Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Chargers" tomēr vienojas ar balsta uzbrucēju Geitsu

Juris Miņins
Juris Miņins

"Chargers" tomēr vienojas ar balsta uzbrucēju Geitsu
Antonio Geitss
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Losandželosas "Chargers" ir vienojusies par vienas sezonas sadarbību ar savu bijušo spēlētāju, 38 gadus veco Antonio Geitsu.

Antonio Geitss "Chargers" komandai pievienojās 2003. gada sezonā un visus piecpadsmit gadus pārstāvēja tieši "Bolts" komantu, kļūstot par svarīgu uzbrukuma spēlētāju, taču pagājušajā sezonā viņa loma komandā pamatīgi samazinājās, jo jaunais Hanters Henrijs nodemonstrēja labu progresu, ieņemot vadošā balsta pussarga vietu.

Pēc sezonas, kurā Geitss tikai četros mačos devās sākumsastāvā, notvēra 30 piespēles un guva tikai 316 jardus un trīs piezemējumus, daudz tika runāts par to, ka viņa NFL karjera ir beigusies, taču pats spēlētājs nesteidzās ar paziņojumiem.

Diemžēl, bet šajā starpsezonā Hanters Henrijs guva ceļgala krustenisko saišu savainojumu, kas pārvilka svītru visām viņa cerībām uz spēlēšanu 2018. gadā, tāpēc Losandželosas komandai bija jāmeklē kāds, kas varētu ieņemt pirmā balsta pussarga vietu. No treniņnometnē bijušajiem spēlētājiem neviens īsti nepārliecināja galveno treneri Entoniju Linu, tāpēc komandas ģenerālmenedžerim Tomam Telesko bija jāmeklē Antonio Geitsa telefona numurs un jāizsaka savs piedāvājums, lai arī iepriekš komanda bija paziņojusi, ka neplāno savā rīcībā paturēt veterānu.

Jāpiebilst, ka pirms Antonio Geitsa nolīgšanas "Chargers" sastāvā bija tikai divi balsta pussargi, bet tikai vienam no viņiem, Virdžilam Grīnam, bija pieredze spēlējot NFL.

Antonio Geitss NFL, kā minēts, ienāca 2003. gadā, taču koledžu līmenī viņš nekad nespēlēja, jo koledžas laikā pārstāvēja Kentas štata universitātes basketbola komandu. Tikai pēc tam kā Geitss noslēdza savu koledžas sportista karjeru, viņš, saprotot, ka iekļūt NBA viņam neizdosies, aizvadīja atklāto treniņu NFL komandas skautiem un ieienteresēja 19 komandas, taču līgumu noslēdza ar Sandjego "Chargers".

Jāsaka, ka "Chargers" franšīzei tas bija ļoti veiksmīgs darījums, jo savas karjeras laikā balsta pussargs astoņas reizes ir iekļuvis "Pro Bowl" izlasēs, tāpat viņš ir visu laiku produktīvākais balsta pussargs gūto piezemējumu skaita ziņā (114). Kā arī komandas līderis tvērienos (927) un gūtajos jardos pēc piespēlēm (11 508).

Kā arī...

Septembra sākums ir tas laiks, kad NFL komandām bija jānosauc savi galīgie sastāvi pirms regulārās sezonas un, lai arī šogad iztika bez patiesi negaidītiem un skaļiem soļiem, kopumā ir vairāki izceļami gadījumi.

Tā Denveras "Broncos" atlaida savu 2016. gada drafta pirmās kārtas izvēli, saspēles vadītāju Pakstonu Linču, Oklendas "Raiders" nevēlējās turpināt sadarbību ar malējo uzbrucēju Martevisu Braientu, kuram klāt nāk arī iespēja tikt diskvalificētam par aizliegto vielu lietošanu, bet Ņūorleānas "Saints" izdomāja, ka viņiem nebūs nepieciešama pussarga Džonatana Viljamsa palīdzība pat neskatoties uz Marka Ingrema četru maču diskvalifikāciju. Tāpat "Saints" neturpinās sadarbību ar malējiem uzbrucējiem Brendonu Teitu un Maiklu Floidu.

Tāpat Hjūstonas "Texans" ir atlaidusi Brekstonu Milleru, bet Baltimoras "Ravens" – citu malējo uzbrucēju Brešārdu Perimanu. Savukārt jau pieminētie "Chargers" ir nolēmuši nedot vēl vienu iespēju vienam no pēdējā laika lielākajiem NFL drafta "zaudētājiem", kikerim Robertu Aguajo, kurš savulaik bija viens no visu laiku precīzākajiem bumbas sitējiem NCAA vēsturē, bet profesionālajā futbolā nespēja demonstrēt pat vidēja līmeņa sniegumu.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/