Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL 2. nedēļa: Rekordi, otrais neizšķirts un zaudēti darbi

Juris Miņins
Juris Miņins

NFL 2. nedēļa: Rekordi, otrais neizšķirts un zaudēti darbi
Zeins Gonzalezs
Foto: AFP/Scanpix

Šonakt ar Sietlas "Seahawks" un Čikāgas "Bears" maču noslēdzās Nacionālās futbola līgas (NFL) otrā nedēļa, kurā netrūka nedz rekordu, nedz lielisku izspēļu, nedz drāmas.

Otrā Nacionālās futbola līgas regulārās sezonas nedēļa patiešām bija aizraujoša, jo tajā bija viss, ar ko amerikāņu futbols ir slavens – gan rekordsniegumi, gan spilgta indivuduālā meistarība, gan pēdējo minūšu drāma, kas daudziem arī maksāja darbu.

Jāsāk ar to, ka par kārtas centrālo maču dēvētajā Minesotas "Vikings" un Grīnbejas "Packers" spēlē uzvarētājs tā arī netika noskaidrots, jo komandas cīnījās neizšķirti – 29:29. Tiesa, tāpat kā pirmās nedēļas neizšķirtā, arī šeit komandām bija iespēja izraut uzvaru, taču neprecīzie kikeru raidījumi pa vārtiem, šajā gadījumā, trīs "Vikings" spēlētāja Daniela Kārlsona garām aizsistie brīvsitieni, to liedza.

Tiesa, Kārlsons nebija galvenais nedēļas neveiksminieks, jo viņa amata brālim no Klīvlendas "Browns", Zeinam Gonzalezam, otrā nedēļa bija vēl trakāka nekā pirmā. Atgādināsim, ka primajā nedēļā, kurā klīvlendieši cīnījās neizšķirti ar Pitsburgas "Steelers", Gonzaleza brīvsitiens pagarinājumā tika nobloķēts un tas liedza tikt pie uzvaras. Savukārt mačā pret Ņūorleānas "Saints" neviens viņa sitienus pa vārtiem nebloķēja, taču viens no labākajiem NCAA kikeriem garām aizsita kopumā četrus sitienus – divus papildpunktus un divus brīvsitienus. Jāpiebilst, ka divi pēdējie sitieni tika "nopūdelēti" mača pēdējās sekundēs, kad "Browns" varēja gan izraut vadību, gan nodrošināt pagarinājumu.

Jāpiebilst, ka gan Kārlsons, gan Gonzalezs pēc šāda snieguma tika atlaisti no savām komandām. Minesota tā vietā noslēdza līgumu ar veterānu Denu Beiliju, kurš ir otrais visu laiku precīzākais kikeris NFL vēsturē, bet Klīvlenda vienojās ar debitantu Gregu Džozefu, kurš pagājušajā sezonā pārstāvēja Floridas starptautisko universitāti.

Pievēršoties pozitīvākiem notikumiem, jāizceļ Kanzassitijas "Chiefs" un Pitsburgas "Steelers" mačs, kurš noslēdzās ar 42:37 par labu "Chiefs". Spēle sākās ar Kanzassitijas komandas izrāvienu pirmajā ceturtdaļā – 21:0, taču līdz lielajam pārtraukumam pitsburgieši prata rezultātu izlīdzināt. Otrajā puslaikā "Chiefs" atkal noorganizēja izrāvienu, ko Bens Rotlisbergers un viņa kolēģi vairs nevarēja panākt.

Par galveno šī mača varoni kļuva Kanzassitijas saspēles vadītājs Patriks Mahomess, kurš atdeva sešas rezultatīvas piespēles. Jāpiebilst, ka kopā as pirmajā nedēļā iespēto, viņam jau ir desmit rezultatīvi asistēšanas gadījumi, kas ir visu laiku labākais sezonas pirmo divu nedēļu rādītājs NFL vēsturē.

Savukārt Raiens Fitzpatriks vēlreiz pārsteidza visu līgu. Tampabejas "Buccaneers" saspēlnieks, kurš pie teikšanas tika vien pēc Džeimisa Vinstona diskvalifikācijas, jau otrajā mačā pēc kārtas atdod četras rezultatīvas piespēles un izcīna otro uzvaru. Šoreiz ar 27:21 tika pārspēta čempionvienība Filadelfijas "Eagles".

Runājot par rekordiem, nevar nepieminēt Maiami "Dolphins" pussargu Frenku Goru, kurš mačā pret Ņujorkas "Jets" guva 25 jardus, taču ar to pietika, lai visu laiku produktīvāko pussargu rangā paceltos uz ceturto vietu, jo nu Goram ir 14 112 gūtie jardi.

No citām spēlēm jāizceļ Džeksonvilas "Jaguars" revanšs pret Jaunanglijas "Patriots". Šīs komandas pagājušās sezonas izskaņā tikās izslēgšanas mačos un toreiz labāki bija "Patriots", taču aizvadītās nedēļas cīņā ar 31:20 uzvarēja "Jaguars". Jāpiebilst, ka Bleiks Bortls šajā mačā atdeva četras rezultatīvas piespēles un guva 377 jardus, kas bija labāks sniegums par Toma Breidija 234 jardiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

NFL, 2. nedēļa

ViesiMājniekiRezultāti
RavensBengals23:34
CardinalsRams0:34
BrownsSaints18:21
PanthersFalcons24:31
ChargersBills31:20
Vikingspackers29:29
TexansTitans17:20
DolphinsJets20:12
ChiefsSteelers42:37
EaglesBuccaneers21:27
ColtsRedskins21:9
Lions49ers27:30
RaidersBroncos19:20
PatriotsJaguars21:30
GiantsCowboys13:20
SeahawksBears17:24

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/