kārtu, vajadzētu.

     [+] [-]

, 2018-03-03 15:31, pirms 6 gadiem
Combine ir laba iespēja pacelt savu draft-stock, šajā gadījumā, otrādāk.

     [+] [-]

, 2018-03-03 16:38, pirms 6 gadiem
Nu bet 163 arī ir jūtami vairāk, nekā minētie 140 - 150.
Ar inerci visus nonesīs, bēs labi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-03-03 17:59, pirms 6 gadiem
Diezgan dīvaini, ka džeks skaitās tāds prospekts. Jo NFL tomēr combine rezultātiem ir liels svars, īpaši spēka pozīciju spēlētājiem. Un principā visi NFL spēlējošie ir ir fiziskie frīki un mutanti, jo nevienā citā sporta veidā nav tik fantastiska konkurence uz vietu pro līgas komandā. Bet šajā gadījumā lainmens spiež mazāk par dažu labu QB. Un 40 jardus skrien gandrīz kā Tom Brady savulaik
https://www.youtube.com/watch?v=kxx...

     [+] [-]

, 2018-03-03 21:04, pirms 6 gadiem
Tiesam 208cm aizleca no vietas???Tas ir loti,loti vajs rezultats..Ja svars vinam milzigs.Atceros pamatskola 7.klase katrs tresais leca 210 un dazi talak....Tapec man skiet divaini,ka pro sportists lec tik tuvu....mega tuvu.....Tas ir zems raditajs pat amatierim....

Vienkarsi esmu parsteigts,jo amerkanu futbolisti ir fizisko raditaju etalons un aizlekt tik loti vaju rezultatu....

     [+] [-]

, 2018-03-04 12:45, pirms 6 gadiem
Vienīgais no NFL pirms drafta nometnes ko es nesaprotu ir, kāpēc OL un DL ir jāskrien 40 jardi, 40 jardu skrējiens pēc būtības būtu tikai jāskrien WR, DB un QB es domāju, bet kāda jēga no tā ir OL un DL? Kur viņi skries 40 jardus uz laukuma esot?

Lai labāk tie OL un DL prospekti pirms drafta pārbaudēs parāda kā viņi skrien pāris jardus un veic strauju kustību/griezienu pa labi vai kreisi, jo tas man liekas vairāk palīdzēs treneriem uzzināt par spēlētāju nekā kaut kāds 40 jardu skrējiens.

Bet es esmu diezgan pārsteigts par viņa vājo svara zāles sniegumu...

     [+] [-]

, 2018-03-04 13:51, pirms 6 gadiem
austrumnieks rakstīja: Vienīgais no NFL pirms drafta nometnes ko es nesaprotu ir, kāpēc OL un DL ir jāskrien 40 jardi, 40 jardu skrējiens pēc būtības būtu tikai jāskrien WR, DB un QB es domāju, bet kāda jēga no tā ir OL un DL? Kur viņi skries 40 jardus uz laukuma esot?

Lai labāk tie OL un DL prospekti pirms drafta pārbaudēs parāda kā viņi skrien pāris jardus un veic strauju kustību/griezienu pa labi vai kreisi, jo tas man liekas vairāk palīdzēs treneriem uzzināt par spēlētāju nekā kaut kāds 40 jardu skrējiens.

Bet es esmu diezgan pārsteigts par viņa vājo svara zāles sniegumu...
Visas rotācijas un laterālās ātruma īpašības viņi demonstrē 3 veidu atspoles skrējienā, bet tā jau tāda specifika.

40 jardus tīrā veidā spēles laikā OL skrien reti (DL var sanākt biežāk), taču ne par to jau ir stāsts. Ar šo vingrinājumu pārbauda spēlētāja reakciju, sprinta īpašības, eksplozīvo spēku.
Teorētiski līnijniekiem varētu ļaut skriet mazāk, taču ir visiem vienādi nosacījumi, lai visus arī relatīvi varētu salīdzināt.

Neesmu redzējis nevienu, kas, teiksim, 20 metros ir ĻOTI ātrs, bet 36.5 - ĻOTI lēns (protams, ka kāds trases daļā var būt ātrāks, bet vēlāk - lēnāks, taču ar visu to viņš nebūs ĻOTI lēns).

  -1 [+] [-]

, 2018-03-04 14:19, pirms 6 gadiem
Cik labi, ka sc.com paredz bloķēšanas iespējas! Nav jālasa komentāri boldā!

     [+] [-]

, 2018-03-04 15:19, pirms 6 gadiem
Lai gan vispār, papētīju, Tyrann Mathieu, šim čalim bija tikai 4 reizes bench presā!!!

     [+] [-]

, 2018-03-04 15:43, pirms 6 gadiem
M8archa rakstīja: Lai gan vispār, papētīju, Tyrann Mathieu, šim čalim bija tikai 4 reizes bench presā!!!
Tas bija īpašs stasts tāpēc kā piemērs nav īsti korekts.
Metjūzs uz drafta laiku bija 84 kg smags un 175 garš aizsardzības sekonderijs (viņiem 15-25 reizes ir labs rādītājs), kurš pirms drafta nevis trenējās, bet bija izslēgts no LSU un paralēli ārstējās no narkotiku atkarības. Viņa akcijas bija tik strauji kritušās pa 2012. gadu, ka pats draftēšanas fakts bija diezgan liels pārsteigums. Tad tika draftēts nevis esošais Metjūzs, bet tas Metjūzs, kas bija 2011. gada NCAA labākais aizsargs, t.i., ar domu, ka viņam tā forma ir jāsasniedz. Jāsaka arī godīgi - sasniedza.

  +1 [+] [-]

, 2018-03-04 21:13, pirms 6 gadiem
Pandora rakstīja: Cik labi, ka sc.com paredz bloķēšanas iespējas! Nav jālasa komentāri boldā!
Raksta autoriem automātiski ir BOLD LUL

     [+] [-]

, 2018-03-05 12:26, pirms 6 gadiem
šeit laikam labi iederas filma Blind side, jo čalis ar līdzīgiem parametriem.