Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1140, Did:0, useCase: 3

UEFA Eiropas līgas fināls VSB kanālā

UEFA Eiropas līgas fināls VSB kanālā
"Sevilla" galvenais treneris Unajs Emerī
Foto: AFP/Scanpix

Trešdien, 14.maijā, "Viasat” sporta kanāls "Viasat Sport Baltic” (VSB) piedāvā UEFA Eiropa līgas finālu - Spānijas "Sevilla" pret Portugāles Lisabonas "Benfica". Nenokavējiet futbolu ekskluzīvi kanālā VSB!

Kopš UEFA kausa izcīņa pirms pieciem gadiem pārvērtās par Eiropas līgas turnīru, trijās reizēs no četrām par uzvarētājiem kļuvuši Spānijas vai Portugāles klubi – divreiz Madrides "Atlético" un reizi "Porto". Un arī pagājušā sezonā, kad Eiropas līgā uzvarēja Londonas "Chelsea", finālā Anglijas klubs ar 2:1 uzvarēja Lisabonas "Benfica". Portugāles titulētākais klubs UEFA kausa finālā spēlēja ar 1983.gadā, kad ar 0:1 piekāpās Beļģijas "Anderlecht".

Pretēji mazāk nozīmīgajiem Kontinenta turnīriem, Eiropas čempionu kausu "Benfica" izcīnījusi divreiz - 1961. un 1962.gadā. Šosezon Lisabonas klubs pusfinālā apspēlēja vēl vienu Eiropas futbola grandu Turīnas "Juventus" 2:1 un 0:0. "Sevilla" panākumi Eiropas turnīros ir pieticīgāki – divreiz izcīnīts UEFA kauss un 2006.gadā arī UEFA Superkauss. Pusfinālā "Sevilla" pirmajā mačā uzvarēja vēl vienu Spānijas klubu "Valencia" ar 2:0, bet otrajā mačā Andalūzijas komandai pietika ar zaudējumu 1:3 – izšķirošos vārtus "Sevilla" labā Stefans Mbia guva kompensācijas laika 4.minūtē.

VSB komentētājs Ilvars Koscinkevičs: “Salīdzinoši nesen – 2006. un 2007. gadā - "Sevilla" jau triumfēja šajā turnīrā, un lieki bilst, ka ir noskaņota to izdarīt arī šogad. Uzvara kaut nedaudz slāpētu rūgtumu par to, ka komanda Spānijas čempionātā paliek aiz svītras cīņā par ceļazīmi uz UEFA Čempionu līgu. Tikmēr "Benfica" darīs visu, lai pārrautu drausmīgo neveiksmju sēriju Eiropas klubu sacensību finālos – septiņi zaudējumi pēc kārtas... Pērn šī paša turnīra finālā tika zaudēts Anglijas komandai "Chelsea". Starp citu, citas Londonas komandas "Arsenal" galvenais treneris Arsēns Vengers uzskata, ka favorīte šoreiz ir tieši "Benfica", jo esot vairāk pieredzes. Skatīsimies!.”

UEFA Eiropas līgas fināls kanālā VSB:
• Trešdien, 14.maijā 21:35 UEFA EL. Fināls. "Sevilla" – Lisabonas "Benfica"

Informāciju sagatavoja:
Līna Kārkliņa
"Viasat" sabiedrisko attiecību projektu vadītāja

     [+] [-]

, 2014-05-13 14:19, pirms 10 gadiem
Piekrītu Vengeram šoreiz

  +1 [+] [-]

, 2014-05-13 15:21, pirms 10 gadiem
Nedrikst nepieminet to, ka Benfica var aizvadit unikalu sezonu - izcinit visus 4 titulus. 2 no tiem jau izciniti - Portugales cempionu tituls un Portugales Ligas kauss, veel palicis shii turnira un Portugales kausa finals.