Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Pirmssvētku cīņas par astotnieku

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Pirmssvētku cīņas par astotnieku
Pēdējās spēlēs gaidīto rezultativitāti sāk demonstrēt viens no "Pārgaujas" līderiem Edgars Puriņš.

Šovakar tiks aizvadītas pirmās spēles pēdējā spēļu kārtā šajā gadā Elvi vīriešu florbola līgā. Centrālais mačs paredzēts Ķekavā, kur vietējā komanda uzņems Cēsu "Lekringu".

"Ķekava" – "Lekrings" pulksten 20:00 Ķekavā
Pēc izcīnītajiem plānotajiem trim punktiem pagājušajā nedēļā Ogrē, "Ķekava" spēja pārtraukt trīs zaudēto spēļu sēriju, tādējādi nostiprinot savas pozīcijas labāko komandu astotniekā. Pašlaik vienība ar 18 punktiem ieņem sesto vietu, devītajā vietā esošo Cēsu komandu apsteidzot par pieciem punktiem. Interesanti, ka 13:3 izcīnītajā uzvarā pie punktiem tika 16 laukuma spēlētāji, Renātam Deginam izceļoties ar hat-trick. Kārtējos divus punktus nopelnīja arī Klāvs Jansons (10+16), kurš joprojām ir vienības rezultatīvākais spēlētājs. Pēc divu spēļu diskvalifikācijas ar vārtu guvumu atgriezās arī otrs rezultatīvākais komandas spēlētājs Edžus Bunka (12+7).

Pretēji Ķekavas komandai, cēsnieki pie punktiem tikuši pēdējās trijās spēlēs, tiesa, divās cīņās tik un tā nācies piedzīvot zaudējumus pēcspēles metienu sērijā. Tajā skaitā arī pēdējā mačā, kad netika nosargāts divu vārtu pārsvars pār valsts čempionvienību "Betsafe Oxdog Ulbroka", zaudējot ar 5:6. Labākā spēlētāja balvu saņēma jaunais vārtsargs Ričards Stivriņš, bet komandas sezonas līderis Emīls Dzalbs (12+8) tika pie kārtējiem diviem vārtiem, turpinot savu ilgo sēriju ar vismaz vienu punktu katrā spēlē. Tuvākais sekotājs viņam rezultativitātē komandā ir Pēteris Trekše, kuram 15 (7+8) punkti.

Abu komandu pirmā apļa spēlē pašā sezonas sākumā Cēsu komanda savā laukumā neprata nosargāt 5:1 pārsvaru, izlaižot uzvaru pamatlaikā un vien papildlaikā tiekot pie panākuma ar 8:7, uzvaras vārtus gūstot Aleksandram Abramovam.

"Pārgauja" – "Ogres vilki" pulksten 20:30 Stalbē
Prognozējami vieglāka ir otra šī vakara spēle, kad piektajā vietā esošā "Pārgauja" savā laukumā uzņems pastarīti "Ogres vilkus". Stalbes komanda uzvaras gadījumā vismaz uz dienu ielauzīsies labāko komandu kvartetā. Pēdējās piecās spēļu kārtās Stalbes komandas spēlēs uzvarētājs nav ticis pie panākuma ar vairāk kā divu vārtu pārsvaru. Pēdējā cīņā neilgi pirms spēles beigām komanda bija 6:4 vadībā viesos pret "Valmieru", taču atlikušajā laikā zaudēja trīs vārtus, piedzīvojot sāpīgu neveiksmi. Divus vārtus guva Edgars Puriņš (16+2), kurš pamazām uzņem labāko sportisko formu. Sezonas līderis Gvido Lauga (21+12) tika pie viena vārtu guvuma, bet labākā spēlētāja balva pēdējā cīņā vārtu vīram Dāvim Helmutam Zvejniekam.

Ogrēnieši pēdējā spēlē pret "Ķekavu" līdzvērtīgi prata nospēlēt gandrīz pusi no spēles, taču otrā daļa izvērtās pagalam neveiksmīga, līdz ar to bija jāsamierinās ar 11.neveiksmi tikpat spēlēs (3:13). Ja "Ķekavai" punktus guva 16 dažādi spēlētāji, tad ogrēniešiem rezultatīvi bija vien trīs. Par labāko atzina Markusu Januševski, kuram trīs punkti, bet komandas līderim Elvijam Jankovskim (19+8) viens vārtu guvums un viena rezultatīva piespēle. Januševskis ar 23 (12+11) punktiem ir otrais rezultatīvākais komandā.

Arī abu komandu pirmā šīs sezonas savstarpējā spēle, kas tika aizvadīta Ogrē, aizritēja ar "vilku" ierasto zīmējumu – pusi cīņas līdzvērtīga spēkošanās, bet beigās gana smags zaudējums. Šoreiz pēc pirmā perioda ogrēnieši pat bija 3:2 vadībā, 37.minūtē rezultāts bija neizšķirts 4:4, bet turpinājumā pie pieciem vārtu guvumiem tika viesi, mājiniekiem paliekot sausā. Toreiz "vilkiem" pie punktiem tika vien divi spēlētāji – Jankovkskis (3+1) un Januševskis (1+1). Tikmēr Stalbes komandai Gvido Laugas rēķinā trīs vārti un viena piespēle.