Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Latvijas un Lietuvas klubi apvienosies vienā čempionātā?

Agris Suveizda

Latvijas un Lietuvas klubi apvienosies vienā čempionātā?
Artūrs Karašausks pret Vitāliju Smirnovu
Foto: Romāns Kokšarovs, Sprota Avīze, f64

Gan Latvijas, gan Lietuvas klubi esot apsprieduši apvienotā čempionāta izveides iespējamību un idejas līmenī esot piekrituši turpināt sarunas, portālam Sportacentrs.com apstiprināja Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis.

"Jā, tā ir taisnība. Ceturtdien šo ideju apsprieda Lietuvas klubi, savukārt piektdien notika tikšanās starp UEFA pārstāvjiem un Latvijas klubiem. Gan Lietuvas, gan Latvijas klubi pret priekšlikumu izteicās ļoti pozitīvi, un visi piekrita, ka ir vērts turpināt sarunas," portālam Sportacentrs.com sacīja Jānis Mežeckis.

"Protams, ka šādai līgai apakšā ir nepieciešams spēcīgs finansējums, taču šobrīd tas viss ir tikai idejas līmenī un vēl jāatrisina ļoti daudz jautājumu. Optimistiskākajā variantā runa varētu būt par 2015.gada sezonu, bet citādi nekāda laika ierobežojuma mums nav," Mežeckis turpināja. Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs sacīja, ka šobrīd esot doma par 14 komandu turnīru, kurā no abām valstīm startētu pa septiņiem klubiem. Eirokausu kvotas nemainītos un tiktu izcīnītas katras valsts savstarpējā konkurencē.

"Manuprāt, šāda ideja ir ļoti laba. Jebkurā gadījumā ir jādomā, kā celt kopējo līmeni, lai nebūtu tā, ka Virslīgā spēlē bērni un jaunieši – lai cik tas absurdi varbūt arī nešķistu. Viens no variantiem būtu leģionāru kvotas pacelšana uz sešiem ārzemniekiem, ko arī federācijai jau iepriekš piedāvājām, bet nesaņēmām nekādu reakciju," sarunā ar Sportacentrs.com sacīja viens no tikšanās dalībniekiem "Jūrmalas" izpilddirektors Andrejs Karacejevs.

Pēdējo sezonu laikā Eiropas klubu futbolā arvien nopietnāk ir pavīdējušas runas par čempionātu apvienošanu. Šāda vēlme esot, piemēram, Čehijas un Slovākijas klubiem, bet spēcīgākās līgas, kuras varētu tikt apvienotas, ir Krievija un Ukraina – Krievijā vienotajam čempionātam amatpersonu vidū gan ir visai liela pretestība. Eiropas Futbola asociācija (UEFA) jau iepriekš idejas līmenī ir devusi zaļo gaismu iespējamai Baltijas valstu čempionātu apvienošanai.

Savulaik Igaunijas, Latvijas un Lietuvas klubi izveidoja Baltijas līgu, kas notika paralēli katras valsts vietējam čempionātam. "Triobet" finansētā līga gan neguva lielu popularitāti, un daudzi klubi tajā startēja ar otrajiem sastāviem. Līga notika tikai četras sezonas un 2011.gadā izbeidza savu darbību. Trīs reizes tajā triumfēja Latvijas klubi - "Skonto", "Ventspils" un "Liepājas metalurgs", bet vienreiz titulu ieguva "Kaunas".

Vai, tavuprāt, ir jāizveido Latvijas un Lietuvas apvienotais čempionāts?

  • 269

  • 64

  • 196


1 2 3 85 komentāri

  +7 [+] [-]

, 2014-01-18 10:49, pirms 10 gadiem
No vienas puses laba ideja

  +1 [+] [-]

, 2014-01-18 10:52, pirms 10 gadiem
Tāda ideja jau bija, arī realizācija, tikai intereses nebija.

  +3 [+] [-]

, 2014-01-18 10:55, pirms 10 gadiem
Vai tas nav sava veida LFF uzbrukums biedrībai Latvijas Futbola Virslīga?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +20 [+] [-]

, 2014-01-18 11:03, pirms 10 gadiem
Baltijas līga nederēja tieši tā iemesla dēļ, ka spēlēja paralēli nacionālajiem čempjiem un uzvarētājs nekā īsti neieguva no uzvaras. Apvienota līga būtu interesanta tikai tādā gadījumā, ja tā aizstātu nacionālo čempionātu un komandas, neatkarīgi no valsts, cīnītos par tām 3-4 ceļazīmēm uz eirokausiem. Vienīgi tad būtu jāizdomā, kā komandas izkristu un iekļūtu šādā augstākajā līgā. Viens no variantiem varētu būt, ka no katras valsts 2 labākās 1. ligas komandas piedalās play-off par iespēju iet uz augšu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2014-01-18 11:05, pirms 10 gadiem
varēs vairāk toto pelnīt

  +7 [+] [-]

, 2014-01-18 11:06, pirms 10 gadiem
Baltijas līgas murgs bija nepopulārs jo ritēja paralēli čempim. Čempim uz kuru jau tā nevar savākt sauju sekotāju, kur nu vēl kaut kādai tur Baltijas līgai, kurai nav nekādas nozīmes nedz vietēji, nedz starptautiski.
Šajā gadijumā būtu vismaz gan košanās ar mūsu kaimiņiem, gan arī savā starpā. Turklāt saujiņa vairāk ciešama līmeņa klubi. Neredzu kas tur slikts, ja vien mūsējie nedomā, ka nespēs ar leišiem konkurēt... es domāju, ka var un varbūt pat es uz kādu spēli aizietu... kādreiz... varbūt nē.

Giovanni rakstīja: Kas iznāca ar Baltijas futbola līgu, vai kā to pasākumu sauca? Šāda veida turnīrs nav vajadzīgs. Iepriekšējā virslīgas sezonas neskaitot DD skandālu kopumā bija noorganizēta diezgan labi.

  +2 [+] [-]

, 2014-01-18 11:08, pirms 10 gadiem
Giovanni rakstīja: Kas iznāca ar Baltijas futbola līgu, vai kā to pasākumu sauca? Šāda veida turnīrs nav vajadzīgs. Iepriekšējā virslīgas sezonas neskaitot DD skandālu kopumā bija noorganizēta diezgan labi.
BFL bija atsevišķs turnīrs, par kuru klubiem nebija interese. Viss uzsvars pašsaprotami tika likts uz nacionālo čempionātu.
Šis būtu valstu nacionālo turnīru apvienotais variants, klubu primārais turnīrs.
Protams klubiem jārēķinās ar papildus izmaksām, tomēr atdeve varētu būt gana neslikta.

 +10 [+] [-]

, 2014-01-18 11:09, pirms 10 gadiem
ja taisa tadu kopeju ligu, tad tikai ar nosacijumu, ka vina ir prioritativa liga ,bet nekada gadijuma ne pastarpinats piedeklis. Tadaa gadijumaa tas varetu ari nostradat!

  +3 [+] [-]

, 2014-01-18 11:09, pirms 10 gadiem
Līgai būtu nākotne, ja dalītu Eirokausu vietas...vēl balvu fonds,savĀdāk nekas nesanāks

  +6 [+] [-]

, 2014-01-18 11:20, pirms 10 gadiem
Lūk vēl 2012.gada decembra raksts: Uzsāktas pārrunas par Latvijas - Lietuvas...

  +4 [+] [-]

, 2014-01-18 11:25, pirms 10 gadiem
teorētiski labi, bet reāli LFF spēj visu sačakarēt - ķa jau redzējām ar BL un LMT.

un par zaļo gaismu no UEFA neticu - diezgan skaidri UEFA ir pateikuši, ka neatbalsta apvienotos čempionātus. Par LV Mežecka aizkulišu čukstiem nav zināms, bet RUS & UKR skaidri prasīja un skaidri saņēma atbildi - nē.

  +6 [+] [-]

, 2014-01-18 11:28, pirms 10 gadiem
zigiss rakstīja: un par zaļo gaismu no UEFA neticu - diezgan skaidri UEFA ir pateikuši, ka neatbalsta apvienotos čempionātus. Par LV Mežecka aizkulišu čukstiem nav zināms, bet RUS & UKR skaidri prasīja un skaidri saņēma atbildi - nē.
Krievijas un Ukrainas čempionāti ir pašpietiekami un uzreiz aiz lielvalstu līmeņa. Tā ir pavisam cita situācija. Tāpat UEFA neatbalsta arī superlīgas izveidi (tādā formātā, kādā vēlas klubi - proti, atsakoties no vietējiem čempionātiem), taču pret viduvējo un, jo īpaši, mazo čempionātu apvienošanos ir pilnīgi cita attieksme. Vismaz vārdos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-01-18 11:37, pirms 10 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Krievijas un Ukrainas čempionāti ir pašpietiekami un uzreiz aiz lielvalstu līmeņa. Tā ir pavisam cita situācija. Tāpat UEFA neatbalsta arī superlīgas izveidi (tādā formātā, kādā vēlas klubi - proti, atsakoties no vietējiem čempionātiem), taču pret viduvējo un, jo īpaši, mazo čempionātu apvienošanos ir pilnīgi cita attieksme. Vismaz vārdos.
precedenta nav Eiropas futbolā, izņemot Velsas klubus Anglijas čempī. varbūt vēl kas mazāks kur spēlē pie lielajiem! Bet tie nav apvienoti!
Bet tie klubi pieder pie Anglijas līgas un Velsas kvotas UEFA kausiem nevar izmantot!
Ja pat atļauj tādu čempi, tad UEFA visdrīzāk noteiks to par vienu čempi un vienas kvotas! Vai tomēr Latvija un Lietuva saglabās neatkarīgu kvotu sadali?

  +3 [+] [-]

, 2014-01-18 11:40, pirms 10 gadiem
purva_velns rakstīja: Tāda ideja jau bija, arī realizācija, tikai intereses nebija.
Nu tas turnīrs gāja paralēli vietējiem čempjiem, bet ja izveidotu kopēju līgu un kausa spēles, tad būtu ļoti interesanti...nebūtu slikti arī piesaistīt Igauniju, jo tad kopējo komandu skaitu varētu pacelt uz 20 un izskatītos iespaidīgi... nu vismaz man interese kļutu lielāka.

  +2 [+] [-]

, 2014-01-18 11:41, pirms 10 gadiem
kaa zinams ,lai kadas valsts komandas startetu eiro kausos , valsts cempionataa jastarte ne mazak par 8 komandam. Te sanak pa 7 katrai valstij. Jau neshtimmee...

  +3 [+] [-]

, 2014-01-18 11:42, pirms 10 gadiem
zaipis rakstīja: precedenta nav Eiropas futbolā, izņemot Velsas klubus Anglijas čempī. varbūt vēl kas mazāks kur spēlē pie lielajiem! Bet tie nav apvienoti!
Bet tie klubi pieder pie Anglijas līgas un Velsas kvotas UEFA kausiem nevar izmantot!
Ja pat atļauj tādu čempi, tad UEFA visdrīzāk noteiks to par vienu čempi un vienas kvotas! Vai tomēr Latvija un Lietuva saglabās neatkarīgu kvotu sadali?
Rakstā ir pateikts. Kvotas saglabāsies, nevis tiks apvienotas.
Bez Velsas ir arī Lihtenšteinas klubi Šveicē, Andoras klubi Spānijā, Monako klubs Francijā, varbūt vēl kāds izņēmums ir. Bet tie ir pavisam cita tipa precedenti un ir vietējo federāciju, nevis UEFA darīšana - kā pareizi saki, čempionātu apvienošanas precedenta nav. Bet pēdējos gados līdz ar Platinī stāšanos amatā UEFA attieksme ir krietni mainījusies.

  +2 [+] [-]

, 2014-01-18 11:43, pirms 10 gadiem
ja ne labaak,tad vismaz interesantaak,tik kaa sadaliis katrai valstij piederoshaas kvotas uz Eiropas liigu un CL,jebkura iekljuushana kaadaa no turniiriem tomeer ir papildus bonus jebkuram klubam,lai cik taalu ar tiek

     [+] [-]

, 2014-01-18 11:46, pirms 10 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Rakstā ir pateikts. Kvotas saglabāsies, nevis tiks apvienotas.
Tas ir Mežecka stāstījums.
Man interesē , ko UEFA teiks par šādu precendentu, vai tik vienkārši viss būs. Vienkārši prognozes!

  +3 [+] [-]

, 2014-01-18 11:47, pirms 10 gadiem
zaipis rakstīja: Tas ir Mežecka stāstījums.
Man interesē , ko UEFA teiks par šādu precendentu, vai tik vienkārši viss būs. Vienkārši prognozes!
Mežecka stāstījums pēc sarunām, kurās piedalījās UEFA pārstāvji.

  +6 [+] [-]

, 2014-01-18 11:48, pirms 10 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Rakstā ir pateikts. Kvotas saglabāsies, nevis tiks apvienotas.
Bez Velsas ir arī Lihtenšteinas klubi Šveicē, Andoras klubi Spānijā, Monako klubs Francijā, varbūt vēl kāds izņēmums ir. Bet tie ir pavisam cita tipa precedenti un ir vietējo federāciju, nevis UEFA darīšana - kā pareizi saki, čempionātu apvienošanas precedenta nav. Bet pēdējos gados līdz ar Platinī stāšanos amatā UEFA attieksme ir krietni mainījusies.
ja saglabaasies,tad Latvijas vai Lietuvas klubi,neatkariigi no vietas tabulaa ieguust paredzeetaas vietas,ja Latvijas klubs piemeeram sestais tabulaa,bet priekshaa pieci lietuvieshu klubi,taapat speelee CL kvalifikaacijaa?Man jau liekas,ka sanaaktu dubulta reikjinaashana,uz sezonas beigaam mazaak skatiitos uz kopeejo tabulu,kaa lai buutu priekshaa savas valsts klubiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Emka3-95

  +3 [+] [-]

, 2014-01-18 12:13, pirms 10 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Krievijas un Ukrainas čempionāti ir pašpietiekami un uzreiz aiz lielvalstu līmeņa. Tā ir pavisam cita situācija. Tāpat UEFA neatbalsta arī superlīgas izveidi (tādā formātā, kādā vēlas klubi - proti, atsakoties no vietējiem čempionātiem), taču pret viduvējo un, jo īpaši, mazo čempionātu apvienošanos ir pilnīgi cita attieksme. Vismaz vārdos.
ko nozīmē pašpietiekami? abās klubi regulāri bankrotē, privāto klubu maz, pārsvarā visi uz valsts naudas eksistē, pirmajās līgās vispār ar uguni jāmeklē dzīvotspējīgi klubi. skatītāji iet tikai uz pāris top klubiem, tv nepērk. tāpēc jau grib apvienoties.
vārdos arī tur aktīvistiem esot bijusi UEFA piekrišana, bet kā publiski skaidri prasīja tā bija atbilde nē. Ļoti liels iebildums tieši par kaut kādu eirokausu ceļazīmju kvotu saglabāšanu. viens turnīrs - līdzvērtīgs kvotu skaits (tātad abiem kopā mazāk). un visdrīzāk UEFA nedos zaļo gaismu kaut vai tāpēc - lai citi neprasītu.

tā ka ja raksti, ka UEFA pozitīva attieksme - ieliec atsauci, lai varam izlasīt.

     [+] [-]

, 2014-01-18 12:17, pirms 10 gadiem
zigiss rakstīja: ko nozīmē pašpietiekami? abās klubi regulāri bankrotē, privāto klubu maz, pārsvarā visi uz valsts naudas eksistē, pirmajās līgās vispār ar uguni jāmeklē dzīvotspējīgi klubi. skatītāji iet tikai uz pāris top klubiem, tv nepērk. tāpēc jau grib apvienoties.
vārdos arī tur aktīvistiem esot bijusi UEFA piekrišana, bet kā publiski skaidri prasīja tā bija atbilde nē. Ļoti liels iebildums tieši par kaut kādu eirokausu ceļazīmju kvotu saglabāšanu. viens turnīrs - līdzvērtīgs kvotu skaits (tātad abiem kopā mazāk). un visdrīzāk UEFA nedos zaļo gaismu kaut vai tāpēc - lai citi neprasītu.

tā ka ja raksti, ka UEFA pozitīva attieksme - ieliec atsauci, lai varam izlasīt.
skatītāji iet tikai uz pāris top klubiem, tv nepērk????
Tieshaam,kaut vienu krievijas chempionaata speeli esi redzeejis,skatiitaaju skaits pat ljoti pietiekams,interese liela,pat lielaaka nekaa dazos labos grandu chempionaatos

  +1 [+] [-]

, 2014-01-18 12:20, pirms 10 gadiem
zigiss rakstīja:
Klubi bankrotē jebkurā līgā un valstī - vai tā būtu Ukraina vai Anglija. Ne jau par to ir runa. Mežeckis ir atsauce par UEFA pozitīvo atsauksmi, savukārt tavi apgalvojumi gan ir tikai pieņēmumi, kuriem nav nekādas atsauces (ja ir, lūdzu padalies - ņemšu savus vārdus atpakaļ).

  +4 [+] [-]

, 2014-01-18 12:23, pirms 10 gadiem
NilsK rakstīja: ja saglabaasies,tad Latvijas vai Lietuvas klubi,neatkariigi no vietas tabulaa ieguust paredzeetaas vietas,ja Latvijas klubs piemeeram sestais tabulaa,bet priekshaa pieci lietuvieshu klubi,taapat speelee CL kvalifikaacijaa?Man jau liekas,ka sanaaktu dubulta reikjinaashana,uz sezonas beigaam mazaak skatiitos uz kopeejo tabulu,kaa lai buutu priekshaa savas valsts klubiem
tā ir murgainas cerības.
neticu, ka UEFA piekritīs, ka no tik zema līmeņa turnīra uz eirokausiem iet 8 (!) klubi (ja 4+4), piem 7., 8., 9.vieta. tieši tas bija ļoti liels iebildums pret RUS+UKR. ja viens apvienots turnīrs, tad pēc reitinga tik vietas cik pienākas, bez izņēmumiem.

  +4 [+] [-]

, 2014-01-18 12:26, pirms 10 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Klubi bankrotē jebkurā līgā un valstī - vai tā būtu Ukraina vai Anglija. Ne jau par to ir runa. Mežeckis ir atsauce par UEFA pozitīvo atsauksmi, savukārt tavi apgalvojumi gan ir tikai pieņēmumi, kuriem nav nekādas atsauces (ja ir, lūdzu padalies - ņemšu savus vārdus atpakaļ).
nja ja tici Mežecka stāstiem, tad jau nav diskusija - cīņa pret toto ir sekmīga, stadioni uzcelti, futbolā nepārtraukta attīstība ..

     [+] [-]

, 2014-01-18 12:27, pirms 10 gadiem
Aguero#16 rakstīja: zaebis tu teici, ka nenāc futbola sadaļā
nejauc ar basketbolu!
futbols man vienmēr ir interesējis...
tas ka es te netroļļoju nenozīme, ka nelasu

  +1 [+] [-]

, 2014-01-18 12:29, pirms 10 gadiem
zigiss rakstīja: tā ir murgainas cerības.
neticu, ka UEFA piekritīs, ka no tik zema līmeņa turnīra uz eirokausiem iet 8 (!) klubi (ja 4+4), piem 7., 8., 9.vieta. tieši tas bija ļoti liels iebildums pret RUS+UKR. ja viens apvienots turnīrs, tad pēc reitinga tik vietas cik pienākas, bez izņēmumiem.
uzvareet liigaa vareetu buut prestizi,bet taa kaa zinaams,ka tas viss ir lielais biznes,tad iekluushana Eiro kausos vai,ja sanaak veel taalaak,ienes kluba budzetaa normaalu pikji,nepietiek mums jau ar savaam sarunaatajaam speeleem,radiisim veel lielaaaku iemeslu runaam?

  -1 [+] [-]

, 2014-01-18 12:30, pirms 10 gadiem
zigiss rakstīja: nja ja tici Mežecka stāstiem, tad jau nav diskusija - cīņa pret toto ir sekmīga, stadioni uzcelti, futbolā nepārtraukta attīstība ..
Ja par Lietuvas/Latvijas līgu nav pamata ticēt Mežeckim, tad nav pamata ticēt arī Platinī - viņa sakarā var uzrakstīt tikpat demagoģisku salīdzinājumu. Vari palasīt arī agrākos rakstus, piemēram, Čehijas un Balkānu medijos, kur UEFA delegācija ir izteikusi viedokli par iespējamo līgu apvienošanos. Piedod, ka neesmu visus rakstus pievienojis grāmatzīmēs, bet tas nenozīmē, ka tādi neeksistē.

     [+] [-]

, 2014-01-18 12:30, pirms 10 gadiem
zaipis rakstīja: nejauc ar basketbolu!
futbols man vienmēr ir interesējis...
tas ka es te netroļļoju nenozīme, ka nelasu
trollju konkurence?nevarat sfeeras sadaliit,viens futbolaa,otrs basiitii?

  +2 [+] [-]

, 2014-01-18 12:32, pirms 10 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Mežeckis ir atsauce par UEFA pozitīvo atsauksmi, savukārt tavi apgalvojumi gan ir tikai pieņēmumi, kuriem nav nekādas atsauces (ja ir, lūdzu padalies - ņemšu savus vārdus atpakaļ).
ielikt arī krievu valodā?
themoscownews.com

Platini: Russian-Ukrainian league does not meet...

UEFA President Opposes Russian-Ukrainian League...
1 2 3 85 komentāri