Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pertija: "Aizsardzības shēmu noskatīju no Madrides "Real""

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Pertija: "Aizsardzības shēmu noskatīju no Madrides "Real""
Tamazs Pertija
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/f64

Pēc vakar notikušās SMScredit.lv Virslīgas 4. kārtas pirmās spēles, kurā "Skonto" un Rīgas "Daugava" izspēlēja bezvārtu neizšķirtu, abu komandu galvenie treneri pauda apmierinātību ar iegūto punktu.

"Skonto" galvenais treneris Tamazs Pertija: "No spēles guvu milzīgu baudu. Abas komandas lieliski darbojās un nevēlējās zaudēt. Spēles temps bija labs, tāpat komandas labi darbojās bumbas atņemšanā. Ja es būtu līdzjutējs, teiktu, ka 4. kārtai tik labas spēles ir par agru.

Protams, abas vienības gribēja uzvarēt, jo komandas ir nokomplektētas ar labiem futbolistiem un nedodas laukumā ar domu nospēlēt neizšķirti. Esmu apmierināts ar rezultātu un to, ka savas komandas spēlē redzēju disciplīnu un pret pirms mača izrunāto lietu attiekšanos ar atbildību."

"Šodien nospēlējām nedaudz citādāk nekā ierasts, jo tas ir tāpēc, ka pretinieks piespieda mums aizdomāties. Skatījāmies viņu spēli. "Daugavai" ir lieliski futbolisti. Protams, ne visi, bet kopumā laba komanda. Šodienas spēle man deva skaidru atbildi, ka spējam spēles laikā vajadzības gadījumā pārkārtoties un mainīt taktisko zīmējumu. Redzēju, ka futbolisti tam ir gatavi. Man tas ļoti patīk," piebilda Pertija.

Aicināts komentēt aizsardzības taktiku ar pieciem spēlētājiem, "Skonto" treneris atzina, ka šo variantu noskatījis nevis no liepājniekiem, bet gan Spānijas granda Madrides "Real": "Piecu aizsargu izlikšana nozīmēja spēcīgu nodrošināšanos. Apzinājos, ka vieni vārti var visu izšķirt. Līnijā pieci futbolisti spēlēja tikai aizsardzībā. Kad pārgājām uzbrukumā, aizsardzībā palika trīs, bet abi malējie pieslēdzās uzbrukumam. Vai to noskatījos no Liepājas? Nē. Redzēju, kā to dara Madrides "Real"."

"Skonto" vakar neveica nevienu spēlētāju maiņu. Pertija atzina, ka visi spēli sākušie spēlētāji izturēja tempu, tāpēc maiņas nebija nepieciešamas.

"Varēju veikt kādu avantūrisku maiņu, lai uzlabotu uzbrukuma darbības, taču tādas lietas parasti tiek sodītas. Ja komanda spēlē labi un futbolisti nekrīt ārā no spēles, tad nav nepieciešams veikt maiņas. Ja spēlētu pret vāju pretinieku, tad, protams, veiktu maiņas, kas uzlabotu spēli uzbrukumā. Varbūt izlaistu vēl vienu uzbrucēju, bet šodien, kā jau teicu, vieni vārti visu izšķirtu," piesardzību neslēpa Pertija.

Pertija pirms sezonas esot pateicis, ka "Skonto" spēlēs uzbrūkošu futbolu. Izrādās, rīdzinieki labi darbojas arī aizsardzībā, četros mačos neielaižot nevienus vārtus. Pertija šī temata sakarā nedaudz "aizsvilās": "Labās komandās aizsardzības funkcijas sākas ar uzbrucēju spēli. Ja viņi labi iejūtas aizsardzības funkcijās, aizsardzība spēlē labi.

Šodien lasīju, ka Pertija spēlē aizsardzības futbolu. Jautāju, kādā veidā tad mēs esam guvuši deviņus vārtus? Cilvēki ir neprofesionāli, bet raksta tikai rakstīšanas pēc. Mēs to lasām un smaidām. Kad futbola lietās sāk jaukties diletanti, mums jāsmaida. Tas ir kārtējais apliecinājums tam, ka, lai mēs sasniegtu noteiktu līmeni, presei jāstrādā profesionāli. Bieži skatos "NTV+ Futbol", tur eksperti tik labi orientējas futbolā, pat labāk nekā daudzi treneri. Masu mediji paceļ futbola līmeni. Pret presi izturos pozitīvi, bet, kad man iztulko (latviski daudz nelasu), reaģēju ar smaidu un arī niknumu. Tas man liek strādāt vēl profesionālāk!"

"Daugavas" galvenais treneris Virgīnijs Ļubšis spēles raksturošanā piekrita Pertijam: "Ko lai vēl piebilst? Treneris jau visu pateica. 1. puslaikā un otrā sākumā mums bija daži momenti. Ar neizšķirtu esmu apmierināts. Iepriecināja mūsu spēle aizsardzībā, jo neielaidām pret komandu, kas iesitusi visvairāk. Mums tas ir liels pluss, jo, neskatoties uz diskvalificētā Klimāviča prombūtni, aizsardzībā darbojāmies droši.

Uzbrukumā normāli nospēlējām 1. puslaikā, kamēr Tedijs Suračs vēl bija svaigs. Pretinieks mums neļāva nospēlēt tā, kā vēlējāmies. Apzinoties mūsu sastāva problēmas (daudz traumēto) un redzot spēles gaitu, ar neizšķirtu esmu apmierināts. Kaislību un visas pārējā ziņā spēle patiešām bija laba."

2. puslaikā Suraču nomainīja nevis Kristaps Grebis, bet gan Vitālijs Ziļs. "Daugavas" treneris skaidro šo maiņu: "Grebis pagājušajā mačā nospēlēja ne tā, kā mēs vēlējāmies. Šī nedēļa viņam nebija viegla psiholoģiskajā ziņā, ko varēja redzēt treniņos."

Runājot par savainotajiem spēlētājiem, Lubšis atklāja, ka no pirmdienas kopēja grupā darbosies Veilulis, Galkēvičs, Kārkliņš un Tamošausks. Lai būtu pilnībā gatavi spēlēt, viņiem būs nepieciešamas vismaz divas nedēļas.

  +2 [+] [-]

, 2013-04-20 10:38, pirms 11 gadiem
driizaak no Starkova

  +1 [+] [-]

, 2013-04-20 10:44, pirms 11 gadiem
jāpiekrīt pertijam..real ar savu aizsardzību pat barselonu šokē!!!

  +2 [+] [-]

, 2013-04-20 10:48, pirms 11 gadiem
Tas viss atgādinās Pertijas Daugavpils ''Daugavas'' modelī 2010.gadā: 15 spēles no 27 bez ielaistiem vārtiem, 10 spēlēs vieni ielaistie vārti, divās spēlēs - 3 ielaistie vārti (pret ''Blāzmu'' 1.aplī - 1:3, pret ''Jelgavu'' 2.aplī - 3:3).

  +2 [+] [-]

, 2013-04-20 10:50, pirms 11 gadiem
Uzbrukuma shemu no Barcelona

  +2 [+] [-]

, 2013-04-20 10:51, pirms 11 gadiem
Prieks dzirdēt, ka Daugavai Veliulis jau drīz būs atpakaļ. Sākumā šķita, ka būs jāizlaiž stipri ilgāks laiks.

Interesanti komentāri no Pertijas par žurnālistiem, bet nu katram savs darbiņš jādara. Viņam jātrenē, žurnālistiem jāraksta. Ko tur daudz pārmest?

  +5 [+] [-]

, 2013-04-20 11:01, pirms 11 gadiem
varēja "paķert" arī no Real Madrid kādu spēlētāju
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-04-20 11:50, pirms 11 gadiem
Pertija "No spēles guvu milzīgu baudu.
-------
Protams tamaz!............
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-04-20 13:19, pirms 11 gadiem
Īstenībā Mourinjo ir aizgūvis taktiku no Tamaza