Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Paralimpisko spēļu rīkošanai varētu pietrūkt līdzekļu

Andrejs Siliņš

Paralimpisko spēļu rīkošanai varētu pietrūkt līdzekļu
Foto: AP/Scanpix

Pirmdien "Euronews" vēstī, ka Riodežaneiro paralimpisko spēļu organizēšanā varētu rasties ievērojami sarežģījumi, jo organizēšanas vajadzībām nebūs pietiekami daudz finanšu līdzekļu.

Paralimpiskajām spēlēm paredzētie līdzekļi tiekot tērēti jau tagad, lai nodrošinātu olimpisko spēļu pienācīgu norisi. Turklāt organizācijas komiteja nedrīkst saņemt jaunus maksājumus no Brazīlijas valdības. Vēl vairāk Rio tiesā pieņemts lēmums neizsniegt olimpisko spēļu organizēšanai nepieciešamos 118 miljonus dolāru, kamēr organizācijas komiteja neatver savus kontus publiskai pārbaudei.

Jau jūnijā Brazīlijas valdība ārkārtas gadījumā piešķīra papildu 850 miljonus dolāru, lai pabeigtu būvniecību spēlēm nepieciešamajos objektos. Tāpat papildus 130 miljonus iešķīra arī Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK). Ar to gan nav bijis gana, līdz ar to tiekot tērēta paralimpisko spēļu organizēšanai nepieciešamā nauda.

Lai gan netiek uzskatīts, ka paralimpiskās spēles tiks atceltas, to organizēšanā tikšot ievērota īpaša taupība. Tas attiekšoties gan uz atklāšanas un noslēguma ceremoniju apjoma samazināšanos, gan sportistu un pavadošo personu uzņemšanu, izmitināšanu un ēdināšanu, kā arī brīvprātīgo skaita samazināšanu.

Paralimpiskajām spēlēm Rio jāsākas 7. septembrī un tās paredzēts noslēgts 18. septembrī.

Izmantotie resursi:
Euronews | International news , latest...