Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Hanzas vidusskolas laukumā "Metta/LU" pret "Spartaku"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Hanzas vidusskolas laukumā "Metta/LU" pret "Spartaku"
Viktors Morozs (Jūrmalas "Spartaks") 1. kārtā pret "Ilūksti"
Foto: M.Jankovskis (Sportacentrs.com)

Šodien plkst.19:00 ar FS „Metta/Latvijas Universitātes” un Jūrmalas „Spartaka” spēli sāksies Virslīgas 2. kārta. Abas šīs dienas sāncenses lūkos izcīnīt savu pirmo uzvaru.

„Metta/Latvijas Universitāte” un Jūrmalas „Spartaks” abas bija 2012. gada Virslīgas debitantes, un abas prata vietu spēcīgāko sabiedrībā saglabāt. Turklāt „Spartaks” ar daudzo leģionāru palīdzību uzkāpa pat līdz 5. vietai, savukārt studenti ieņēma 8. pozīciju. Pērn savstarpējie mači bija visai jautri - no "Spartaka" pozīcijām skatoties, 3:1, 1:2, 3:4, 3:3... Šogad abām otrā sezona Virslīgā un gaidām tikpat rezultatīvu turpinājumu.

„Spartaks” gan vismaz pagaidām neizskatās tik draudīgs kā pērn. Lai gan pievienojies vairākkārtējs Latvijas čempions Jevgeņijs Kosmačovs, bet palicis cits vidējās līnijas spēlētājs Viktors Morozs (lielisks sniegums 1. kārtā), spēcīgi sarukusi gan leģionāru kvantitāte, gan kvalitāte. 1. kārtā pret „Ilūksti” (2:2) pamatsastāvā izgāja divi – ukrainis Andrijs Ancibors un ganietis Patriks Tvumasi, kurš nopelnīja noraidījumu un šodien nedrīkstēs spēlēt. Uz maiņu uznāca un īpaši spilgtu iespaidu neatstāja Daniels Garsija, un vienīgā labā ziņa, ja runājam par sastāvu, „Spartaka” nometnē ir kolumbieša Duvana Kastanjedas iespējamā atgriešanās pēc savainojuma dziedēšanas. Jebkurā gadījumā baltkrievu trenerim Oļegam Kubarevam lielākoties jābalstās uz vietējiem Latvijas futbolistiem.

„Metta/LU” sezonu sāka Liepājā un pirmās 39 minūtes bija ļoti cienīgas un cerības ieviesošas. Tomēr Jurģa Kalna lieliskie vārti 40. minūtē jūtami ievainoja studentu sniegumu – Andra Riherta komanda pēc pārtraukuma spēlēja ļoti vāji, pierādot, ka pagaidām tā nav spējīga kvalitatīvi spēlēt kā pirmais numurs. „Liepājas metalurgs” ar prettriecieniem viegli brucināja mājinieku aizsardzību. Riherts pēc mača norādīja, ka komanda pie 0:2 vairs nav ticējusi saviem spēkiem un būtībā pārstājusi spēlēt, ko nedrīkst pieļaut. Sagaidāms, ka vismaz tuvākajā laikā šāda padošanās neatkārtosies.

„Spartaka” lielākā priekšrocība visdrīzāk būs pussargu pārākums. Kosmačovs, Morozs, arī Deniss Tarasovs ir lieli meistari un daudz ko izsaka fakts, ka, neskatoties uz mazākumu kopš 23. minūtes, „Spartaks” pret „Ilūksti” bumbu kontrolēja 54% laika… Morozs un Kosmačovs pret Ilūksti kopumā izpildīja 72 precīzas piespēles ar 79% precizitāti. Jāsaka gan, ka „Metta/LU” komandā spēlē Liepājā arī Edgars Vardanjans izcēlās ar 33 precīzām piespēlēm ar ļoti augstu 89% precizitāti, tomēr viņš šai ziņā vidējā līnijā bija ļoti vientuļš... Protams, pretinieki („Metta/LU” spēcīgāks) un apstākļi („Spartaks” spēlēja mazākumā) abām komandām bija dažādi, taču zināmus secinājumus var veikt. Ja „Spartaks” pārliecinoši paņems vidu, tad mājiniekiem klāsies smagi.

Futbola līdzjutējiem gan svarīgākais, lai padodas skaisti futbola svētki. Darba nedēļa vairumam būs galā, un, ja runājam par rīdziniekiem, nekas netraucē apmeklēt spēli klātienē, kas notiks Hanzas vidusskolas laukumā (zemāk karte). Ieejas maksa 1Ls, ar „Metta/LU” atribūtiku ieeja būs par velti. Slinkajiem un/vai ģeogrāfiski tālu esošajiem būs iespēja redzēt šo spēli tiešraidē Sportacentrs.com.

Virslīgas 2. kārta

DienaLaiksSpēleNorises vieta
Piektdiena19:00Metta/LU - SpartaksRīgas Hanzas vidusskolas laukums
Sestdiena14:00Ventspils - Daugava (D)Ventspils 2.pamatskolas laukums
Sestdiena16:00Jelgava - JūrmalaKauguru vidusskolas laukums
Svētdiena14:00Skonto - IlūksteSkonto halle
Svētdiena17:15Daugava (R) – Liepājas metalurgsKauguru vidusskolas laukums

Sportacentrs.com 1. kārtas materiāli

SpēlePirms spēlesSpēles rakstsVideoKomentāri
Liepājas metalurgs - Metta/LUPirms spēlesSpēleVideoKomentāri
Daugava (D) - Daugava (R)Pirms spēlesSpēleVideoKomentāri
Ventspils - JelgavaPirms spēlesSpēleVideoKomentāri
Spartaks - IlūkstePirms spēlesSpēleVideoKomentāri
Skonto - JūrmalaPirms spēlesSpēleVideoKomentāri

Kur atrodas Hanzas vidusskolas laukums? (izmantota „Bing” karte)

Vai apmeklēsi šo spēli klātienē?

  • 53

  • 21

  • 102

  • 51


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-04-05 10:32, pirms 11 gadiem
Kāds gadījumā nezina, vai uz Skonto spēli Skonto hallē ir bezmaksas ieeja?

  +1 [+] [-]

, 2013-04-05 10:55, pirms 11 gadiem
diez vai uz skonto spēlēm p abrīvu ir ieeja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-04-05 11:08, pirms 11 gadiem
Kas vainas ''logo'' ...
Futbola virslīga vispār ir izglītojoša bērniem un jauniešiem.. Tik daudz jaunus vārdus varēja iemācīties no SPORTACENTRS.COM iepriekšējās spēles translācijas... Liepājas fani rūlz....

  +2 [+] [-]

, 2013-04-05 11:17, pirms 11 gadiem
bet par šodienu ceru, ka "logo" no halles sienas bus nodzests, jo virsligai tas godu nedara

Diemžēl "logo" joprojām tur ir !

  +3 [+] [-]

, 2013-04-05 11:24, pirms 11 gadiem
šajā kārtā tādas intresantas spēles ,jo īpaši daugavpils D vs Fk ventspils un Daugav R vs Liepājas Metalurgs Par FK Ventspils uzvaru

  +1 [+] [-]

, 2013-04-05 11:26, pirms 11 gadiem
Spēles ieeja skonto halle maksā 1ls, bet tiemkam ir futbola licences ir pa brīvu personīgi man ar

  +1 [+] [-]

, 2013-04-05 11:27, pirms 11 gadiem
Mazutis rakstīja: Kāds gadījumā nezina, vai uz Skonto spēli Skonto hallē ir bezmaksas ieeja?
Spēles ieeja skonto halle maksā 1ls, bet tiem kam ir futbola trenera licences ir pa brīvu personīgi man ar
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-04-05 12:14, pirms 11 gadiem
Nez vai tas uz Hanzas skolas sienas jau dažus mēnešus atpakaļ uzzīmētais milzu falls būs aizmālēts, vai tomēr visā savā elegancē gozēsies un pat spēles laikā tiks filmēts sportacentrs. com tiešraidē? Pēc stundas iešu garām un to noskaidrošu.

  +7 [+] [-]

, 2013-04-05 12:53, pirms 11 gadiem
Mazutis rakstīja: Kāds gadījumā nezina, vai uz Skonto spēli Skonto hallē ir bezmaksas ieeja?
Cienītais līdzjutēj! Ja mēs visi gribam, lai komandas ir spēcīgākas un klubi attīstītos, nevar gribēt, ka visu dod par velti. Ja gribam labākus stadionus un apstākļus, ir jādod arī savs atbalsts ar biļetes iegādi uz spēli. Kaut vai to pašu 1 Ls. Par teātra izrādi mēs maksājam jau no 1-25 Ls, bet par sportu, kas nes bieži vien Latvijas vārdu pasaulē un ražo nākamos izlases spēlētājus mēs nudien gribam visu uz zelta paplātes. Tas ir pilnīgs absurds!
Ja kādreiz gribat, lai mums ir super spēlētāji, tad ir jānāk uz stadioniem, jāatbalsta klubi gan kā līdzjutējam, gan arī, ja iespējams, kā sponsoram ar reālu naudiņu. Un tā tikai uz priekšu varēsim tikt un attīstīties, padarīt čempionātu un vispār sportu augstākā kvalitātē. Nez kāpēc Anglijas, Vācijas un citu valstu zemāko līgu (2-5.līgu) klubos, nemaz nerunājot par TOP čempionātiem, līdzjutēji nāk biezā slānī un ar prieku maksā arī ieejas biļeti.

Atcerieties - viss maksā. Arī stadionu īre, elektrība, ūdens, stadiona zālāja /laukuma sakopšana spēlei, visi drošības pasākumi, šovs spēles dienā, atmosfēras radīšana utt. Tāpat arī klubam būtu kaut kā jānopelna naudiņa. Kaut nedaudz, bet tomēr. Beigsim čīkstēt un prasīt visur visu pa velti! Šodien ir tirgus likumi nevis padomju laiki!!! Cienīsim arī futbolistus un vispār sportistus, to funkcionārus par viņu neatlaidīgo un centīgo darbu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-04-05 13:09, pirms 11 gadiem
Burvīga karte, paldies. Es gan jau biju izlūkos un konstatēju, ka skola ir aiz sētas, uz sētas nekādu norāžu nav, bet, kas rakstīts uz skolas ēkas, to no ielas saskatīt nevar. Tātad jāvadās tikai no kartes (varbūt Metta būs kādas norādes izlikusi).

  +2 [+] [-]

, 2013-04-05 13:12, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: Tā ir vaina, ka cilvēkus laiž pa velti un viņi domā, ka tās ir atlaižu maikas sepalla par 79 santīmiem

VL jamaksā 5 Ls,
Ja nāk ar ģimeni tad 8 Ls no ģimenes
Studenti, bērni, pensionāri maksā 2 Ls
Nu es domāju, iesākumam jau būtu labi, ja biļete maksātu 3 Ls. Un no ģimenes (2 pieaugušie + 1-3 bērni) maksimums 6 Ls. No pensionāriem, skolēniem, studentiem - 1 Ls. Tas jau būtu ļoti labi un ar to jau varētu klubi kaut kā atsperties. Zināšanai - arī braucieni uz spēlēm maksā naudu. Parēķinām - ja klubiem ir 12-14 mājas spēles un izbraukumā 13-15 - visas izmaksas sniedzas līdz kādiem 20-35 tūkstošiem latu sezonā - ar visu braukšanu (autobuss, benzīns, šoferis), stadionu īrēm un visām tām prasībām, kas ir stadionos (drošība, internets, tablo, ģērbtuvju prasības, ēšanu utt.) - tas viss maksā naudu un nekādu mazo.

Tā dīvaini sanāk - ja uz VEF Rīga spēlēm biļetes maksā 3-5 Ls, uz Latvijas futbola izlases spēlēm no 3- 10 Ls, uz Dinamo Rīgas spēlēm kā minimums 5 Ls un max 25 Ls. Uz hokeja izlases spēlēm 5-10 Ls. Bet uz Latvijas Virslīgas spēlēm grib visu pa velti. Kaut kā ačgārni sanāk.

  +5 [+] [-]

, 2013-04-05 13:24, pirms 11 gadiem
Viktors Morozs pat pārsteidzoši labs jau otro sezonu; ja tā turpināsies, nākamais izlases treneris viņu aicinās, pat neskatoties uz to, ka jau tuvojas veterāna vecumam.

  +3 [+] [-]

, 2013-04-05 14:08, pirms 11 gadiem
Njā, šodien ārā laiciņš baigi "foršs", nez kā būs spēlē

  +5 [+] [-]

, 2013-04-05 14:08, pirms 11 gadiem
olga rakstīja: Viktors Morozs pat pārsteidzoši labs jau otro sezonu; ja tā turpināsies, nākamais izlases treneris viņu aicinās, pat neskatoties uz to, ka jau tuvojas veterāna vecumam.
Kāds tur veterāns, vēl jau var pāris gadiņus paskriet. Jāatzīst, ka Sašeņkas viens no septiņiem nāves grēkiem ir tieši Moroza pilnīga ignorēšana pat laikos, kad viņš Bulgārijā labi spēlēja. Gan jau Kosmačovs arī atmodīsies.

  +3 [+] [-]

, 2013-04-05 15:12, pirms 11 gadiem
kā saka nav sliktu laika apstākļu, ir neatbilstošs apģērbs

     [+] [-]

, 2013-04-05 15:15, pirms 11 gadiem
Labs laukums labā vietā, tikai visa infrastruktūra vēl nav savesta kārtībā līdz galam un slapdraņķis to tikai pabojās. Laukums arī vēl nav iespēlēts, gumijas nav pilnība vēl sabērtas. Nekas cits neatliek, ka sākumā to pieciest jo dižas alternatīvas jau nav. Bet būs viss ok.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-04-05 16:31, pirms 11 gadiem
Man vismaz ir tiešām neviltots prieks par faktu, ka cilvēki gaida mačus. Ja atceros pareizi pagājušogad, parasti uz spēļu tā saucamajiem pre-view rakstiem bija 10-20 komentāru. Šogad - pirmspēles intervijas, daž ne dažādas statistikas, prognozes, apskati, ekspertu viedokļi u.c. Katrā ziņā pagaidām izskatās, ka ar katru kārtu ies uz augšu

     [+] [-]

, 2013-04-05 17:00, pirms 11 gadiem
nu federācijas assprāši? kā laiciņš? gribētos zināt to jaunieti, kas tagad salicis spēles ik pēc nedeļas, bet vasarā - maijā, jūnijā - 2 mēnesī.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-04-05 17:21, pirms 11 gadiem
SC Karalis simeks rakstīja: D Daugavas sniegums nepārliecina. Enakirhe arī nevelk virslīgas līmeni. Klubs ir reāli iegrābies un naudu labi ja uz vasaru sakasīs kādam jaunam spēlētājam.
Tavi meča puikas rāda klasi un 1.līgas pieredze virslīgā arī noder.
Pagaidām LM jaunos čaļus varējām vērtēt uz skontas un Mettas līmeni!Šai kārtā jau būs kas nopietnāks mečim pretīm,un piedavām tiesā direktorenko,bet tas 2012 gadā bija pats pretīgākais radijums no tiesnešiem(nedomāju tikais LM spēles 2012 ko tiesāja diriks),tā kā šis tips var pabojāt tā mača atmosfēru! ....................

     [+] [-]

, 2013-04-05 17:24, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: tur aug zāle????
nee, tur maksligais, bet gumijas granulas vel nav pilniba sabertas

  +1 [+] [-]

, 2013-04-05 17:34, pirms 11 gadiem
Ozxerovs rakstīja: nu federācijas assprāši? kā laiciņš? gribētos zināt to jaunieti, kas tagad salicis spēles ik pēc nedeļas, bet vasarā - maijā, jūnijā - 2 mēnesī.
Diezgan traki! Šobrīd kādi 20 puiši cenšas kasīt ledu no vienas laukuma malas! Varbūt šī ir tā reize, kad spēli vajadzētu pārcelt... Slīd nenormāli, žēl puišus!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja