Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Ibragimovs: "No "Skonto" varēja tikt uz daudz spēcīgāku čempionātu"

Agris Suveizda

Ibragimovs: "No "Skonto" varēja tikt uz daudz spēcīgāku čempionātu"
Bijušais "Skonto" galvenais treneris Marians Pahars
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Krievijas futbolists Adils Ibragimovs, kurš pagājušajā sezonā ar Rīgas "Skonto" kļuva par Latvijas vicečempionu, intervijā portālam Championat.com pastāstīja par pavadīto laiku Latvijas futbolā. Nepilnus 24 gadus vecais Ibragimovs sacīja, ka laiks Latvijā bija pozitīva pieredze un ka viņš esot vēlējies palikt "Skonto".

"Jā, "Skonto" bija mana pirmā pieredze ārzemēs un ar pārliecību varu teikt, ka tā bija pozitīva. Latvijā taču ir pavisam cita kultūra un dzīves līmenis," sacīja Adils Ibragimovs. "Runājot par futbolu, galvenie iespaidi palika par "Skonto" kolektīvu. Treneru korpusu veidoja jauni speciālisti, bet to vadīja Marians Pahars! Joprojām atceros, kā viņa plakāts man bija pie sienas - viņš taču pietiekami ilgi spēlēja Anglijā ["Southampton"]. Un, protams, rezultātus sasniedzām ļoti pieklājīgus - sezonu pabeidzām otrajā vietā."

"Latvijas futbola līgā spēlē 10 komandas, piecas no tām cīnās par medaļām. Lūk, šiem klubiem līmenis ir pietiekami augsts. Salīdzinot ar Krieviju, tie aptuveni atbilst Krievijas pēc spēka otrās līgas līmenim. Līdz Premjerlīgai, protams, neviens neaizsniedzas," Ibragimovs turpināja. "Jaunajā valstī iejutos bez problēmām. Pie tam Latvijā ir ļoti daudz krievvalodīgo, tā kā sadzīves ziņā nebija grūti. Arī komandā nekādu grūtību nebija, "Skonto" savācās daudz jaunu puišu. Visi centās, gribēja sevi pierādīt pēc iespējas spilgtāk un, ja var tā teikt, iespīdēties."

"Jā, komandā uzņēma lieliski. Tiklīdz ierados "Skonto", Pahars uzreiz pateica, ka ļoti rūpīgi sekos līdzi manam darbam treniņos. Pēc tam sapratu, ka tas tiešām ļoti ietekmē tavu stāvokli komandā. Pahars ir tāds cilvēks - ja maksimāli strādā treniņos, viņš to neatstās bez ievērības un noteikti dos iespēju sevi pierādīt. Man tāda pieeja ļoti patika - treneru štābs bija ieinteresēts tajā, lai futbolisti pastāvīgi progresētu. Tā kā visos treniņos bija jāizliekas pilnībā un jāstrādā ar sevi," Ibragimovs turpināja.

"Kāpēc tomēr komandā nepaliku? Patiesībā bija vēlme palikt. Man joprojām zvana no Rīgas un piedāvā atgriezties. Vienkārši tur ir noteiktas finansiālās grūtības. Runa nav par to, ka vēlos nopelnīt kaut kādas nereālas summas. Saņemt pietiekami vidusmēra algu "Skonto" diemžēl neizdosies. Galvenais komandas pluss ir tas, ka tur bija laba iespēja paspīdēt un aizbraukt uz daudz spēcīgāku čempionātu. Marians Pahars mani un vēl divus puišus rekomendēja Anglijas pirmajā līgā. Viņš piedāvāja aizbraukt, bet man ir krievu pase, kuras dēļ radās problēmas. Jo, lai spēlētu Anglijā, ir nepieciešams noteikts skaits spēļu izlasē...," Ibragimovs turpināja.

Ibragimovs pagājušajā sezonā tika īrēts no Krievijas pēc spēka otrās līgas kluba Voroņežas "Fakel". Tagad komanda ir izkritusi uz trešo līgu, tādēļ Ibragimovs nevēlējās palikt "Fakel" un brīvā aģenta statusā meklēja darbu citur. "Skonto" rindās Ibragimovs aizvadīja 13 spēles, no kurām 12 sāka pamatsastāvā. Pirms "Fakel" Ibragimovs spēlēja "Khimki", ko pārstāvēja ne tikai otrajā līgā, bet arī Premjerlīgā, kur aizvadīja desmit spēles.

Izmantotie resursi:
Чемпионат.com: новости спорта - Чемпионат.com

     [+] [-]

, 2013-03-31 12:42, pirms 11 gadiem
prieks dzirdēt tādus vārdus!

  -1 [+] [-]

, 2013-03-31 12:53, pirms 11 gadiem
ekāds pārsteigums, pateica visu, ko visi tāpat jau zin. (zin, bet daži negrib atzīt)

  +5 [+] [-]

, 2013-03-31 12:55, pirms 11 gadiem
dragoo rakstīja: prieks dzirdēt tādus vārdus!
Tu visu izlasīji vai tikai virsrakstu?

Protams, ka prieks par to ka var izsisties augstāk, bet tāpat viņš arī pieskārās kluba finansiālajām problēmām, par ko nevajadzētu priecāties

  -2 [+] [-]

, 2013-03-31 14:05, pirms 11 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Tu visu izlasīji vai tikai virsrakstu?

Protams, ka prieks par to ka var izsisties augstāk, bet tāpat viņš arī pieskārās kluba finansiālajām problēmām, par ko nevajadzētu priecāties
To, ka Skonto pērn bija finansiālās problēmas, jau arī visi zināja. Tagad, redz, Koļesņičenko saka, ka problēmu vairs neesot. Cerēsim, ka tā arī ir. Skaidrs, ka algas Latvijas čempionātā nav tās lielākās un Krievijas 1. līgā tās ir daudz lielākas. To kā vidusmēra algu arī noteikti ņem un salīdzina Ibragimovs.