Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Brazīlijas pludmales volejbolistes iekļūst ceturtdaļfinālā, krievietes pārsteidz

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Brazīlijas pludmales volejbolistes iekļūst ceturtdaļfinālā, krievietes pārsteidz
Larisa Maestrini
Foto: AP/Scanpix

Par prieku mājinieku līdzjutējiem Riodežaneiro olimpisko spēļu sieviešu pludmales volejbola turnīra ceturtdaļfinālā iekļuvuši abi Brazīlijas pāri, Agata/Barbara un Larisa/Talita, izslēdzot no tālākas cīņas Ķīnas un Vācijas duetus. Tikmēr par pārsteigumu parūpējās Jekaterina Birlova un Jevgēņija Ukolova no Krievijas.

Astotdaļfināla cīņas ievadīja mājinieces Agata Bednarčuka un Barbara de Freita, kuras par vietu ceturtdaļfinālā cīnījās ar ķīnietēm Fanu Vaņu un Huanu Hue. Abi dueti grupu turnīru noslēdza otrajā vietā, bet bija skaidrs, ka viennozīmīgas favorītes bija brazīlietes.

To lieliski pierādīja arī pirmais sets, kura ievadā spīdēja Agata, izvirzot Brazīlijas duetu vadībā ar 4:1. Ķīnietes uz pretinieču kļūdu rēķina pievilka līdz divu punktu atstatumam, bet tuvāk vairs ne. Brazīlijas pludmales volejbolistes pakāpeniski audzēja savu pārsvaru, sagraujot savas pretinieces ar rezultātu 21:12.

Arī otrā seta ievadā mājinieces ātri ieguva trīs punktu pārsvaru, bet tad Ķīnas pludmales volejbolistes sasparojās, sadeldējot deficītu līdz minimumam (6:7). Kādu laiku cīņa ritēja līdzīgi, bet tad Barbara divas reizes nospēlēja aizsardzībā, tiekot pie punkta, bet bloku uzlika Barbara, mājiniecēm dodoties atpūtā pie rezultāta 13:8. Seta otrajā pusē Brazīlijas pludmales volejbolistes turpināja dominēt kortā, galu galā svinot uzvaru ar rezultātu 2-0 (21:12, 21:16) un iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Astotdaļfināla otrajā mačā laukumā devās galvenās mājinieku cerības, Larisa Maestrini un Talita Roča, kuras tikās ar Vācijas otro spēcīgāko duetu Karla Borgere/Brita Būte. Lai arī Larisa un Talita bija favorītes, maču ar 4:1 izrāvienu sāka vācietes. Brazīlijas duets spēja sadeldēt deficītu līdz minimumam, bet vadībā turējās Vācijas duets. Situāciju mainīja Talita, kad atzīmējās ar bloku, bet uzreiz pēc tam Borgere netika galā ar Larisas servi - 9:8. Līdz tehniskajam pārtraukumam mājinieces pie pārpildītām tribīnēm palielināja rezultāta starpību līdz trīs punktiem (12:9). Seta otrajā pusē Vācijas dueta deficīts pieauga līdz pieciem punktiem, bet Borgere un Būte katra izpildīja pa eisam, atgriežoties cīņā (15:17). Larisa un Talita seta galotnē nospēlēja pietiekami droši, lai neizlaistu uzvaru - 21:17.

Otrā seta sākumā ar eisu izcēlās Larisa, panākot 2:0, bet nākamos trīs punktus spēja gūt vācietes, izmantojot pretinieču nespēju izveidot sekmīgu uzbrukumu. Kādu laiku cīņa ritēja punkts punktā, bet vāciešu uzbrukuma arsenāls agri vai vēlu apsīka, brazīlietēm sākot atspēlēties aizsardzībā. Tuvojoties tehniskajam pārtraukumam, vācietēm izdevās veikt lūzumu. Talita kļūdījās serves uzņemšanā, Borgere atzīmējās ar eisu un Vācijas duets jau bija vadībā ar 12:9. Pateicoties Larisas lieliskajai spēlei aizsardzībā, mājinieces tika pie iespējas atjaunot līdzsvaru uz tablo. Ar pirmo mēģinājumu tas neizdevās, bet ar otro gan - 13:13. Brazīlietes turpināja savu izrāvienu, izraustot pretinieces pa laukumu. Uzreiz pēc tam mājinieces ieguva arī divu punktu pārsvaru, bet to ar ļoti labu bloku laboja Būte (16:16). Otro setu uzvarēt varēja jebkurš no duetiem, bet šoreiz atkal labākas izrādījās Larisa un Talita, iekļūstot ceturtdaļfinālā - 2:0 (21:17, 21:19).

Dienas otrajā pusē par pārsteigumu parūpējās Krievijas pludmales volejbolistes Jekaterina Birlova un Jevgēņija Ukolova, kuras nebūt nebija favorītes pret Spānijas pludmales volejbolistēm Lilianu Steineri un Elsu Makmilanu, kuras uzvarēja B grupā, aiz sevis atstājot arī brazīlietes Agatu un Barbaru.

Maču pārliecinoši sāka spānietes, izvirzoties vadībā ar 10:6. Nākamajās izspēlēs četrus punktus pēc kārtas sakrāja krievietes, atjaunojot līdzsvaru uz tablo. Seta otrajā pusē cīņa ritēja punkts punktā, kad Liliana nesekmīgi uzbruka pēc Ukolovas serves, Krievijas duetam izvirzoties vadībā ar 16:14. Divu punktu pārsvaru izdevās noturēt līdz seta galotnei, spānietēm panākot neizšķirtu (18:18). Krievietes spēlēja uz Lilianu, kura seta galotnē atalgoja uzticību, Birlovai un Ukolovai gūstot panākumu ar 23:21.

Arī otro setu labāk sāka krievietes, izvirzoties vadībā ar 4:1. Seta pirmajā pusē gan šis pārsvars tika izsēts, spānietēm kārtējo reizi atspēlējoties (9:9). Seta otrajā pusē pāris punktus priekšā gan turpināja turēties krievietes, bet Makmilanas eiss atkal panāca 18:18. Šoreiz pie divām setbumbām tika Spānijas duets, abas reizes krievietēm tās atspēlējot. Ukolova seta galotnē atkal izcēlās ar labu servi, kas atnesa pārsteidzošu uzvaru ar 2:0 (23:21, 24:22).

Ceturtdaļfinālā droši iekļuva arī vienas no galvenajām favorītēm uz uzvaru turnīrā. Kerija Velša Dženingsa pārī ar Eiprilu Rosu neatstāja variantus itālietēm Martai Menegati un Laurai Džiombini, uzveicot tās ar 2:0 (21:10, 21:16).

Rio Olimpiskās spēles, pludmales volejbols sievietēm, 1/8 fināli, 12. augusts

SpēleRezultāts
Vaņa/Hue (Ķīna) - Agata/Barbara (Brazīlija)0-2 (12:21; 16:21)
Larisa/Talita (Brazīlija) - Borgere/Būte (Vācija)2-0 (21:17; 21:19)
Ukolova/Birlova (Krievija) - Elsa/Liliana (Spānija)2-0 (23:21; 24:22)
Velša Dženingsa/Rosa (ASV) - Menegati/Džiombini (Itālija)2-0 (21:10; 21:16)