Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Divas komandas nonāks bezdibeņa malā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Divas komandas nonāks bezdibeņa malā
Juris Gribusts
Foto: Floorbal.lv

Elvi vīriešu florbola līgā turpinās aizraujošās pusfinālu sērijas un šodien Ulbrokā un Lielvārdē tiks aizvadīti piektie mači. Pašlaik abos pāros rezultāts sērijā ir 2:2, tādēļ grūti pārvērtēt šīs dienas spēļu iznākumus. Abas spēles piedāvās arī Sportacentrs.com.

"Betsafe Oxdog Ulbroka" – "Talsu NSS/Krauzers" pulksten 15:00 Ulbrokā (Sērijā 2:2)
Abas komandas pagājušajā nedēļas nogalē aizvadīja divas saspringtas cīņas Talsos, uzvaras dalot uz pusēm, līdz ar to sērijai saglabājot līdzsvaru un vienādas izredzes kā vienai tā otrai komandai uz iekļūšanu galvenajā finālā. Vispirms talsinieki īsi pirms pamatlaika beigām spēja panākt līdzsvaru, lai papildlaikā Armands Budreika ar metienu no vārtu priekšas skaitliskajā vairākumā izrautu uzvaru ar rezultātu 6:5. Dienu vēlāk ulbrokieši spēles pirmajā pusē iekrāja trīs vārtu pārsvaru, bet mača izskaņā tika sapelnīti vairāki noraidījumi, kas kurzemniekiem ļāva atgriezties cīņā par pozitīvu iznākumu, piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Marekam Stančikam panākot 3:4. spēles pēdējās divas minūtes mājinieki varēja spēlēt skaitliskajā vairākumā, taču iespēja netika izmantota, četras sekundes pirms finālsvilpes Rolandam Kovaļevskim raidot bumbiņu tukšos vārtos, kas ļāva panākt 5:3 "Betsafe Oxdog Ulbroka" labā.

Šodien komandas spēli aizvadīs Ulbrokā, ko tiešraidē translēs arī Sportacentrs.com. Savukārt rīt pulksten 18:00 komandas sesto spēli izspēlēs Talsu Valsts ģimnāzijā. Ja būs nepieciešams, izšķirošā septītā spēle plānota 11.aprīlī Ulbrokā.

"Lielvārde/FatPipe" – "Lekrings" pulksten 18:00 Lielvārdē (Sērijā 2:2)
Lielvārdes un Cēsu komandas visu sēriju aizvadījušas spēles pamīšus, vienu vakaru spēlējot vienā laukumā, lai nākamajā spēlētu pretinieku arēnā. Pēc līdzīga grafika komandas aizvadīs cīņas arī trešajā nedēļas nogalē, šodien spēlējot Lielvārdē, bet rītvakar mājinieku laukuma priekšrocības izmantot centīsies Cēsu "lēcējpeles". Pašlaik komandām mainīgām sekmēm izdevies izmantot sev ierastāko vidi, jo katra komanda pa reizei uzvarējusi savā laukumā un izbraukumā. Pagājušajā nedēļā cēsnieki trešā perioda ievadā guva divus ātrus vārtus pretuzbrukumos, gana komfortabli līdz uzvarai novadot trešo spēli, kas tika aizvadīta Lielvārdē (5:2), tādējādi iegūstot sava laukuma tiesības. Dienu vēlāk gan tās atkal tika atdotas, jo "vardes" ātri vien ar trim vārtu guvumiem iekrāja komfortablu pārsvaru. Spēles laikā cēsnieki centās tuvoties rezultātā pietuvojoties līdz minimumam, taču viesi nebija gatavi atdot vēl vienu spēli, lai nonāktu aizas malā. Trīs precīzi metieni triju minūšu laikā deva 7:3 pārsvaru un mača pēdējā nogrieznī "Lekrings" spēja deficītu sadeldēt uz pusi, bet par uzvaru paspēkoties vairs nebija iespējams.

Cēsniekiem joprojām galvenie rezultāta taisītāji ir Dzalbs, Rīsmanis un Trekše, bet "Lielvārde/FatPipe" komandā pēdējā spēlē spilgti izcēlās Juris Gribusts, kuram vārtu guvums, trīs rezultatīvas piespēles un labas sekmes aizsardzības zonā.