Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Gorkšs debitē, "Riga" pirms došanās uz Dubaiju uzvar Klaipēdas "Atlantas"

Agris Suveizda

Gorkšs debitē, "Riga" pirms došanās uz Dubaiju uzvar Klaipēdas "Atlantas"
Andrejs Kovaļovs otro spēli pēc kārtas aukstasinīgi trāpīja 11 metru soda sitienu
Foto: "Riga" FC

Otro uzvaru trīs spēlēs starpsezonā izcīnīja pagājušās Virslīgas sezonas piektās vietas ieguvēja "Riga", kas "Skonto" hallē ar rezultātu 2:0 apspēlēja ceturto Lietuvas stiprāko vienību Klaipēdas "Atlantas". Pa vārtiem guva Andrejs Kovaļovs un Daniils Turkovs.

Aizvakar pret "Liepāju" (2:1) pirmajā puslaikā spēlējusi lielākoties ar pārbaudāmajiem spēlētājiem, šodien jau starta vienpadsmitniekā devās gandrīz viss rīdzinieku kaujas sastāvs. Nespēlēja gan viens no potenciālajiem līderiem Artūrs Zjuzins, kurš nenozīmīga savainojuma dēļ tika pietaupīts un spēli vēroja no malas. Komandas sastāvā debitēja Latvijas izlases kapteinis Kaspars Gorkšs, kurš aizsardzības centrā spēlēja kopā ar pārbaudāmo futbolistu.

Lietuvieši jau otrajā minūtē varēja izvirzīties vadībā, taču Vladislavs Kurakins droši tvēra bumbu un jau nākamajā uzbrukumā Kovaļovs, kurš pirmajā puslaikā spēlēja centra, nevis malējā pussarga pozīcijā, pats nopelnīja pendeli un to arī pārliecinoši realizēja (1:0). Kamēr "Atlantas" tā arī palika viena no retajām izdevībām visa mača garumā, "Riga" pirmajā puslaikā dominēja un radīja virkni pusmomentu un reālu vārtu gūšanas iespēju. Vistuvāk vārtu guvumam atkal bija Kovaļovs, kurš no distances trāpīja pa stabu.

Otrajā puslaikā komandas veica virkni spēlētāju maiņu (mājiniekiem laukumā devās Ivans Jeņins, Vitālijs Smirnovs, Viktors Litvinskis, Jevhens Bohašvili un vēl viens pārbaudāmais aizsargs) un cīņas gaita izlīdzinājās, tomēr bīstamāk joprojām uzbruka rīdzinieki, kuriem neilgi pēc pārtraukuma vieni vārti netika ieskaitīti aizmugures dēļ. 70. minūtē pārsvars gan tika dubultots, kad no tuvas distances savus pirmos vārtus "Riga" kreklā guva Daniils Turkovs (2:0).

"Riga" šajā ziemā aizvadījusi trīs pārbaudes spēles, pirmajā mačā cīnoties neizšķirti 1:1 ar RFS, un tagad dosies uz Dubaiju, kur paredzētas vēl trīs spēles – pret Ķīnas "Henan Jianye" (21. javārī), Zalcburgas "Red Bull" (25.) un "Astana" (28.). Kopā ar komandu uz AAE dosies arī Gorkšs, kurš pats gan uzsvēra, ka šobrīd vēl nezina, kur uzsāks jauno sezonu, un ir atvērts piedāvājumiem. Plašāku Gorkša komentāru par šķiršanos no "Liepājas" un iespējamo nākotni piedāvāsim pirmdien.

"Riga" – Klaipēdas "Atlantas" 2:0 (1:0)
Vārti: Kovaļovs 3' (11m), Turkovs 70'
Brīdinājumi:
"Riga" pamatsastāvs: V. Kurakins – A. Kurakins, Gorkšs, ???, Timofejevs – Bogdaškins, Laizāns, Kovaļovs – Pētersons, Turkovs, Punculs
Galvenais tiesnesis: Aleksandrs Golubevs

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-01-14 19:18, pirms 7 gadiem
V. Kurakins – A. Kurakins, Gorkšs, ???, Timofejevs – Bogdaškins, Laizāns, Kovaļovs – Pētersons, Turkovs, Punculs

patīk spēlētājs ???

  -4 [+] [-]

, 2017-01-14 19:32, pirms 7 gadiem
Ka nolaidies,kādreiz Arsenal spēlēja

  +2 [+] [-]

, 2017-01-14 20:01, pirms 7 gadiem
ilgonix rakstīja: Ka nolaidies,kādreiz Arsenal spēlēja
Kurš Arsenal spēlēja?

  -2 [+] [-]

, 2017-01-14 20:34, pirms 7 gadiem
Ai sajaucu

  +1 [+] [-]

, 2017-01-14 20:38, pirms 7 gadiem
To ilgonix: Gorkšs nekad nav spēlējis Arsenal, nejauc ar Stepanovu. Premjerlīgā jā, bet ar Reading. Pie tam, ko varētu gaidīt 35 gados EPL? Vislabākais variants, manuprāt, būtu Anglijas League One, kur Bulvītis spēlē.

  +1 [+] [-]

, 2017-01-14 20:54, pirms 7 gadiem
reikons rakstīja: To ilgonix: Gorkšs nekad nav spēlējis Arsenal, nejauc ar Stepanovu. Premjerlīgā jā, bet ar Reading. Pie tam, ko varētu gaidīt 35 gados EPL? Vislabākais variants, manuprāt, būtu Anglijas League One, kur Bulvītis spēlē.
Es piekrītu tevis teiktajam, bet Bulvītis rukā League Two nevis League One
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-01-15 10:15, pirms 7 gadiem
reikons rakstīja: To ilgonix: Gorkšs nekad nav spēlējis Arsenal, nejauc ar Stepanovu. Premjerlīgā jā, bet ar Reading. Pie tam, ko varētu gaidīt 35 gados EPL? Vislabākais variants, manuprāt, būtu Anglijas League One, kur Bulvītis spēlē.
Tu laikam joko?!
Pagaišo gad virslīgu un izlases spēles neskatījies? Gorkša laiks ir pagājis.