Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Rio spēļu organizatori pieķerti nepareiza Ķīnas karoga izmantošanā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Rio spēļu organizatori pieķerti nepareiza Ķīnas karoga izmantošanā
Ķīnas karognesējs Lei Šens
Foto: reuters.com

Riodežaneiro olimpisko spēļu rīkotāji risina jautājumu par Ķīnas karogu nomainīšanu, jo apbalvošanas ceremonijās konstatētās nepareizi izvietotas zvaigznes.

Ķīnas tagadējais karogs tika apstiprināts 1949. gadā. Karogs ir sarkanā krāsā, augšpusē pa kreisi ir piecas dzeltenas piecstaru zvaigznes, viena lielā simbolizē Ķīnas komunistisko partiju, četras mazās ar staru vērstas pret lielās centru. Nepareizajā karogā mazās zvaigznes netiecas uz lielās zvaigznes centru. Salīdzinājums: nepareizs un pareizs karogs.

"Karogs ir valsts simbols, kļūdas nav pieļaujamas," paziņoja CCTV diktors Cui Jonjuaņs. "Nemēģinu būt piekasīgs, bet tas taču ir nacionālais karogs. To var saprast pat skolēni pamatskolā."

Tika ziņots, ka šajās spēlēs visi izmantojamie karogi ražoti Ķīnā, taču tas neatbilst patiesībai - organizatoru runasvīrs Mario Andrada apliecina nepareizie ķīniešu karogi tika izgatavoto Brazīlijā.

Izrādās, ka arī Rio spēļu atklāšanas ceremonijā Ķīnas delegācija devās ar nepareizu karogu. Ražotājs ir atbildīgs par nepareizajiem karogiem, taču Rio spēļu izmantojamos karogus apstiprinājušas nacionālās olimpiskās komitejas. Organizatori atvainojas par sagādātajām nepatikšanām un strādā ar Ķīnas delegāciju, lai rastu risinājumu šim jautājumam.

Izmantotie resursi:
shanghaiist.com
reuters.com
scmp.com

  +2 [+] [-]

, 2016-08-08 18:07, pirms 8 gadiem
Tas ir gandrīz kā noliegt Ķīnas komunistiskās partijas vadošo lomu sportistu sagatavošanā un iedvesmošanā! Nāves grēks.

     [+] [-]

, 2016-08-08 18:18, pirms 8 gadiem
Paskatījos salīdzinājumu un neatradu atšķirību

  +4 [+] [-]

, 2016-08-08 18:28, pirms 8 gadiem
Mazo zvaigzhnu stari nav pret lielo zvaigzni

  +1 [+] [-]

, 2016-08-09 09:14, pirms 8 gadiem
Speciaalists rakstīja: Mazo zvaigzhnu stari nav pret lielo zvaigzni
Tev taisnība,ar otro piegājienu to pamanīju!