Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Savenam divu spēļu diskvalifikācija, kā arī naudas sods par tiesneša apvainošanu

Agris Suveizda

Savenam divu spēļu diskvalifikācija, kā arī naudas sods par tiesneša apvainošanu
Mants Savens (baltā formā)
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Lietuviešu pussargiem Mantam Savenam un Mindaugam Grigaravičam ir piespriesta divu spēļu diskvalifikācija, vēsta Latvijas Futbola federācijas mājaslapa. Tāpat Disciplinārlietu komisija lēma, ka Savenam nāksies šķirties no 150 latiem. Iemesls bija viņa uzvedība pēc sarkanās kartītes nopelnīšanas.

SMScredit.lv Virslīgas septītā kārta iesākās ar centrālo spēli "Daugavas" stadionā starp mājinieci Rīgas "Daugavu" un "Ventspili". Mačā ar 1:0 uzvarēja kurzemnieki, kas ir pacēlušies uz otro vietu turnīra tabulā, savukārt otrā puslaika vidū Rīgas "Daugava" palika mazākumā. Laukuma vidusdaļā pieredzējušais lietuviešu pussargs Mants Savens divcīņā iespēra "Ventspils" aizsargam Kasparam Dubram un pašam par lielu pārsteigumu tika noraidīts.

Savenam par šo noraidījumu ir piespriesta divu spēļu diskvalifikācija un 50 latu naudas sods, savukārt vēl 150 lati lietuvietim būs jāmaksā par uzvedību pēc noraidījuma saņemšanas. Savens, atstājot ģērbtuvi, atgriezās stadiona skrejceļā un ar vārdiem izrādīja necieņu, apvainojot spēles tiesnesi. Komisija izskatīja arī Rīgas "Daugavas" vēstuli saistībā ar Savena noraidījumu. "Izskatot minētā iesnieguma saturu, noskatoties spēles videoierakstu un saņemot LFF Tiesnešu komitejas slēdzienu par noraidījuma pamatotību, DK konstatēja, ka M.Savens rīkojas ļoti rupji, apdraudot FK "Ventspils" spēlētāja K. Dubras veselību, līdz ar to var secināt, ka spēles tiesnesis ir piespriedis pamatotas disciplinārās sankcijas," teikts paziņojumā.

Divu spēļu diskvalifikācija piespriesta arī desmit gadus jaunākajam Savena tautietim Mindaugam Grigaravičam. "Jelgavai" esot vadībā ar 1:0, Lietuvas U-21 izlases pussargs nevajadzīgi rupji no aizmugures ieleca kājās "Skonto" turkmēņu pussargam Ruslanam Mingazovam un tika noraidīts. Kā tiek paredzēts reglamentā, arī Grigaravičs šķirsies no 50 latiem. Tikmēr vienas spēles diskvalifikācija piespriesta "Liepājas metalurga" futbolistiem Tomam Mežam un Jānim Ikauniekam, kuri tika noraidīti pret "Ilūksti" (2:1), kā arī "Skonto" uzbrucējam Artūram Karašauskam un Daugavpils "Daugavas" pussargam Andrejam Kovaļovam, kuri tika pie saviem ceturtajiem brīdinājumiem šosezon. Savukārt Rīgas "Daugava" un "Skonto" tika brīdinātas par pirotehnikas izmantošanu.

Izmantotie resursi:
LFF: Futbola Diena 2013 | Tiekamies 18.maijā...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-05-17 15:14, pirms 11 gadiem
"Daugava" un "Skonto" tika brīdinātas par pirotehnikas izmantošanu , ak Dievs...

     [+] [-]

, 2013-05-17 15:30, pirms 11 gadiem
Zelta sietiņš rakstīja: "Daugava" un "Skonto" tika brīdinātas par pirotehnikas izmantošanu , ak Dievs...
LFF Drošības pasākumu reglamenta p. 2.1.4

2.1. LFF organizētajās sacensībās ir aizliegts:
2.1.4. Ienest un izmantot jebkura veida pirotehnikas priekšmetus.

lff.lv

  -4 [+] [-]

, 2013-05-17 15:38, pirms 11 gadiem
Ko tik maz??? 5 vajadzēja kā minumims, lai nolaižas no debesīm.

     [+] [-]

, 2013-05-17 15:45, pirms 11 gadiem
kn23m rakstīja: Es gan cerēju uz VISMAZ trīs spēļu diskvalifikāciju, bet labi, ka vismaz LFF darboņi divas iedeva!!
Divas iedeva tāpēc lai leišu brāļi var iziet pilnā sastāvā pret saviem kluba brāļiem no Latgales. Tagad nosēdēs divas potenciāli vājākās spēles, kur it kā teorētiski leišiem arī bez Savena vajadzētu uzvarēt, un viss.

     [+] [-]

, 2013-05-17 15:54, pirms 11 gadiem
No Video es tā arī nesapratu par ko T.Mežam iedeva otru dzelteno!J.Ikauniekam tur būtu skaidrs!........

     [+] [-]

, 2013-05-17 20:26, pirms 11 gadiem
uz kausa finalu jau tas neatiecas ta ka LM pret Ventspili bus ar visiem Meziem un Ikauniekiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja