Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"AC Milan" veiks pārrunas ar "City" par Tevesa īrēšanu

Andrejs Siliņš

"AC Milan" veiks pārrunas ar "City" par Tevesa īrēšanu
Karloss Tevess
Foto: AP/Scanpix

Itālijas A Sērija futbola kluba "AC Milan" vadība nolēmusi uzsākt sarunas ar Anglijas Premjerlīgas līdervienības "Manchester City" vadītājiem par iespēju janvāra transfēru loga laikā īrēt argentīniešu uzbrucēju Karlosu Tevesu.

27 gadus vecais Tevess jau labu laiku iepriekš paziņoja, ka vēlas mainīt darba vietu. Pēc vairākām neveiksmīgām sarunām vasaras transfēru loga laikā Tevesam nācās samierināties ar palikšanu lietainajā Anglijā. Pēc tam, kad futbolists atteicās iziet laukumā komandas mačā kā rezervists Tevess tika sodīts ar aizliegumu trenēties ar pirmo komandu.

Nedaudz vēlāk kluba īpašnieks Šeihs Mansūrs pavēlēja Tevesam aizliegt trenēties ar komandu, kamēr atradīsies kāds pircējs. Tiesa, šajā laikā Tevess turpina saņemt atalgojumu pilnā apmērā. Tas nozīmē, ka pat līdz 2014. gadam, kad beigsies spēlētāja līgums "City" var neļaut Tevesam spēlēt klubā, un argentīnietis varēs pārstāvēt tikai savas valsts izlasi. Ja tur kādam būs vajadzīgs spēlētājs bez spēļu prakses...

Viss gan nav tik vienkārši, jo pēc FIFA noteikumiem futbolistam ir tiesības vienpusēji pārtraukt līgumu ar klubu, ja viņš nepiedalās vismaz desmit procentos komandas spēļu konkrētajā aizvadītajā sezonā.

Lai nu kā, šobrīd izskatās, ka "AC Milan" vēlas Tevesu redzēt savā komandā un ir gatavi īrēt uzbrucēju, sākot jau ar nākamā gada janvāri. Iepriekš "City" paziņoja, ka atlaidīs Tevesu tikai gadījumā, ja kāds vēlēsies uzbrucēju pirkt nevis izīrēt. Milānas kluba viceprezidents Adriano Galiani paredzējis doties uz Mančesteru, lai klātienē runātu par darījuma iespējām.

Decembra sākumā Milāna piedāvāja "City" 19,3 miljonus mārciņu par Tevesu, bet angļi noraidīja šo variantu. Aizvadītajā vasarā Brazīlijas vienība "Corinthians" piekrita 40 miljonu pārejas summai, taču nespēja nodrošināt finansējumu, un darījums izpalika. Vēlāk brazīlieši bija gatavi samaksāt 16 miljonus, taču šoreiz nē pateica "City".

2009. gada vasarā Tevesu par jaunu Anglijas transfēru rekordsummu 47 miljoniem sterliņu mārciņu "City" iegādājās no otra pilsētas kluba "Manchester United". Līgumu ar jauno klubu argentīnietis noslēdza uz piecām sezonām, tātad līdz 2014. gada vasarai.

Līdz šim pēdējo spēli "City" rindās Tevess aizvadīja 21. septembrī, kad kausa izcīņā palīdzēja komandai izcīnīt uzvaru pār "Birmingham City".

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: archdevil

  -1 [+] [-]

, 2011-12-19 23:48, pirms 12 gadiem
Ļoti prasmīgs spēlētājs, ar kuru tomēr var pamatīgi iegrābties. Talants viņam ir, prasme labi spēlēt arī, bet kā jau lielai daļai problēmas ir galvā. Lido augstāk nekā vajadzētu. Tā notiek ar spēlētājiem, kuri pārāk izjūt savu zvaigznes statusu un tad sāk lekties, kad kaut kas nav tā kā viņiem patīk. Tā ar skandālu Tevess no United aizgāja, tagad arī no City. Ja milānieši spēs viņam domāšanu piezemēt, nu tad būs ļoti lieli ieguvēji.

  +5 [+] [-]

, 2011-12-20 00:00, pirms 12 gadiem
reikons rakstīja: Ļoti prasmīgs spēlētājs, ar kuru tomēr var pamatīgi iegrābties. Talants viņam ir, prasme labi spēlēt arī, bet kā jau lielai daļai problēmas ir galvā. Lido augstāk nekā vajadzētu. Tā notiek ar spēlētājiem, kuri pārāk izjūt savu zvaigznes statusu un tad sāk lekties, kad kaut kas nav tā kā viņiem patīk. Tā ar skandālu Tevess no United aizgāja, tagad arī no City. Ja milānieši spēs viņam domāšanu piezemēt, nu tad būs ļoti lieli ieguvēji.
gan jau Ibra varēs tam te pa galvu iedot!

     [+] [-]

, 2011-12-20 00:43, pirms 12 gadiem
reikons rakstīja: Ļoti prasmīgs spēlētājs, ar kuru tomēr var pamatīgi iegrābties. Talants viņam ir, prasme labi spēlēt arī, bet kā jau lielai daļai problēmas ir galvā. Lido augstāk nekā vajadzētu. Tā notiek ar spēlētājiem, kuri pārāk izjūt savu zvaigznes statusu un tad sāk lekties, kad kaut kas nav tā kā viņiem patīk. Tā ar skandālu Tevess no United aizgāja, tagad arī no City. Ja milānieši spēs viņam domāšanu piezemēt, nu tad būs ļoti lieli ieguvēji.

domāju ka uz īres laiku Tevez būs drīzāk pārlaimīgs vispār tikt laukumā,man liekas ka puisis jau ir reāli izbesījies tikai trenēties,tā kā lai ko teiktu,viņš jebkuram klubam varētu būt ieguvums,kaut tai pašai Barcai uz laiku kamēr Vilja ārstējās un jo siltākā klimatā jo labāk

  -1 [+] [-]

, 2011-12-20 07:34, pirms 12 gadiem
NilsK rakstīja: domāju ka uz īres laiku Tevez būs drīzāk pārlaimīgs vispār tikt laukumā,man liekas ka puisis jau ir reāli izbesījies tikai trenēties,tā kā lai ko teiktu,viņš jebkuram klubam varētu būt ieguvums,kaut tai pašai Barcai uz laiku kamēr Vilja ārstējās un jo siltākā klimatā jo labāk
viņš ir reāli aizņemts ar citām patīkamām lietām
';

     [+] [-]

, 2011-12-20 10:04, pirms 12 gadiem
Milan šobrīd šķiet reālākais variants, lai gan interesējoties arī Juve un vienmēr paliek Corintians, kas gan nav gatavi pietiekami maksāt. Domāju īre ar izpirkuma tiesībām nav sliktākais variants priekš City, diez vai pēc pussezonas Milan viņa vērtība kritīsies, parasti jaunā klubā viņš pirmo gadu rāda brīnumus.

     [+] [-]

, 2011-12-20 10:05, pirms 12 gadiem
No kurienes šis ņemts? Viņš nemaz nepiederēja MU un summa arī ir nepareiza (krietni par lielu)!

2009. gada vasarā Tevesu par jaunu Anglijas transfēru rekordsummu 47 miljoniem sterliņu mārciņu "City" iegādājās no otra pilsētas kluba "Manchester United"

  -1 [+] [-]

, 2011-12-20 10:24, pirms 12 gadiem
Tikai ne Ac Milanu

  -1 [+] [-]

, 2011-12-20 11:00, pirms 12 gadiem
SC.com "rakstnieki" jau kuro gadu spītīgi turpina rakstīt ka Tevezs ir piederējis MU klubam Kaut gan gandrīz pie katra tamlīdzīga raksta komentāros ir skaidrots, ka Tevezs MU nav piederējis nevienu dienu... Iegādes summa (47 miljoni) gan varētu būt aptuveni adekvāta, kaut gan nekur jau dokumentēts nav cik tur precīzi tos miljonus šeihs dabūja samaksāt argentīniešu + krievu mafijai Kaut kad neilgi pēc nopirkšanas lasīju vienu rakstu, kur diezgan precīzi bija aprēķināts cik City kopumā izmaksās Teveza iegāde. Tur gan bija kopā ar viņa līgumu un sanāca ap 80 miljoniem, bet precīzi jau vairs neatceros. Katrā ziņā ne jau velti City vel vasarā lepni ziņoja, ka pa lēto (zem 50 miljoniem mārciņu) Tevezu neatdos Ne jau no gaisa tādu summu izrāva - acīmredzot tāda ir summa lai ar viņu izvilktu apmēram pa nullēm. Pēc tam gan nācies vel maksāt pusgadu algu par nekā nedarīšanu

  +1 [+] [-]

, 2011-12-20 11:12, pirms 12 gadiem
Kā pats rakstīji patiesā summa nevienam nav zināma. 47 mio ir noliedzis gan City, gan Kia gan tas veidojums kam Tevez piederēja (neatceros nosaukumu). Ir dzirdētas visādas versijas sākot no 20 mio-47 mio. Visticamākā summa ir ap 30 mio uz ko parasti atsaucas adekvāti britu žurnālisti, kas raksta par šo tematu (padarbini Google, ja netici). 50 mio cipars bija uzlikts ņemot vērā Toresa transfēru uz Cheslea, ar Tevesa iegādes vērtību tam nebija nekāda sakara. Turklāt tagad, kad Tevez sēž Argentīnā viņam algu neviens nemaksā, esmu diezgan drošs, ka pēc tam, kad viņš tiks pārdots City ar viņu tiesāsies un mēģinās piedzīt zaudējumus par zaudēto potenciālo transfēra vērtību.
ABa rakstīja: Kaut kad neilgi pēc nopirkšanas lasīju vienu rakstu, kur diezgan precīzi bija aprēķināts cik City kopumā izmaksās Teveza iegāde. Tur gan bija kopā ar viņa līgumu un sanāca ap 80 miljoniem, bet precīzi jau vairs neatceros. Katrā ziņā ne jau velti City vel vasarā lepni ziņoja, ka pa lēto (zem 50 miljoniem mārciņu) Tevezu neatdos Ne jau no gaisa tādu summu izrāva - acīmredzot tāda ir summa lai ar viņu izvilktu apmēram pa nullēm. Pēc tam gan nācies vel maksāt pusgadu algu par nekā nedarīšanu

  -1 [+] [-]

, 2011-12-20 12:17, pirms 12 gadiem
Nu jau pusgadu pirms Teveza īres beigām MU tika saukta summa 32 miljoni par viņa izpirkšanu, un MU ziņoja ka tādu summu nemaksās! Interesanti kapēc tad tāda summa, nerunājot nemaz par kaut kādiem 20 miljoniem būtu jātur tādā slepenībā? Realitātē tur vel tai summai nācās piemaksāt tam bandītu kantora starpniekiem, tā ka drīzāk ticu 47m nevis 20m Bet nu labi vien ir ka mani šī lieta jau sen vairs īpaši neuztrauc! Skaidrs ka Teveza pārstāvji ļoti labi nopelnija uz Teveza pārdošanu tieši šeiham, jo nebija jau tā ka viņu negribēja neviens spāņu grands vai itāļu, un City bija vienīgie pretendenti toreiz Tāpat pirmo reizi dzirdu, ka Teveza pārdošanas summa 50m ir stulbi izvilkta no Toresa pārdošanas, jo neredzu tur nekādu kopsakaru. Īpaši saistībā ar viņa pārdošanas mēģinājumu Corintians, turklāt neviens eiropā tādus 50m par viņu pat vasarā nepiedāvāja.
Un saistībā ar to pašu būtu tiešām interesanti paskatīties, kā City varētu piedzīt no Teveza zaudējumus par iespējamajiem zaudējumiem potenciālajai transfēra vērtībai Kurš tad būs tas kurš noteiks kāda ir Teveza tā potenciālā vērtība?!? Cik zinu futbolista vērtība ir tā kuru par viņu ir gatavi maksāt pircēji, nevis īpašnieka kaut kāda izdomātā summa par kādu viņš sapņo spēlētāju pārdot!!!

  +1 [+] [-]

, 2011-12-20 12:40, pirms 12 gadiem
tie 32 mio arī ir visbiežāk piesauktā summa Teveza sakarā, klāt iespējams bija komisija starpniekiem, bet tā normālos apstākļos nevarētu pārsniegt 10%.
To, ka 50 mio bija ņemti par pamatu ņemot Toresa transfēru, bija izkladzināts visā futbola presē tolaik. Tieši līdzīgu spēlētāju transfēri tajā pašā laikā arī parasti veido cenu spēlētājam, tas ir tikai normāli uz to atsaukties. Skaidrs, ka 50 mio neviens vasarā nepiedāvāja, ja būtu piedāvājuši viņš tiktu pārdots, tomēr tie paši Corintians piedāvāja 40, kas ir tuvu 50.
Runājot par zaudējumu piedzīšanu, UK to izdarīt ir daudzkārt vieglāk kā LV, tomēr tas tiešām būtu ļoti interesants un nevienozīmīgs process. Bet tas 40 mio Corintians piedāvājums varētu tikt ņemts par pamatu kā viņa tirgus cena tajā brīdī. Protams, ka tur ir milzum daudz citu aspektu, ko publiski neviens neatklāj, bet cik esmu lasījis sporta tiesībās praktizējošu juristu komentārus, piedzīt zaudējumus no Tevesa nav nereāli.
ABa rakstīja: Tāpat pirmo reizi dzirdu, ka Teveza pārdošanas summa 50m ir stulbi izvilkta no Toresa pārdošanas, jo neredzu tur nekādu kopsakaru. Īpaši saistībā ar viņa pārdošanas mēģinājumu Corintians, turklāt neviens eiropā tādus 50m par viņu pat vasarā nepiedāvāja.
Un saistībā ar to pašu būtu tiešām interesanti paskatīties, kā City varētu piedzīt no Teveza zaudējumus par iespējamajiem zaudējumiem potenciālajai transfēra vērtībai Kurš tad būs tas kurš noteiks kāda ir Teveza tā potenciālā vērtība?!? Cik zinu futbolista vērtība ir tā kuru par viņu ir gatavi maksāt pircēji, nevis īpašnieka kaut kāda izdomātā summa par kādu viņš sapņo spēlētāju pārdot!!!

  -1 [+] [-]

, 2011-12-20 13:02, pirms 12 gadiem
septembris rakstīja: Runājot par zaudējumu piedzīšanu, UK to izdarīt ir daudzkārt vieglāk kā LV, tomēr tas tiešām būtu ļoti interesants un nevienozīmīgs process. Bet tas 40 mio Corintians piedāvājums varētu tikt ņemts par pamatu kā viņa tirgus cena tajā brīdī. Protams, ka tur ir milzum daudz citu aspektu, ko publiski neviens neatklāj, bet cik esmu lasījis sporta tiesībās praktizējošu juristu komentārus, piedzīt zaudējumus no Tevesa nav nereāli.
Nu es ļoti labi zinu, ka UK ir savādāka tiesu sistēma un tur piedzīt zaudējumus ir ātrāk un vieglāk, ja runājam tieši par tiesāšanos! Tikai mani, maigi sakot ne gluži amatieri šajā jomā interesē tieši argumenti, jeb pamatojums!!! Kādā sakarā no Teveza var pieprasīt kompensēt kaut kādus pārdošanas zaudējumus??? Es saprotu ja viņš būtu diskvalificēts par narkotiku vai dopinga lietošanu (kā piem. Mutu). Bet ja pareizi atceros, tad pat tā īsti to atteikšanos iziet laukumā pret Bayern City nepierādija. Jā sodu uzlika, bet nepanāca gluži to ko gribēja. Tālāk aizbraukšana uz Argentīnu un nebraukšana atpakaļ. Nu... vergturība jau sen kā ir atcelta, un ja cilvēks negrib strādāt konkrētā vietā, tad tā īsti piespiest viņu to darīt nevar. Līguma pārkāpumi un līgumā paredzētie sodi! Protams ka šādā situācijā viņa transfēra vērtība ir smagi nokritusies, bet KĀ var piedzīt no viņa starpību ko klubs nedabūja no pārdošanas Corintians??? Vai tad Tevezs bija vainīgs ka viņu nepārdeva?!? Cik atceros viņš jau vismaz gadu kladzina ka grib prom! To, ka klubs viņu nepārdod ir kluba tiesības, bet nav Teveza vaina... Nu tā vismaz es no malas to situāciju redzu!

     [+] [-]

, 2011-12-20 13:46, pirms 12 gadiem
kā tu droši vien zini (rakstīji, ka esi maigi sakot ne amatieris, tātad pieņemu, ka advokāts vai vismaz jurists) lai piedzītu zaudējumus LV (un UK pamati ir līdzīgi, enforcements daudz sakārtotāks un vieglāks) jāpierāda (i) zaudējumu apmērs (i) prettiesika rīcība (iii) cēloņsakarība starp šiem diviem. Tad (i) būtu starpība starp Corintians bidu un reālo pārdošanas ciparu (ii) tas, ka viņš nepildīja līgumu, negāja uz maiņu, aizbrauca uz Argentīnu, etc (iii) tas, ka (ii) rezultātā viņa transfēra summa šajā laika samazinājās par (i) apmēru. Vismaz teorētiski izskatās cerīgi. Protams, nezinot visus lietas apstākļus, pat to spriest grūti, un visa spriešana par šo tēmu nav nekas vairāk par spekulācijām.
ABa rakstīja: Kādā sakarā no Teveza var pieprasīt kompensēt kaut kādus pārdošanas zaudējumus???

     [+] [-]

, 2011-12-21 08:37, pirms 12 gadiem
septembris rakstīja: Tad (i) būtu starpība starp Corintians bidu un reālo pārdošanas ciparu (ii) tas, ka viņš nepildīja līgumu, negāja uz maiņu, aizbrauca uz Argentīnu, etc (iii) tas, ka (ii) rezultātā viņa transfēra summa šajā laika samazinājās par (i) apmēru. Vismaz teorētiski izskatās cerīgi. Protams, nezinot visus lietas apstākļus, pat to spriest grūti, un visa spriešana par šo tēmu nav nekas vairāk par spekulācijām.
1īgais piņķeris ar to, ka vērtības noteikšanai kā galīgs un absolūts tiek pieņemts Corinthians bids, bet tie cipari ir ūdenī rakstīti, jo nav zināms, cik nopietns tas bija un vai vispār viņiem bija nauda, lai darījumu nokārtotu, kas arī esot bijis 1 no iemesliem, kāpēc darījums nenotika jau vasarā. Un ej nu pierādi, ka Corinthians tiešām gatavojās maksāt un būtu maksājuši tos pašus 40.

     [+] [-]

, 2011-12-21 12:35, pirms 12 gadiem
es pieņemu, ka Tevesa juristi izdomās vēl kaudzi argumentu, jebkurā gadījumā, ja tiesāšanās notiks, tas būs ļoti interesanti
march_2k rakstīja: 1īgais piņķeris ar to, ka vērtības noteikšanai kā galīgs un absolūts tiek pieņemts Corinthians bids, bet tie cipari ir ūdenī rakstīti, jo nav zināms, cik nopietns tas bija un vai vispār viņiem bija nauda, lai darījumu nokārtotu, kas arī esot bijis 1 no iemesliem, kāpēc darījums nenotika jau vasarā. Un ej nu pierādi, ka Corinthians tiešām gatavojās maksāt un būtu maksājuši tos pašus 40.

     [+] [-]

, 2011-12-21 12:54, pirms 12 gadiem
septembris rakstīja: es pieņemu, ka Tevesa juristi izdomās vēl kaudzi argumentu, jebkurā gadījumā, ja tiesāšanās notiks, tas būs ļoti interesanti
Tas ko minēja march_2k nav arguments bet gan fakts!!! City nepiekrita viņu pārdot Corintians jo viņi nevarēja piestādīt dokumentus ka šiem vispār tamlīdzīga naudas summa ir pieejama! Līdz ar to tālāka šādas summas muļļāšana ir bezjēdzīga, jo nekāda reāla pamata tai nav Tādā pašā veidā City juristi varētu izdomāt, ka Teveza vērtība ir daudz augstāka par 50m ko samaksāja Chelsea par Toresu, jo redz, kopš tā laika Tevezs ir guvis vairāk vārtus par spāni!

     [+] [-]

, 2011-12-21 13:06, pirms 12 gadiem
Kā tu to zini, piedalījies sarunās? Tas, kas parādījās presē, ka Corintians negribēja sniegt bankas garantiju, kas nenozīmē, ka viņiem tā nauda nebija. Kāda summa ir pamatota (kādi reāli piedāvājumi ir bijuši) to zina tikai City, jo tikai viņi zina visu info par izteiktajiem bidiem par Tevesu (ceru, ka saproti, ka lielākais vairums piedāvājumu nemaz reāli līdz presei nenonāk). Un tas, ka vasarā bija kāds reāls piedāvājums par summu, kas pārsniegs to par kuru viņu janvārī pārdos ir diezgan droši.
ABa rakstīja: Tas ko minēja march_2k nav arguments bet gan fakts!!! City nepiekrita viņu pārdot Corintians jo viņi nevarēja piestādīt dokumentus ka šiem vispār tamlīdzīga naudas summa ir pieejama! Līdz ar to tālāka šādas summas muļļāšana ir bezjēdzīga, jo nekāda reāla pamata tai nav Tādā pašā veidā City juristi varētu izdomāt, ka Teveza vērtība ir daudz augstāka par 50m ko samaksāja Chelsea par Toresu, jo redz, kopš tā laika Tevezs ir guvis vairāk vārtus par spāni!

     [+] [-]

, 2011-12-21 13:40, pirms 12 gadiem
septembris rakstīja: Kā tu to zini, piedalījies sarunās? Tas, kas parādījās presē, ka Corintians negribēja sniegt bankas garantiju, kas nenozīmē, ka viņiem tā nauda nebija. Kāda summa ir pamatota (kādi reāli piedāvājumi ir bijuši) to zina tikai City, jo tikai viņi zina visu info par izteiktajiem bidiem par Tevesu (ceru, ka saproti, ka lielākais vairums piedāvājumu nemaz reāli līdz presei nenonāk). Un tas, ka vasarā bija kāds reāls piedāvājums par summu, kas pārsniegs to par kuru viņu janvārī pārdos ir diezgan droši.
Jā es balstos uz preses sniegtajām ziņām tieši tāpat kā tu, stāstot par kādu cenu City Tevezu nopirka un par kuru no noteikti nepirka
Un turpinot tēmu (un laikam jau pabeidzot) - tad kurš tajā vasarā neļāva City pārdot Tevezu par to nezināmo lielo summu kuru par viņu piedāvāja??? Tas ir bizness! Jā es vasarā piedāvāju par Tevezu nosacītus 50m jo man viņš bija vajadzīgs tieši tad, komplektējot sastāvu jaunajai sezonai un tad man tā nauda bija! Nepārdevāt? Nu ok, es nopirku komandai citus spēlētājus un netaisos tagad janvārī piedāvāt tādu pašu naudu ko piedāvāju vasarā jo:
1) es jau to paredzēto naudu vismaz daļēji esmu iztērējis;
2) man šobrīd vairs tas Tevezs nemaz tik ļoti vairs nav vajadzīgs lai tērētu tik lielu naudu kā vasarā.

Kā jau vairākkārt minēju, es galīgi neredzu reālus pamatojumus kā no Teveza var piedzīt kaut kādus mistiskus zaudējumus par summām, kuras nekur nav iegrāmatotas! Un šajā gadījumā cenas par futbolistiem ir tīri teorētiskas, bet reālas tās kļūst tikai pēc darījumu pilnīgas noslēgšanas, kad papīri parakstīti un naudas pārskaitītas. Līdz tam var blefot, baumot, tirgoties un kaulēties. Bet tev ir pavisam pretējs viedoklis un lai nu tā arī paliek. Ja tāda tiesāšanās arī būs (par ko šaubos), tad arī varēs paskatīties kam bijusi taisnība.

     [+] [-]

, 2011-12-21 15:07, pirms 12 gadiem
septembris rakstīja: es pieņemu, ka Tevesa juristi izdomās vēl kaudzi argumentu, jebkurā gadījumā, ja tiesāšanās notiks, tas būs ļoti interesanti
Manuprāt šajā gadījumā var pierādīt Tevesa vērtības zuduma faktu viņa paša neprofesionalitātes dēļ, bet būs čakars ar tā apjoma noteikšanu, es jau rakstīju, kāpēc. Beigās kaut kādus 5 ļamus varbūt arī piedzīsiet.