Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Jelgava" sagrauj lietuviešus un iedzīvojas kārtējās traumās

Agris Suveizda

"Jelgava" sagrauj lietuviešus un iedzīvojas kārtējās traumās
Alans Siņeļņikovs (no labās)
Foto: Nora Krevņeva

Treniņnometni Lietuvas pilsētā Marijampolē turpina Latvijas vicečepione "Jelgava", ar rezultātu 4:0 sagraujot Alītas "Dainava", kas iepriekšējā sezonā Lietuvas pēc spēka otrajā līgā ieņēma devīto vietu.

Divus vārtus jelgavnieku labā guva 30 gadus vecais uzbrucējs Oļegs Malašenoks, kurš iepriekšējā Virslīgas sezonā 20 spēlēs tikai vienreiz izgāja pamatsastāvā un vārtus neiesita. Vēl pa reizei precīzi bija Ivo Minkevičs un igauņu uzbrucējs Kevins Kaubers, kurš atgriezies no īres Tallinas "Levadia", kur Igaunijas čempionātā 16 spēlēs guva astoņus vārtus.

Ēnu pār pārliecinošo uzvaru gan meta kārtējie savainojumi. Slimnīcā tika nogādāts Austrālijas horvāts Ante Bakmazs, kuram kādā divcīņā tika pārsists deguns un viss spēles krekls notašķīts ar asinīm. Tā gan nebija apzināta rupjība, tomēr horvātu aizsargam acīmredzot ir lauzts deguns. Piespiedu kārtā nomainīts tika arī viens no starpsezonas galvenajiem jaunieguvumiem Alans Siņeļņikovs, kuram varētu nākties izlaist vairākas nedēļas – precīzu prognožu šobrīd gan vēl nav.

Jau iepriekš traumas bija guvusi vēl virkne spēlētāju. Ja lietuvietis Evalds Razulis jau debitēja "Jelgavas" kreklā, tad cits lietuvietis Rītis Leļūga un komandas kapteinis Gints Freimanis ir atsākuši nodarbības. Nopietnāks savainojums ir citam aizsardzības balstam Mārcim Ošam, bet visnepatīkamākā trauma ir Reinim Flaksim, kuram jāizlaiž aptuveni pusgads. Pēc nopietnā savainojuma gūšanas "Jelgava" ar 22 gadus veco aizsardzības tipa spēlētāju parakstīja līgumu.

Beidzamo spēli treniņnometnē Marijampolē "Jelgava" vajadzētu aizvadīt 20. februārī. Sākotnēji bija ieplānota Ziemas kausa cīņa pret Lietuvas 1. līgas čempioni "Šilas", taču aizdomīgā mača pret "Mettu"/LU (1:3) dēļ šī spēle ir atcelta. Jelgavniekiem tiek meklēta cita sparinga partnere, un, visticamāk, tā būs Lietuvas sestā stiprākā vienība Kauņas "Stumbras", kas devusi mutisku piekrišanu.

Izmantotie resursi:
FK «Jelgava» Marijampolē sagrauj lietuviešus |...

  +3 [+] [-]

, 2017-02-17 20:59, pirms 7 gadiem
Varēja rakstā pieminēt, ka tieši uz Alītas "Dainavu" pārcēlies Jelgavas rezerves vārtsargs Mārcis Melecis. Skaidrs, ka, esot aiz Ikstena muguras, izredzes tikt pie spēles laika būtu niecīgas.

     [+] [-]

, 2017-02-17 21:34, pirms 7 gadiem
Alanam FK Ventspils formas tērps labāk piestāvēja

     [+] [-]

, 2017-02-17 21:46, pirms 7 gadiem
Jelgavai aizsargi krīt laukā visai satraucošā tempā, bet nu vismaz jaunieši kā Minkevičs var dabūt uzspēlēt.

     [+] [-]

, 2017-02-17 22:54, pirms 7 gadiem
Alans pārāk traumatisks palicis.

     [+] [-]

, 2017-02-21 13:39, pirms 7 gadiem
kāds nezin, kur un kad varēs/var apskatīties visu komandu sastāvus?