Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempione "Riga" pārbaudes turnīrā pieveic Kipras līderi Limasolas AEL

Agris Suveizda

Latvijas čempione "Riga" pārbaudes turnīrā pieveic Kipras līderi Limasolas AEL
Kamils Bilinskis. Foto: Zigismunds Zālmanis, rigafc.lv

Latvijas spēcīgākā futbola komanda "Riga" pēc sezonas beigām devās uz treniņnometni Kiprā, kur šovakar ar 2:0 apspēlēja Limasolas AEL un iekļuva "Korantina Homes Cup 2018" finālā.

Pirmos vārtus rīdzinieki guva 21. minūtē, kad bumba pēc standartsituācijas atleca pie krievu centra pussarga Ivana Jeņina, kurš no soda laukuma pusapļa ar lielisku sitienu raidīja bumbu vārtos (1:0). Savukārt otrus vārtus "Riga" guva 55. minūtē. Brazīlietis Filipi Brizola pārtvēra piespēli sāncenšu soda laukumā un pavisam brīvu sitienu no dažiem metriem izkārtoja uz maiņu iznākušajam poļu uzbrucējam Kamilam Bilinskim (2:0).

Abas komandas, protams, nespēlēja labākajos sastāvos. No "Riga" uz Latvijas izlasi izsaukti pieci spēlētāji: vārtsargs Roberts Ozols, aizsargi Vladislavs Gabovs, Antons Kurakins un Antonijs Černomordijs, kā arī Deniss Rakels, kurš gan galvaspilsētas klubā bija vien īrē un karjeru turpinās Kipras klubā "Pafos". Ivans Lukjanovs ārstē savainojumu. Tikmēr AEL spēli sāka trīs ierastie pamatsastāva spēlētāji: poļu vārtsargs Patriks Proceks, portugāļu aizsargs Andrē Teišeira un kipriešu pussargs Andreass Avrāms.

Limasolas AEL iepriekšējā sezonā ar 58 punktiem 36 spēlēs ieņēma piekto vietu Kipras čempionātā un Eirokausiem nekvalificējās, bet pašlaik ar 22 punktiem deviņos mačos ir līdere, par diviem punktiem apsteidzot Nikosijas APOEL. Finālu "Riga" aizvadīs svētdien, kad spēkosies pret Krievijas Premjerlīgas klubu "Ufa", kas ar 2:1 uzveica "Pafos". Ufas klubs ar 14 punktiem 14 spēlēs Premjerlīgā atrodas trešajā vietā no beigām, un interesanti, ka netrūkst baumu par Ufas interesi par rīdzinieku galveno treneri Viktoru Skripņiku.

"Riga" – Limasolas AEL 2:0 (1:0)
Vārti: Jeņins 21, Bilinskis 55'
Pamatsastāvs: Māliņš – Deiviss, Stuglis, Bajenko, Pētersons – Šāričs, Paničs, Jeņins – Mickevičs, Lemajičs, Brizola