Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Arī "Daugavpils" piedalīsies Ziemas kausā, "Riga" aizvadīs tikai trīs spēles

Krišs Upenieks

Arī "Daugavpils" piedalīsies Ziemas kausā, "Riga" aizvadīs tikai trīs spēles
2016. gada ''Ziemas kausa'' uzvarētāja ''Liepāja''
Foto: Māris Greidāns

Biedrība "Latvijas Futbola virslīga" savā mājaslapā publicējusi papildināto un precizēto Ziemas kausa kalendāru. "Riga", kas janvāra otro pusi pavadīs treniņnometnē Dubajā, aizvadīs tikai trīs spēles, turklāt netiksies ar Virslīgas komandām. Savukārt no sākotnēji paziņotā dalībnieku saraksta ir svītrota Igaunijas vienība "Levadia", savukārt klāt nākusi Lietuvas 1. līgas čempione "Šilas".

''Ziemas kausā 2017’’ startēs visi astoņi SynotTip Virslīgas klubi FK ''Spartaks Jūrmala'', FK ''Jelgava'', FK ''Ventspils'', FK ''Liepāja'', ''Riga FC'', RFS, FS ''METTA/Latvijas Universitāte'', SK ''Babīte'', kā arī turnīrā piedalīsies pērnās sezonas astotās vietas īpašniecei BFC ''Daugavpils'', kas turnīrā startēs dalību atteikušās igauņu komandas ''Levadia'' vietā. Papildus Latvijas klubiem pirmo reizi dalībnieku pulkā būs citi Baltijas vadošie futbola klubi – igauņu FC ''Infonet'' un ''Nomme Kalju'', kā arī FK ''Sūduva'', FK ''Trakai'', FK ''Utenis' un FK "Šilas"' no Lietuvas.

Turnīra mērķis ir klubiem nodrošināt kvalitatīvas pirmssezonas sagatavošanās spēles, taču ņemot vērā, ka jau sezonas ietvaros Virslīgas klubi aizvada vismaz četras savstarpējās spēles (papildus skaitot Latvijas kausa mačus), pēc Latvijas klubu pārstāvju iniciatīvas piektajā jeb jubilejas turnīrā uzaicinājumu startēt saņēma vairāki vadošie Igaunijas un Lietuvas futbola kubi, taču tas ievērojami mainījis turnīra norises formātu.

Gan pašmāju, gan ārzemju klubu dažādi saplānoto pirmssezonas gatavošanās posmu saistībā, šoreiz ''Ziemas kauss'' netiks aizvadīts pēc tradicionāla izspēles formāta – apakšgrupu cīņām un finālspēlēm. Jaunā izspēles sistēma paredz, ka ne visi klubi aizvadīs vienādu spēļu skaitu, kā arī komandu pretinieki turnīra ietvaros būs dažādi. Līdz ar to uzvarētāju noteikšanā tiks izmantota uzvarēto spēļu procentuālā vērtība pret aizvadītajām.

''Ziemas kauss 2017'' risināsies vairākās futbola hallēs Rīgā, kā arī Igaunijas un Lietuvas pilsētās. Spēļu norises vietas un sākuma laiki tiks precizēti.

1.nedēļa
14.janvāris
Trakai – RFS
16.janvāris
FS Metta/LU – FK Ventspils
FK Jelgava – FK Spartaks Jūrmala
17.janvāris
SK Babīte – FK Liepāja

2.nedēļa
23.janvāris
RFS – FK Jelgava
SK Babīte – FS Metta/LU
24.janvāris
FK Ventspils – FK Spartaks Jūrmala
26.janvāris
Trakai – FK Liepāja

3.nedēļa
30.janvāris
FK Jelgava – FK Ventspils
FK Spartaks Jūrmala – FS Metta/LU
31.janvāris
Nomme Kalju - FK Liepāja
RFS – SK Babīte

4.nedēļa
6.februāris
RFS - FK Spartaks Jūrmala
FS Metta/LU - FK Utenis Utena
7.februāris
Riga FC - BFC Daugavpils
FK Ventspils - FK Liepāja
8.februāris
FK Jelgava - FC Infonet
9.februāris
FK Sūduva - SK Babīte

5.nedēļa
11.februāris
FC Infonet - FK Liepāja
13.februāris
FS Metta/LU - FK Šilas
RFS - BFC Daugavpils
Riga FC - Nömme Kalju
14.februāris
FK Jelgava - FK Sūduva
SK Babīte - FK Utenis Utena
18.februāris
Trakai - FS Metta/LU

6.nedēļa
20.februāris
FK Jelgava - FK Šilas
21.februāris
FK Liepāja - FK Utenis Utena
FK Sūduva - Riga FC
22.februāris
BFC Daugavpils - SK Babīte
FC Infonet - FS Metta/LU

Izmantotie resursi:
SynotTip virslīga

     [+] [-]

, 2016-12-28 15:50, pirms 7 gadiem
Kas ir domāts ar FK Silas, kam pret Jelgavu un Mettu paredzētas spēles?

  +1 [+] [-]

, 2016-12-28 16:24, pirms 7 gadiem
reikons rakstīja: Kas ir domāts ar FK Silas, kam pret Jelgavu un Mettu paredzētas spēles?
Šilas lietuviešu valodā nozīmē mēbeles

     [+] [-]

, 2016-12-28 16:26, pirms 7 gadiem
tā vietā, lai kaut mazliet palīdzētu gatavoties sezonai LV komandām( šeit domāju pirmo līgu) mēs protams labāk uzaicinam LT 1 līgas komandu. Labi, lai arī čempioni,bet nu sliecos, ka ne ar ko neatšķiras ne no Olaines, ne Valmieras. kārtējo reizi tālredzīgi

  +2 [+] [-]

, 2016-12-28 17:37, pirms 7 gadiem
ferum rakstīja: tā vietā, lai kaut mazliet palīdzētu gatavoties sezonai LV komandām( šeit domāju pirmo līgu) mēs protams labāk uzaicinam LT 1 līgas komandu. Labi, lai arī čempioni,bet nu sliecos, ka ne ar ko neatšķiras ne no Olaines, ne Valmieras. kārtējo reizi tālredzīgi
Tā ir Lietuvas augstākās līgas komanda, cik skatos. Pērn uzvarēja pēc spēka 2. līgā. Paši jau arī esam uzacinājuši Daugavpili, kas tagad ir 1. līgas, nevis Virslīgas komanda. Valmiera vai Olaine, protams, droši vien nav vājāka par to Silas, bet pieļauju, ka bija noteikts mērķis dabūt 6 kaimiņu komandas. Pēc Levadia atteikuma vietā nāca Šilas...

  +1 [+] [-]

, 2016-12-28 18:59, pirms 7 gadiem
Ideja ir pareiza - ļaut klubiem sagatvoties sezonai, pārbaudīt spēlētājus utt tikai reti kurš piemin fakltu, ka tas notiek uz mākslīgā seguma, kas spēlētājiem ir ļoti traumējošs faktors !
To zina visi, tikai nez kāpēc delikāti klusē !
TV translācijas arī ir bieži vien nebaudāmas, jo izskatās, ka grimstošais Skonto kuģis taupa pat uz elektrības rēķina un skatītājs redz praktiski tikai ap 60% laukuma !
Arī reitings diez vai ir augsts, ja spēles sākums ir plkst 12 dienā !
Paredzamā auditorija = pensionāri + paģirainie !
Šis vien ieteikums LV futbola dzīves augšupejai !
Neaimirstiet, ka futbolam seko līdzi arī ārzemēs ! Lūdzu nebanojiet mūsu IP ! Tik lielu finansiālu zāģi mēs neveidojam ! Paldies !

  +1 [+] [-]

, 2016-12-28 20:17, pirms 7 gadiem
To Ja Ja.
Vareja ieviest kaut vai maxas piekluvi. Piemeram kvids par speli vai dienas abonomentu ka to piedava EPL, Sky un BT.

  +1 [+] [-]

, 2016-12-29 17:40, pirms 7 gadiem
Riga pareizi dara, ka nespēlēs ZK. vajag savā plānā strādāt nevis spēlēt kad to izvēlējas Virslīga.