Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Samoilovs: "Visi no mums gaidīja medaļu. Arī mēs paši"

Samoilovs: "Visi no mums gaidīja medaļu. Arī mēs paši"
Aleksandrs Samoilovs
Foto: AFP/Scanpix

Izstāties no olimpiskā turnīra jau pēc trim spēlēm nekādi nebija pasaules ranga līderu Aleksandra Samoilova un Jāņa Šmēdiņa plānos, taču – noticis tieši tā. Nespējot pietuvoties savam labākajam sniegumam, latvieši šodien piedzīvoja trīs setu zaudējumu mājiniekiem, un savas pirmās kopējās olimpiskās spēles noslēdza ar nokārtām galvām.

“Spēles pirmajā setā it kā bijām vadībā ar 16:15, bet beigās uz tiem 16 punktiem tā arī palikām. Atkal tas pats scenārijs kā pret Kubu – viņiem nebija agresīvas serves, servēja planierī, divas reizes muļķīgi ielaidām. Sanāk, ka ielaidām sešus punktus pēc kārtas. Tā spēlēt nevar,” pēc mača spēles gaitu ātri galvā atšķetināja Jānis Šmēdiņš. “Otrais sets bija okay. Labi, viņi lielāko daļu bija vadībā, taču galotnē mums izdevās to lauzt, un it kā vajadzēja būt labam pamatam arī uz trešo setu. Taču 2:2, samainījām laukuma puses, un atkal aizgāja – rezultāts auga tikai vienai komandai. Pārāk daudz kļūdu uzbrukumā. Tiklīdz kādu bumbu dabūjām aizsardzībā, uzreiz atdevām 4-5 pēc kārtas pretī uzbrukumā. Un tad jau uzvarēt nereāli. Visas komandas šajā grupā bija līdzīgas, ar visām spēlējām trīs setus. Ja nospēlētu līdzīgāk pēc mazajiem punktiem, viss būtu kārtībā. Taču, trīs vai četrus pēc kārtas iekatojam rokās vai izsitam autā – ar tādu spēli uzvarēt nevar.”

Pirms mača paši punktus neesot skaitījuši, taču bijis zināms – ar diviem zaudētiem setiem uz 19 punktiem būtu gana, lai turpinātu turnīru. Stresa nav bijis, arī pretinieku spēle pārsteigumus nav sagādājusi. “Zinājām, ka garais Evandru var uzservēt, pirmajā setā tikām ar to galā, arī otrajā gandrīz, taču trešajā, kad viņiem jau bija plus četri, viņš gāja servēt, un tieši tad viņam arī uzkrita. Un tad jau mums bija bišķiņ par vēlu. Vējš? Tas pūta izteikti no vienas puses – viena puse bija labā, otra sliktā. Abām komandām vienāds. Vienkārši no tās vienas puses vajadzēja vākt vairāk punktu. Mēģinājām parādīt savu labāko spēli. Brīžiem tas sanāca, brīžiem ne. Tāds ir sports.”

Aleksandrs Samoilovs tikmēr uzsvēra tieši neveiksmīgo spēli pret Pedru servēm. “Gaidījām, ka būs smagas serves no Evandru – viņš ir pasaules labākais servētājs, serves lido ar ātrumu tuvu pie 100km/h, taču pirmos divus setus viņš ar to neko nevarēja izdarīt. Tiesa, trešajā setā viņam atvērās serve. Viņš varbūt ne tik daudz saservēja pa tiešo, kā apgrūtināja mums uzņemšanu, celšanu un tālāk jau uzbrukumu veidošanu. Taču lielākā problēma – ar uzņemšanu kļūdījos tieši pie Pedru serves, kuram principā ir diezgan viegla serve. Pirmā seta galotnē iekrita viens tīrais eiss, vēl vienu viņš man pa plecu trāpīja. Ar Pedru serves uzņemšanu tomēr bija jātiek galā,” sarūgtināts Samoilovs. Skaidrojuma šīm kļūdām nav. “Nervozitātes nebija – ja pret kubiešiem tāda bija, tad šodien tiešām jutāmies labi. Gājām un spēlējām. Ja būtu bijusi nedaudz labāka uzņemšana pie Pedro serves, viss būtu kārtībā. Viņi spēlēja labi, blokā, aizsardzībā. Beigās jau tur viņiem viss sanāca uz urrā.”

Runājot par kompāniju, kādā trāpīja šajā olimpisko spēļu turnīrā, Saša akceptē terminu – Nāves grupa. “Uzreiz teicām – izloze sanāca sliktākā, kāda varēja būt. Varējām cīnīties par pirmo vietu, bet tieši tāpat – palikt pēdējie, kā beigās arī sanāca. Pirms olimpiādes visi no mums gaidīja medaļu. Arī mēs paši gaidījām. Līdz ar to 25. vieta vai ceturtā – tur lielas starpības vairs nav. Bijām gatavi cīnīties par medaļām, taču šīs ir olimpiskās spēles, te neko nevar prognozēt.” Šis fiasko gan nelikšot pārskatīt pāra nākotnes perspektīvas – Samoilovs pārliecināts, ka paliks kopā ar Šmēdiņu. “Domāju, ka nē – par to nekādu jautājumu nebūs. Šis ir viens turnīrs, taču kopumā mums viss ir ļoti veiksmīgi – esam pirmie pasaules reitingā. Nav jau baigi daudz variantu ko mainīt. Ātri izkritām – tagad mums ir nedēļa pārdomām. Taču pēc tam atpakaļ uz turnīriem.”

1 2 63 komentāri

  +9 [+] [-]

, 2016-08-12 02:26, pirms 8 gadiem
Čaļi jau forši... bet kaut ko līdz galam nesaštukoja... viela pārdomām patiešām ir... varbūt pēc tā pēdējā Master par daudz sapriecājās...

     [+] [-]

, 2016-08-12 02:30, pirms 8 gadiem
Samoilovs kārtējo reizi šķidri aptaisījās..atkal citi būs vainīgi..žēl Šmēdiņu..vajadzēja turpinat ar Pļaviņu spēlēt..

  +8 [+] [-]

, 2016-08-12 02:47, pirms 8 gadiem
aivo50 rakstīja: Samoilovs kārtējo reizi šķidri aptaisījās..atkal citi būs vainīgi..žēl Šmēdiņu..vajadzēja turpinat ar Pļaviņu spēlēt..
Kur tev citi vainīgi ? Pats saka ka vainīgs arī viņš.

 +13 [+] [-]

, 2016-08-12 02:52, pirms 8 gadiem
Visi krāmi sākās pret Kubiešiem pirmajā setā, ja nemaldos bijām vadībā ar 19:16 un tag pagrūdām pirmo setu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2016-08-12 03:11, pirms 8 gadiem
Bez šaubām, škrobe liela, bet nu lai paiet laiks, lai nosēžas emocijas, vajag visu izvērtēt ar vēsu prātu. Šajā turnīrā vēl daudzi dūži kritīs, pieminiet manus vārdus... RIO labāk nebūt favorītam.

     [+] [-]

, 2016-08-12 03:33, pirms 8 gadiem
Samoilovs ir kā savā laikā Olijārs..tikai cerības un nekā vaiāk

  -1 [+] [-]

, 2016-08-12 04:26, pirms 8 gadiem
Paga, bļāviens, ar to punktu attiecību sanāk tā, ka otro setu būtu zaudējuši 20:22 nevis uzvarējuši un būtu tālāk!? Vāks....

  +1 [+] [-]

, 2016-08-12 04:40, pirms 8 gadiem
ficuks rakstīja: Paga, bļāviens, ar to punktu attiecību sanāk tā, ka otro setu būtu zaudējuši 20:22 nevis uzvarējuši un būtu tālāk!? Vāks....
Nē, tā nav, jo skaita tikai Lat, Can, Bra savstarpējos punktus.

  -3 [+] [-]

, 2016-08-12 04:46, pirms 8 gadiem
Autor,Samoilovs, Šmēdiņš sen jau nav nekādi ranga līderi. Prātiņ, nāc mājās!

  -2 [+] [-]

, 2016-08-12 04:55, pirms 8 gadiem
aivo50 rakstīja: Samoilovs kārtējo reizi šķidri aptaisījās..atkal citi būs vainīgi..žēl Šmēdiņu..vajadzēja turpinat ar Pļaviņu spēlēt..
gluzi manas domas! ja, ir citi tituli, bet ibio, sitas bija OS!!!!!

  -1 [+] [-]

, 2016-08-12 05:57, pirms 8 gadiem
Tikai lūzeri meklē attaisnojumus.
Lielākā daļa cilvēku uzskata ka jābūt atpakaļ Pļaviņam un tā arī ir jo ar šo lauvu OS ir tikai izgāšanās... Visām stulbajam intrigām ko sapina pēc iepriekšējām spēlēm bija arī pelnījuši fiasko.
Smēdiņ, rīkojies un ej atpakaļ pie vecā cīņu biedra

     [+] [-]

, 2016-08-12 06:36, pirms 8 gadiem
Tur kaut kur veesturee pirms speeles var redzeet ko rakstiju...ZAUDĒS!!! Redzot kaa vinji speelee...cita iznaakuma nemaz nevar buut

  +1 [+] [-]

, 2016-08-12 06:46, pirms 8 gadiem
Samoilov, neviens no tevis vairs neko negaida ja nu vienīgi paiešanu malā!

  +7 [+] [-]

, 2016-08-12 07:09, pirms 8 gadiem
Es negaidīju. Pareizāk sakot gaidīju ka nebūs medaļas. To jau varēja saprast uzreiz pēc Pļaviņa uzmešanas. Dievs nav mazais bērns. Dots devējam atdodas.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-12 07:23, pirms 8 gadiem
Jenots ar visu savu paku...

  +2 [+] [-]

, 2016-08-12 07:27, pirms 8 gadiem
Tas ir sports - kāds uzvar, kāds zaudē. Londonā Latvijas pāris bija uz viļņa un paveica mazu brīnumu, šoreiz uz viļņa ir un brīnumus taisa citi...

Lai veiksmīgs turpinājums!

  -1 [+] [-]

, 2016-08-12 07:41, pirms 8 gadiem
Alpaville, internetu maki? Tad ieej paskaties beach mens ranking pirms kko pluti te..

  +5 [+] [-]

, 2016-08-12 07:50, pirms 8 gadiem
Piedodiet par atkārtošanos, bet ne visi lasīja, ko rakstījos 2 naktī:
Sākšu ar to, ka šoreiz nav pārliecība, ka nākamajās spēlēs mums būs pārstāvji bīčā večiem. Pļava un Saša (pasaules 20nieka līmeņa veči) tomēr lēnām dziest, Bet Kreilim atrast vēl vienu stabilu pasaules 10 nieka veci pagaidām neredzam. Tā kā nešausim karstu pēc šodienas un visa turnīra iznākumu.
Man pašam kuldīdzniekam un bīču spēlējošam par visu notiekošo, atļaušos teikt, ir nedaudz objektīvāks stāsts.
Mūsu pēdējā vietā grupā ir tikai un vienīgi likumsakarīga.
Spēle ar kanādiešiem netika kontrolēta un tikai viņu olimpiskā nepieredze ļāva mums pārlauzt spēles likteni pie 11-13 3. setā.
Spēlē ar Kubu vispār nebija jautājumu, kurš pelnījis uzvaru.
Šodien, lai cik mums 2. un 3. setā nedāvināja brazīļi, tomēr mēs kļūdījāmies vēl vairāk un fiziski bijām vājāki. Lai gan bija redzams, ka tieši šodien Jānis ir top fiziskajā formā beidzot.
Par šodienas spēl. Atkal 90% ries uz Sašu. Jā, pirmais sets ir uz Sašas sirdsapziņas, taču 2. un 3. setā Jānis ne reizi neuzcēla 2x pēc kārtas vienādi. Te tīklā, te 3 metri no tīkla un tā uz riņķ. Protams, ka vējš liels, bet no LV čaļi jau visi prot vējā kapāt… Ceru, ka Jānis nebūs mazāk paškritisks kā Saša.

Mūsu pēdējā vieta grupā ir tikai un vienīgi likumsakarīga.
Ir teorija, ka jabūt maču ritmā komandai, taču Klāgenfurte bija lieka. Ja tas būtu RIO joslai tuvāk, tad cita runa.
Visi kopš 2013. gada labās sezonas jau kāra RIO medaļas kaklā, bet pierādījās vecā patiesība. Pēc olimpiskajos gados visi ķīmiķo, ekperimentē un neplēš muguru pušām. Jo tuvāk nāca RIO, jo LAT1 tālāk no līdera troņa sāk slīdēt. Mani un Mr.- maz kas klausīja 2013 2014 gados.

Atceramies, ko rakstīju iepriekš, ka, ej nu zini, vai Tokijā mums būs pāris. Viens pāris būs, bet tas būs sieviešu pāris. Par veču pāri dikti šaubos, bet novēlēsim Sašam lauvas veselību līdz Tokijai. Tas, ko panāca SAM ŠME brends, bija lieliska lieta. Bīčam ir tāds prestižs, ka LVF visi kakli pat kaunās no zāles voleja. Prieks redzēt, ka ir kāds sporta brends līdzās uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmiem - FK Liepāja, FK Metta, FK Jelgava, Ne jau VEF vai Ģināma, kas vairāk rosina kaunu, ne lepnumu.
Paldies čaļiem un visai komandai par četrgadi. Rosinu padomāt, vai par treneri nepaņemt Birzuli. Jo pasaules 10nieka otrais gals ir mūsu vieta. Šoreiz RIO daudz kas nesakrita mums par labu un ar samēra nestabilu un viļņveidīgu spēli nebija ko daudz darīt.
Paldies par mīlestību pret darbu. Mēs to redzam. Mēs to novērtējam. Mēs no tā mācāmies!

  -2 [+] [-]

, 2016-08-12 07:52, pirms 8 gadiem
aivo50 rakstīja: Samoilovs kārtējo reizi šķidri aptaisījās..atkal citi būs vainīgi..žēl Šmēdiņu..vajadzēja turpinat ar Pļaviņu spēlēt..
Ja nu kaads ir aptaisijies, tad tieshi tu! Mosh izlasi rakstu pirms pljuuti. Un kaada maarrutka peec peeddejo gadu pasaules ranga liideriem vajadzeetu sadaliities? Domaaju, ka Shmeedinsj ir prieciigs speeleet ar Samoilovu, jo taadi regulaari panaakumi ar Pljavinju vinjiem netuvu nebija

  +4 [+] [-]

, 2016-08-12 07:55, pirms 8 gadiem
aivo50 rakstīja: Samoilovs kārtējo reizi šķidri aptaisījās..atkal citi būs vainīgi..žēl Šmēdiņu..vajadzēja turpinat ar Pļaviņu spēlēt..
Ja skatījies spēli, tad redzēji, ka no otrā seta Kreilim sāka peldēt cēliens...
Saša viens ir vainīgs tikai pie pirmā seta

  +3 [+] [-]

, 2016-08-12 07:56, pirms 8 gadiem
Paši noslīka smiltīs no sev uzkārtā medāļa.
Ceriet uz 6nieku un tālākais ir laime veiksme, kā izdevās PŠ.
Mācieties no svarcelšanas, tur domā tikai par nākamo piegājienu, kamēr neesi 1, svaru pacēlis, neviens nedomā, kā es ceļu jau otro vai trešo.

Iegāza sporta psiholoģija nianses. To jau nu fāterīšiem vajadzeja ieriktēt galvās puišiem, ka pieticība ir labāka eļļa, nevis deklarētā mēs varam dabūt medaļas.

     [+] [-]

, 2016-08-12 08:20, pirms 8 gadiem
Pēc man rēķina 6 vai 7 punkti tomēr pietrūka
Tas ir daudz

  +6 [+] [-]

, 2016-08-12 08:21, pirms 8 gadiem
Skatos, ka daudziem patīk apriet Lauvu, bet spītīgi ignorē Šmēdiņa problēmas uzcelt bumbu, praktiski lielāko spēles daļu viņš tā darīja...Ir jāatzist, ka abiem spēlētājiem šīs OS spēles nebija tās labākās

  +4 [+] [-]

, 2016-08-12 08:32, pirms 8 gadiem
Varbūt ka tēvu/trenneru vietā vajadzētu kādu vienkārši trenneri? Par to nāves grupu - nu redzēs, redzēs, vai kāds pāris no šīs grupas vispār līdz pusfinālām tiks. Jebkurā gadijumā grupa nav vainojama, ja gribi medaļu, tad jāvinnē visi pēc kārtas. Mūsējie tam galīgi nebija gatavi.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-12 08:34, pirms 8 gadiem
eermss rakstīja: Varbūt ka tēvu/trenneru vietā vajadzētu kādu vienkārši trenneri? Par to nāves grupu - nu redzēs, redzēs, vai kāds pāris no šīs grupas vispār līdz pusfinālām tiks. Jebkurā gadijumā grupa nav vainojama, ja gribi medaļu, tad jāvinnē visi pēc kārtas. Mūsējie tam galīgi nebija gatavi.
Kubieši varētu pārsteigt

  +1 [+] [-]

, 2016-08-12 08:49, pirms 8 gadiem
Nu gadās. Varēja redzēt, ka duetam vairs īsti labi nesaskan. Bet tas jau nav jaunums Latvijas pludmales volejbola virtuvē - katram savi tarakāni galvā.

Negribu neko pārmest, jo 2 sezonas bija stabili labākais pāris pasaulē, bet saglabāt pirmo vietu ir pavisam kas cits, kad visi pārējie pasaules pāri ir fokusējušies tieši uz jums.

Redzēs kādi būs nākamie dueti. Veiksmi Sašam un Kreilim un paldies par šiem pāris dominējošajiem gadiem - tādēļ vien nedrīkst džekus nolikt.

  +5 [+] [-]

, 2016-08-12 08:50, pirms 8 gadiem
Jāsāk jau domāt vai Kohas izcīnītā 4.vieta nebūs Latvijas augstākais sasniegums šajā olimpiādē.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-12 08:55, pirms 8 gadiem
Lai nu kā gāja jeb negāja bet arī pēc zaudējuma viens otrs dzīvo kaut kur nerealitātē Tas par spārnoto frāzi 4. jeb 25. vieta !!! tas aptiešām nav karalis lauva bet karalis ēz..is kā bija minēts pēc zaudējumma kubiešiem.

     [+] [-]

, 2016-08-12 09:01, pirms 8 gadiem
Šodien arī Samoilovs nebija laukumā? Kurš ta?

  +2 [+] [-]

, 2016-08-12 09:11, pirms 8 gadiem
Alpaville rakstīja: Autor,Samoilovs, Šmēdiņš sen jau nav nekādi ranga līderi. Prātiņ, nāc mājās!
Alpaville, lai Tev prātiņš nāk mājas.
8.augustaa - World tour rankingaa 1.vietaa : Sam Sme 5270 punkti

  +2 [+] [-]

, 2016-08-12 09:14, pirms 8 gadiem
Man šķiet, ka olimpiàde , lai uzvarētu, nav piemērota Samoilovam...viņš pārāk labi iejūtas tajā festivālā, ka pazūd galvenais - spēle laukumà...visa tā delegācijas kopādzīvošana, lielà uzmanība liek viņa aktiera talantam stràdāt vairāk kà volejbolistam...un tas atņem spēku...vienkārši ja paskaitītu cik reizes dienā pēc meiteņu un preses lūgumiem ir Karalis Lauva ar savu rēcienu - tad tas ir n-tàs reizes vairāk kà ikdienà...olimpiāde ir festivàls, Samoilovs ar visu galvu tur ir iekšā, un tas nepalīdz spēlei

  +1 [+] [-]

, 2016-08-12 09:32, pirms 8 gadiem
Pagaidiet, bet kad dalīs medaļas mazajā pludmales volejbolā? Lielajā diemžēl sacensības beigušās, bet kad sāksies mazais?

     [+] [-]

, 2016-08-12 09:32, pirms 8 gadiem
tukša muldēšana!visu sačakarēja jau pret Kubu 19=16 un tad visu sačakarē!tā gatavojās tā gatavojās riebjās!

     [+] [-]

, 2016-08-12 09:32, pirms 8 gadiem
dakots rakstīja: Man šķiet, ka olimpiàde , lai uzvarētu, nav piemērota Samoilovam...viņš pārāk labi iejūtas tajā festivālā, ka pazūd galvenais - spēle laukumà...visa tā delegācijas kopādzīvošana, lielà uzmanība liek viņa aktiera talantam stràdāt vairāk kà volejbolistam...un tas atņem spēku...vienkārši ja paskaitītu cik reizes dienā pēc meiteņu un preses lūgumiem ir Karalis Lauva ar savu rēcienu - tad tas ir n-tàs reizes vairāk kà ikdienà...olimpiāde ir festivàls, Samoilovs ar visu galvu tur ir iekšā, un tas nepalīdz spēlei
OS ir playoff stadija!
1 2 63 komentāri