Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Ugo Čavesa nāve neietekmēs F1 komandas "Williams" nākotni

Juris Grīns
Juris Grīns

Ugo Čavesa nāve neietekmēs F1 komandas "Williams" nākotni
Pastors Maldonado ar "Williams" formulu
Foto: SCANPIX SWEDEN

"Williams" komanda pēc Venecuēlas prezidenta Ugo Čavesa nāves turpinās saņemt naudu no šīs valsts, bet tās pilots Pastors Maldonado šogad apsola izcīnīt uzvaras.

Trešdienas rītā pasauli pāršalca vēsts par Venecuēlas prezidenta Ugo Čavesa nāvi. Šis notikums neapšaubāmi ar laiku ietekmēs arī Formulu 1, jo Venecuēlas valsts un tai piederošā naftas kompānija PDVSA finansiāli dāsni atbalsta venecuēliešu autosportistu Pastoru Maldonado un viņa pārstāvēto "Williams" komandu. Pēc vācu izdevuma "Auto Motor und Sport" rīcībā esošās informācijas, katru gadu PDVSA vadība komandas bankas kontā ieskaita 30 miljonus eiro, nodrošinot Maldonado iespēju startēt sacīkstēs.

Šobrīd valsts nākotne vēl ir neskaidra un nav zināms, kas būs nākošais prezidents, taču tik pat dāsna kā līdz šim Venecuēlas valsts pret Formulu 1 nākotnē vairs varētu nebūt. Tiesa, drīz pēc paziņojuma par Čavesa nāvi "Auto Motor und Sport" korespondents Tobiass Griners rakstīja, ka "Williams" līdzjutēji var justies mierīgi, jo "līgums esot akmenī kalts un turpinās darboties arī pēc Čavesa nāves". Aizvadītajā naktī komanda izplatīja oficiālu līdzjūtību Čavesa ģimenei un visai Venecuēlas tautai.

2012. gada sezonā Spānijas GP izcīņā Pastors Maldonado atnesa "Williams" pirmo uzvaru astoņu gadu laikā. Pēc aizvadītajiem pirmssezonas testu braucieniem Maldonado apsola, ka komanda ir spējīga arī šogad izcīnīt uzvaras.

"Mēs cīnāmies ar mega komandām un varbūt mums arī nav viss tas, kas nepieciešams, lai uzvarētu čempionātā," intervijā televīzijas kanālam ESPN sacīja Maldonado. "Taču es domāju, ka mēs uzvarēsim atsevišķās sacīkstēs un varam būt ļoti konkurētspējīgi. Nezinu, vai spēsim būt starp ātrākajiem visas sezonas garumā, taču ar tiem resusiem, kas mums ir, esam izdarījuši visu iespējamo, lai izveidotu labu mašīnu."

Izmantotie resursi:
ESPN.co.uk | Football, Cricket, Rugby, F1,...
F1 Fanatic - The Formula One blog and F1...

  +1 [+] [-]

, 2013-03-07 10:58, pirms 11 gadiem
šogad varbūt, bet nākamgad viss var būt atkarīgs no ugo pēcteča.