Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" pēc līderes goda, "Jelgava" un "Ilūkste" par pirmo uzvaru

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Ventspils" pēc līderes goda, "Jelgava" un "Ilūkste" par pirmo uzvaru
Eduards Suhanovs (FK "Ventspils")
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Šodien SMScredit.lv Virslīgas 4. kārtas ietvaros notiks divas spēles. Plkst.13:00 "Ventspils" uzņems Jūrmalas "Spartaku", bet plkst.19:00 Rīgā "Jelgava" spēkosies ar "Ilūksti".

"Ventspils" bija vienīgā, kas pirmajās divās kārtās spēja izcīnīt sešus punktus, tomēr pēc zaudējuma Liepājā 3. kārtā atkrita uz 4. pozīciju. Ātri vien ventiņi var atgriezties augšgalā - tā kā piektdien līderes "Daugava" (R) un "Skonto" nospēlēja neizšķirti, Jurģa Pučinska komanda, šodien uzvarot, abām tām aizies garām un atkal būs 1. vietā - vismaz līdz "Liepājas metalurga" mačam svētdien.

"Ventspilij" pretī stāsies "Spartaks", kas baltkrieva Oļega Kubareva vadībā šogad vismaz pagaidām spēlē mazliet citādu futbolu salīdzinājumā ar pērn novēroto - proti, krietni disciplinētāku un vairāk tendētu uz aizsardzību. Jā, 1. kārtā gan bija 2:2 ar "Ilūksti" (vismaz daļēji rezultativitāti ietekmēja "Spartaka" agrs noraidījums), tomēr sekojuši 1:0 pret "Metta/LU" un 0:1 pret Rīgas "Daugavu", abās cīņās vienīgajiem vārtiem krītot maču beigās. Uz "Spartaka" filozofijas maiņu nenorāda tikai rezultāti, bet arī spēļu raksturs - "Spartaks" labi un uzmanīgi spēlē aizsardzībā (īpaši centra aizsardzībā, kur saimnieko Nauris Bulvītis), bet balsta pussarga pozīcijā kvalitatīvs ir Jevgeņijs Kosmačovs, tāpat, protams, lielu darba apjomu paveic Viktors Morozs.

Tiesa, šodien "Spartaka" aizsardzība, visticamāk, būs ievainojamāka. Un ne jau tāpēc, ka "Spartaks" spēlēs Ventspilī, kur Pučinska vienība pagaidām mazāk par četriem vārtiem nav situsi (4:0 pret "Jelgavu", 4:3 pret "Daugavu" (D)). Ievainojamāka tāpēc, ka, cik zināms, joprojām savainots Dmitrijs Halvitovs, bet piespiedu kārtā par centra aizsargu pārkvalificētais Dmitrijs Daņilovs pret "Daugavu" (R) nopelnīja sarkano kartīti un izcietīs diskvalifikāciju. Kurš veidos pāri ar Bulvīti? Ja godīgi, grūti kādu atrast. Varbūt tiks pārkvalificēts kāds no malējiem aizsargiem - Andrejs Panasjuks vai Konstantīns Budilovs? Varbūt izlīdzēs kāds no centra pussargiem - Morozs vai Kosmačovs? Skatīsimies.

"Ventspils" par "Spartaka" problēmām diez vai priecājas - pietiek savējo. Jau mačā ar Daugavpili bija pirmie trauksmes zvani (4:3 tika izcīnīts no 0:2 un 1:3 īstā trillerī), bet Liepājā spēli nācās noslēgt nokārtām galvām - 1:3. Pučinsks gan nekautrējās uzsvērt, ka "Ventspils" Liepājā spēlējusi labi, trūcis veiksmes, un komanda turpinās pieturēties pie sava šī brīža futbola pieejas. Mēs līdz galam nepiekritīsim - kaut vai ar aizstāvēšanos pie pretinieku standartsituācijām ir acīmredzamas problēmas. Par "Ventspils" uzbrukumu mazākas šaubas - deviņi vārti trīs spēlēs, priekšā asi labā nozīmē ir Jurijs Žigajevs, Vadims Jančuks, Tornike Tarhnišvili, Eduards Suhanovs, labi uz maiņu nāk Daniils Turkovs. Interesanti, ka "Ventspils" ir vienīgā komanda, kurai visās trijās kārtās bijis identisks sākumsastāvs - vai tā būs arī šoreiz?

"Jelgava" savu mājas spēli aizvadīs Hanzas vidusskolas laukumā, uzņemot "Ilūksti". Abas komandas tieksies gūt savu pirmo uzvaru, tiesa, nešaubīgi Virslīgas jaunpienācēja "Ilūkste" var būt apmierināta ar sezonas sākumu - trīs mačos divi neizšķirti un zaudējums. Turklāt laimīgi neizšķirti - pret "Spartaku" pēdējās sekundēs izrauts 2:2, bet pret "Jūrmalu" 89. minūtē deviņu vīru sastāvā izdevās nopelnīt 11 metru soda sitienu un izraut 1:1. "Jelgavai" cits stāsts - tikai zaudējumi, turklāt pirmie divi sausā (0:4 Ventspilī ieskaitot).

Jelgavas pārstāvji noskaņoti beidzot gūt pirmo uzvaru un to varētu atvieglot ilūkstiešu uzbrūkošo futbolistu Ivana Sputaja un Kaspara Svārupa diskvalifikācijas. Acīmredzot pilnu spēli Ilūkstes rindās nāksies aizvadīt Mamukam Gongadzem, kura forma gan joprojām neesot no labākajām... Tai pašā laikā skaidrs, ka "Jelgavai" jāpaļaujas nevis uz pretinieka likstām, bet jāparāda savs labākais futbols. Apņēmības pilns gūt vārtus ir jelgavnieku izvirzītais uzbrucējs Maksims Daņilovs, viņam lielāko pienesumu piespēļu veidolā varētu dot malējie pussargi Dmitrijs Paplavskis un Vadims Žuļevs.

Abas spēles varēsiet noskatīties Sportacentrs.com!

Virslīgas 4. kārta

DienaLaiksSpēleNorises vietaRez.
Piektdiena19:00Daugava R - SkontoHanzas vidusskolas laukums0:0
Sestdiena13:00Ventspils - SpartaksVentspils 2.pamatskolas laukums
Sestdiena19:00Jelgava - IlūksteHanzas vidusskolas laukums
Svētdiena14:00Daugava (D) - Liepājas metalurgsCeltnieka stadions
Svētdiena16:00Metta/LU - JūrmalaHanzas vidusskolas laukums

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Skonto42209:08
2.Daugava (R)42203:18
3.Liepājas metalurgs32018:36
4.Ventspils32019:66
5.Jūrmala31202:15
6.Daugava (D)31115:54
7.Spartaks31113:34
8.Ilūkstes NSS30213:82
9.Jelgava30031:70
10.Metta/LU30030:90

Rezultatīvākie spēlētāji

VSpēlētājsKlubsVārti
1.J.ŽigajevsVentspils4 (2)
2.D.HmizsLiepājas metalurgs3
3.J.KalnsLiepājas metalurgs2
V.ŠabalaSkonto2
A.KarašausksSkonto2
R.MingazovsSkonto2
7.M.SavensDaugava (R)2 (1)
8.J.SokolovsDaugava (D)2 (2)

  -3 [+] [-]

, 2013-04-20 02:31, pirms 11 gadiem
davai toto likmes sakat

1 gols bus no ilukste jo koefs lielaks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-04-20 12:04, pirms 11 gadiem
Par Jelgavu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja