Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Felpss: "Startā likās, ka sirds izsprāgs no krūtīm"

Rolands Eliņš

Felpss: "Startā likās, ka sirds izsprāgs no krūtīm"
Maikls Felpss
Foto: NIVIERE/SIPA/Scanpix

Maikls Felpss šonakt palīdzēja ASV izlasei uzvarēt 4x100 metru peldēšanas stafetē un izcīnīja savu 19. olimpisko zelta medaļu. Pēc finiša viņš ASV medijiem atklāja, ka pirms starta bijis ļoti satraucies, bet Felpsa treneris Bobs Boumens norādīja, ka ir pamats labām cerībām uz Felpsa panākumiem arī olimpiādes turpinājumā.

„Kad es nostājos uz starta pamatnes, domāju, ka mana sirds izsprāgs no krūtīm – tā sitās tik strauji,” sacīja Maikls Felpss, kurš veica ASV izlases otro stafetes posmu. „Es biju tik ļoti satraucies un sakoncentrējies šim vienam brīdim.”

„Tāpat daudz ko nozīmēja dzirdēt tik lielu atbalstu tribīnēs,” turpināja Felpss. „Tas bija patiešām mežonīgs. Nezinu, vai iepriekš biju dzirdējis tikpat skaļus līdzjutējus. Ir labas sajūtas, jo man izdevies savas karjeras noslēdzošās sacensības sākt veiksmīgi.”

Felpss uzrādīja ceturto labāko laiku savā distances posmā starp visu 32 stafetes dalībniekiem un tieši viņš palīdzēja ASV pārņemt vadību, apsteidzot Franciju. ASV peldēšanas izlases treneris Bobs Boumens īpaši uzslavēja Felpsa veikto apgriezienu zem ūdens, nosaucot to par labāko titulētā peldētāja karjerā.

„Maikls šobrīd ir labā formā,” sacīja Boumens. „Viņš ir paveicis visu, ko vien es no viņa prasīju, un ir daudz spēcīgāks nekā bija kvalifikācijas sacensībās. Ar Maiklu tā arī parasti notiek – ja sanāk viena lieta, tad visas pārējās seko tāpat. Tāpēc esmu optimistisks par nākamajiem startiem.”

Felpsam vēl paredzēts starts 200 metru tauriņstila distancē, tāpat arī 100 metru peldējums šajā pašā stilā, 200 metru kompleksais peldējums, kā arī iespējamas vēl divas stafetes. Tas teorētiski paver iespēju uz vēl piecu medaļu izcīnīšanu.

„Šī bija mana pēdējā 4x100 metru stafete,” sacīja Felpss. „Un iegūt šajās sacensībās zelta medaļu un uzkārt to kaklā, un atgūt čempiona godu – tās patiešām ir labas sajūtas.”

Izmantotie resursi:
2016 Rio Olympics - Michael Phelps wins record...

  +2 [+] [-]

, 2016-08-08 18:19, pirms 8 gadiem
LEĢENDA