Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Riga" ar Elvi Stugli, Krišu Kārkliņu, Māliņu sastāvā pret leišiem un citi jaunumi

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Riga" ar Elvi Stugli, Krišu Kārkliņu, Māliņu sastāvā pret leišiem un citi jaunumi
Elvis Stuglis
Foto: Mārtiņš Jankovskis, Sportacentrs.com

Šodien RTU mākslīgā seguma laukumā pārbaudes spēlē ar 0:2 piekāpās Lietuvas piektajai labākajai komandai "Atlantas". "Riga" sastāvā bija vairāki futbolisti, kuri pērn pārstāvēja citas komandas.

Pirms nedēļas "Riga" ar 4:0 pārspēja dublieru komandu, bet šodien notika pirmā īstā pārbaudes spēle, tiekoties ar Lietuvas "Atlantas", kas nesen sastāvam piepulcējusi divus Latvijas futbolistus - Gintu Freimani un Pāvelu Doroševu.

Zīmīgi, ka tieši pirms šodienas mača "Riga" paziņoja par savu jauno galveno treneri - Maķedonijas speciālistu Goci Sedloski, kurš pēdējās divas sezonas vadīja "Vardar" un aizveda komandu līdz čempionu titulam. Vienā mačā viņš ir bijis arī Maķedonijas nacionālās izlases galvenā trenera pienākumu izpildītājs (uzvarētā pārbaudes spēlē pret Lietuvu). Interesanti, ka Sedloskis, kurš futbolista karjeras laikā pabijis arī Anglijas Premjerlīgā, nerunā ne angliski, ne krieviski un paredzams, ka pilnu komunikāciju nodrošinās viņa asistents un tautietis Aleksandars Vlaho, kuram arī ir UEFA PRO licence.

Sedloskis un Vlaho Rīgā ielidoja vakar, bet šodien tika iepazīstināti ar komandu. Spēli pret "Atlantas" viņi, protams, vēl nevadīja, atvēlot šo lomu Mihailam Koņevam. Sportacentrs.com aprunājās ar Vlaho un tuvākajā laikā piedāvās intervijas atreferējumu.

"Riga" pamatsastāvā izgāja Roberts Ozols, Viktors Litvinskis, Elvis Stuglis, Vitālijs Smirnovs, Antons Kurakins, Krišs Kārkliņš, Oļegs Laizāns, Ēriks Punculs, Vladislavs Čerņikovs, Romāns Mickevičs un Aleksejs Davidenkovs. Uzreiz pēc pārtraukuma uz maiņu nāca Germans Māliņš, Daniils Jermoļins un Kristers Čudars, bet otrā puslaika gaitā laukumā nāca vēl daži futbolisti - gan dublieri, gan pārbaudāmie.

E.Stuglis pagājušo sezonu pavadīja čempionvienībā Jūrmalas "Spartaks", kura treniņus šobrīd vada Dmitrijs Kalašņikovs - galvenā trenera meklējumi turpinās, Valda Urbona Jūrmalā nav. Bijušais uzbrucējs E.Stuglis, tagad centra aizsargs, "Spartakā" nepaliks un šobrīd iziet pārbaudi "Riga", tāpat kā K.Kārkliņš un Māliņš. Kā zināms, "Spartaku" pametuši vairāki pamatsastāva futbolisti, kā arī Jūrmalas klubam liegts iegūt jaunus spēlētājus, kamēr nav nokārtotas parādsaistības pret Dmitriju Platonovu un Vladislavu Kozlovu. Arī E.Stuglim "Spartaks" ir parādā. K.Kārkliņš pērn pārstāvēja "Liepāju"/"Mogo", bet šogad jau paguvis pabūt pārbaudē Slovākijas augstākās līgas klubā "Podbrezova". Māliņš ir atvadījies no RFS.

"Riga" sastāvā šobrīd ir vairāki traumētie, tāpēc sastāvs bija tāls no optimālā. Labā ziņa ir tāda, ka vesels esot Artūrs Zjuzins. Tiesa, ārsti viņam ieteikuši treniņus sākt uz dabīgā seguma laukuma, tāpēc šodienas spēli pussargs vēroja no malas, bet rīt kopā ar pārējo komandu dosies uz treniņnometni AAE. Atgādinām, ka "Riga" paredzētas pat divas treniņnometnes siltajās zemēs - vispirms AAE, pēc tam Kiprā.

"Riga" pārstāvji, Sportacentrs.com atbildot uz jautājumu par savu futbolistu nepalaišanu uz Latvijas izlasi, diplomātiski atbildēja, ka "mēs vienmēr priecājamies par mūsu futbolistiem, kas tiek izsaukti uz izlasi, tomēr šobrīd situācija ir tāda, ka komandai šajos datumos ir paredzēta treniņnometne AAE, komandai ir jauns galvenais treneris, turklāt ir arī diezgan daudz savainoto, tāpēc pieņemts šāds lēmums". Jāpiebilst, ka Latvijas un Dienvidkorejas izlašu pārbaudes mačs notiks ārpus oficiālajiem FIFA izlašu logiem un, dodoties uz Antalju, "Riga" izlašniekiem nāktos izlaist nometni AAE, tiesa, būtu iespējams piedalīties nometnē Kiprā.

Spēle starp "Riga" un "Atlantas" pirmajā puslaikā bija līdzīga, Latvijas kluba rindās pārliecinoši spēlēja Punculs. Sevišķi daudz momentu nebija, vien puslaika beigās Ozols paņēma bumbu rokās pēc partnera atspēles (situācija gan bija strīdīga) un viesi pēc tiesneša Jevgeņija Vasjukova lēmuma ieguva bīstamu netiešo brīvsitienu, ko gan nerealizēja. Pēc sausām 45 minūtēm "Riga" sniegums kļuva vājāks otrajā puslaikā maiņu rezultātā. "Atlantas" guva vārtus puslaika sākumā, kā arī mača pēdējās sekundēs, uzvarot ar 2:0. "Riga" sastāvā, rezultātam esot 0:1, noraidījumu (šķiet, par runāšanu ar tiesnesi) nopelnīja Maksims Petuhovs. Doroševam pilna spēle, Freimanim pirmais puslaiks.

Virslīgas pirmās kārtas mačos marta beigās provizoriski varētu tikties "Riga" un "Liepāja"/"Mogo", "Jelgava" un "Spartaks", "Ventspils" un "Valmiera Glass", kā arī RFS un "Metta"/LU.

     [+] [-]

, 2018-01-27 17:31, pirms 6 gadiem
interesanti, ka Davidenkovs ir atkal parādījies kādā no vietējām komandām. likās jau, ka būs kārtējais perspektīvais jaunietis, kurš metis mieru "lielajam" futbolam.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-27 18:05, pirms 6 gadiem
ja es pareizi saprotu , tad Riga pamatsastava speleja kluba administrators Deniss Čerņikovs?

  +1 [+] [-]

, 2018-01-27 18:12, pirms 6 gadiem
Zelta sietiņš rakstīja: ja es pareizi saprotu , tad Riga pamatsastava speleja kluba administrators Deniss Čerņikovs?
Vārds bija nepareizs, tagad labots