Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

EL: "Sevilla" uzvar Portugālē, "Freiburg" izsēj divu vārtu pārsvaru pret "Slovan"

Rolands Eliņš

EL: "Sevilla" uzvar Portugālē, "Freiburg" izsēj divu vārtu pārsvaru pret "Slovan"
"Sevilla" futbolisti priecājas par gūtajiem vārtiem
Foto:AP/Scanpix

UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā aizvadīta pirmā kārta. Spānijas "Sevilla" grūtā cīņā aizveda trīs punktus no Portugāles, Vācijas "Freiburg" izsēja divu vārtu pārsvaru pret "Liberec", bet Romas "Lazio" ar minimālu rezultātu pieveica Polijas čempionus.

Pireju pussalas divkaujā H grupas ietvaros portugāļu „Estoril” uzņēma Spānijas „Sevilla”. Pēc samērā mierīgām pirmajām 20 minūtēm „Sevilla” uzbrucēji izvērsa skaistu ātro uzbrukumu, kura noslēgumā raidīja bumbu garām vārtsargam, tiesa, uz vārtu līnijas stāvošais aizsargs Manu paspēja noreaģēt un izsist bumbu. Kopumā rezultāts 0:0 ļoti labi raksturoja nesteidzīgo pirmo puslaiku, bet otrā puslaika sākumā tika gūti uzreiz divi vārti -pēc Viktora Mačina sitiena viesi izvirzījās vadībā, taču pēc pāris minūtēm pretuzbrukumā 1:1 panāca Bruno Migels. Spēles temps kļuva daudz ātrāks, kas ļāva viesiem radīt vairākus labus uzbrukumus, un 77. minūtē franču uzbrucējs Kevins Žameiro guva uzvaras vārtus.

Ļoti interesants izvērtās arī otrs H grupas mačs, kurā „Freiburg” jau pirmajā puslaikā izvirzījās vadībā 2:0 pret „Liberec Slovan”, taču laika posmā no 67.-78. minūtei situācija pilnībā mainījās. Čehu futbolisti guva divus vārtus, bet „Freiburg” palika mazākumā. Rezultātu gan tas vairs neietekmēja (mača beigās sarkano kartīti saņēma arī „Liberec” futbolists), un neizšķirts 2:2, par kuru gan „Freiburg” nez vai ļoti priecāsies.

Savukārt cits Seviljas klubs „Real Betis” savās mājās uzņēma „Lyon” no Francijas, kura bija atvedusi savu gandrīz spēcīgāko sastāvu, bet „Real Betis”, salīdzinot ar iepriekšējo maču, bija veikusi veselas 10 (!) izmaiņas un būtībā spēlēja ar otro sastāvu. Šāda taktika vārtu guvumus nenesa ne vienai, ne otrai komandai, un spēle noslēdzās ar blāvu bezvārtu neizšķirtu. tiesa, spāņu klubs pirmā puslaika beigās neizmantoja divas labas vārtu gūšanas iespējas. Šajā grupā savu debiju Eirokausu grupu turnīrā veiksmīgi uzsākusi portugāļu „Guimaraes”, kura ar 4:0 pārliecinoši pieveikusi „Rijeka” no Horvātijas.

Jau pirmajā kārtā satikās arī J grupas nosacītās favorītes – Romas „Lazio” un Polijas čempione „Legia” ar 22 gadus veco igauni Henriku Ojamā sastāvā. Mača pirmajā pusē bumbu vairāk kontrolēja mājinieki „Lazio”, taču tas nedeva gaidīto rezultātu līdz pat 53. minūtei, kad pēc senegālieša Baldes Diao Keitas centrējuma ar galvu vārtus guva brazīlietis Ernaness (1:0). Keita tikai aizvadītajā nedēļas nogalē debitēja "Lazio", bet šodien pirmo reizi izgāja pamatsastāvā, aizvadīja ļoti kvalitatīvu spēli un bija pamanāmākais spēlētājs savas komandas rindās. Ernaness arī trāpīja pa vārtu stabu, taču rezultāts nemainījās, un "Lazio" guva minimālu uzvaru ar 1:0.

Anglijas Premjerlīgas pārstāve „Tottenham Hotspur” jau pirmajā puslaikā ieguva divu vārtu pārsvaru, kuru sekmīgi noturēja un palielināja arī mača otrajā pusē, ar 3:0 uzvarot norvēģu „Tromse” . Divus vārtus guva Džermeins Defo, bet otrajā K grupas spēlē krievu "Anži" nespēja gūt vārtus Moldovā - 0:0 pret "Sheriff".

Eirokausu grupu turnīra debitante Kazahstānas „Shakhter” nebija tālu no uzvaras Grieķijā, taču PAOK 75. minūtē rezultātu izlīdzināja un kompensācijas laika otrajā minūtē arī izrāva uzvaru, kad pēc standartsituācijas bumbu vārtos raidīja serbu pussargs Zvonimirs Vukičs.

Eiropas līga, 19. septembris

GrupaKomandasRezultātsVārtu guvēji
GThun (Šveice) –Rapid (Austrija)1:0 (1:0)Šnoivlijs
GDinamo (Ukraina)-Genk (Beļģija)0:1 (0:0)Gorji 62`
HEstoril (Portugāle)-Sevilla (Spānija)1:2 (0:0)Migels 61` - Mačins 59` Žameiro 77`
HFreiburg (Vācija)-Liberec (Čehija)2:2 (2:0)Šusters 23` (11m) Memedi 35`- Kaļitvincevs 67` Rabušics 74`
IGuimaraes (Portugāle) –Rijeka (Horvātija)4:0 (1:0)Bā 36` Planže 48` Māzu 68` (11m) Andrē 81`
IBetis (Spānija)- Lyon (Francija)0:0
JLazio (Itālija)-Legia(Polija)1:0 (0:0)Ernaness 53`
JApollon (Kipra)-Trabzonspor(Turcija)1:2 (1:1)Sangojs 18` (11m) – Maludā 20` Erdogans 86`
KTottenham (Anglija)-Tromse (Norvēģija)3:0 (2:0)Defo 21` 29` Eriksens 86`
KSheriff (Moldova)-Anji (Krievija)0:0
LM. Haifa (Izraēla)- Alkmaar (Nīderlande)0:1(0:0)Gudmonsons 71`
LPAOK (Grieķija)-Shakhter (Kazahstāna)2:1(0:0)Atanasiadis 75` Vukičs 90+2` -Kanass 50` (11m)

     [+] [-]

, 2013-09-20 00:14, pirms 11 gadiem
Prieks par Slovan liberec... Kaut gan Skonto cieta pret viniem Futbolu vini rada augsta limeni...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja