Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Arī poļiem melnā diena pludmales volejbolā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Arī poļiem melnā diena pludmales volejbolā
Mariušs Prudels atduras Bena Sakstona blokā
Foto: AFP/Scanpix

Vēlu vakarā pēc Brazīlijas laika Riodežaneiro olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrā kā sievietēm, tā vīriešiem tika aizvadīta "lucky loser" kārta, noskaidrojot pēdējos divus astotdaļfinālistus. Īpaši neveiksmīg nospēlēja Polijas vīru dueti, abi piedzīvojot zaudējumus un izstājoties.

Turnīra nolikums paredzēja, ka četras sliktākās trešo vietu ieguvējas izspēlē "lucky loser" kārtu, lai noskaidrotu vēl divas astotdaļfināla dalībnieces. Vīru turnīrā divas no šīm vietām aizpildīja Polijas dueti - Gržegoržs Fijaleks/Mariušs Prudels un Bartošs Lošiaks/Pjotrs Kantors. Kantoram un Lošiakam pretī stājās neveiksmīgi turnīru sākušie itāļi Paolo Nikolai un Daniele Lupo, kuri vēl tikai dažas stundas iepriekš aizvadīja smagu spēli pret amerikāņiem Nikolasu Lusenu un Filu Dalhauzeru. Polijas duets nespēja paņemt pretiniekus uz svaigumu, pirmo setu zaudējot ļoti pārliecinoši ar 12:21. Itāļi uz brīdi salūza otrajā setā pēc tehniskā pārtraukuma, nonākot iedzinējos ar 12:15. Deficītu izdevās sadeldēt līdz minimumam, bet tad lielā mērā ar Kantora pūlēm poļi panāca savu - 21:15.

Līdz ar to arī šī mača liktenis izšķīrās trešajā setā. Tā ievadā slikti nospēlēja Lupo, ļaujot ar 4:1 vadībā izvirzīties Polijas duetam. Nākamos trīs punktus jau guva itāļi, atgriežoties spēlē. Cīņa ilgu laiku ritēja punkts punktā, bet, tuvojoties mača izskaņai, Lošiaks nespēja sekmīgi noslēgt savus uzbrukumus, dodot pretiniekam trīs punktu pārsvaru. Ar to vēl viss nebija galā, jo Polijas duets spēja atkal panākt izlīdzinājumu uz Lupo kļūdu rēķina (13:13). Tiesa, viņš izpirka vainu ar neparocīgu servi pa Lošiaku, atnesot Itālijas duetam uzvaru, kas ļāva iekļūt astotdaļfinālā - 2-1 (21:12, 15:21, 15:13).

Paralēli spēli aizvadīja arī pieredzes bagātie Fijaleks un Prudels, kuri šie turnīru nebūt nevar saukt par veiksmīgu. "Lucky loser" kārtā viņiem pretī stājās no D grupas, kurā spēlēja arī Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, izkļuvušie kanādieši Bens Sakstons un Čeims Šalks. Kanādieši atkal nodemonstrēja savu stabilitāti, iegūstot nelielu pārsvaru un to spējot noturēt. Pirmajā setā poļi jau tā sākumā ieguva sešu punktu deficītu, kas izrādījās liktenīgi. Saasināt spēli izdevās vien seta izskaņā, kad kanādieši nerealizēja pirmās divas setbumbas. Ar trešo piegājienu Šalks bija precīzs, panākot 21:19.

Otrajā setā cīņa jau bija līdzīgāka, bet pirmo pavērsienu atkal veica kanādieši, izvirzoties vadībā ar 16:13. Līdz pat seta beigām izdevās noturēt viena - divu punktu pārsvaru, punktu mačam un Polijas vīru duetu dalībai olimpiskajās spēlēs ar eisu pielika Sakstons - 2:0 (21:19, 21:18).

Dāmu konkurencē sarežģītā situācijā nonāca vācietes Karla Borgere un Brita Būte, kuras savu pēdējo maču grupu turnīrā noslēdza vien mazliet vairāk nekā stundu pirms mača "lucky loser" kārtā. Par laimi pretiniekos bija relatīvi vājākais no pretiniekiem - Venecuēlas pludmales volejbolistes Olaja Pazo un Norisbeta Agudo. Vācietēm lielas problēmas ar šī dueta uzveikšanu neradās, mačam noslēdzoties ar graujošo 2:0 (21:13, 21:8).

Tikmēr ļoti nopietna cīņa par vietu astotdaļfinālā izvērtās starp čehietēm Barboru Hermanovu/Marketu Slukovu un krievietēm Jekaterinu Birlovu/Jevgēņiju Ukolovu. Maču labāk sāka Krievijas pludmales volejbolistes, izvirzoties vadībā ar 10:5. Seta otrajā pusē čehietēm izdevās sadeldēt deficītu līdz minimumam, atkal nonākt iedzinējos ar trīs punktu deficītu un tad panākt izlīdzinājumu (16:16). Seta galotnē prasmīgi blokā nospēlēja Birlova, atnesot panākumu ar 21:19.

Otrajā setā čehietes panāca savu, neatstājot savām konkurentēm nekādas cerības uz panākumu divos setos - 21:12. Tādējādi uzvarētāja noskaidrošanai vajadzēja trešo setu, kurā jau atkal pārākas bija Krievijas pludmales volejbolistes. Viņām izdevās izvirzīties vadībā ar 8:4, iegūto pārsvaru nosargājot arī līdz mača beigām, kas ļāva iekļūt astotdaļfinālā - 2-1 (21:19, 12:21, 15:10).

Rio Olimpiskās spēles, pludmales volejbols, "Lucky loser" kārta, 11. augusts

SpēleRezultāts
Nikolai/Lupo (Itālija) - Lošiaks/Kantors (Polija)2-1 (21:12; 15:21; 15:13)
Sakstons/Šalks (Kanāda) - Fijaleks/Prudels (Polija)2-0 (21:19; 21:18)
Hermanova/Slukova (Čehija) - Ukolova/Birlova (Krievija)1-2 (19:21; 21:12; 10:15)
Borgere/Būte (Vācija) - Pazo/Agudo (Venecuēla)2-0 (21:13; 21:8)

     [+] [-]

, 2016-08-12 16:08, pirms 8 gadiem
Grrrr, nav vairs par ko fanot vīriem, tagad visas emocijas par LAURU LUDVIGU!!!!