Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Tabanovs: "Visa "Jelgavas" bīstamība nāca no standartsituācijām"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Tabanovs: "Visa "Jelgavas" bīstamība nāca no standartsituācijām"
Ivans Tabanovs
Foto: Aivars Račko, Sportacentrs.com

Piedāvājam pēcspēles preses konferences atreferējuma teksta veidā pēc SMScredit.lv Virslīgas 2. kārtas spēles starp Daugavpils "Daugavu" un "Jelgavu".

Sergejs Golubevs, "Jelgavas" galvenais treneris: "Šodien spēlējām ļoti labi. 1. puslaikā bija uzdevums spēlēt stingri no aizsardzības, disciplinēti, pamēģināt noķert pretinieku pretuzbrukumā. Pirmā uzdevuma daļa izdevās, diemžēl neizdevās pretuzbrukumi. Pietrūka koncentrēšanās - uzskatu, ka, spēlējot augstākajā līmenī, spēlētāji nedrīkst tā nenokoncentrēties. Tas lielā mērā izšķīra rezultātu. Cietām, cietām, 25 minūtes izcietām, bet tad nopelnījām uz saviem vārtiem 11 metru soda sitienu, lai gan bija vienkārši jāizsit bumba. Spēlē ar čempionu, ar tik meistarīgu pretinieku pietiek uz sekundi izslēgties un tiekam sodīti.

2. puslaikā guvām vārtus, labi uzbrukām, jau bija nedaudz cita taktika - vairāk iet uzbrukumā. Nevaram visu spēli sēdēt aizsardzībā, turklāt bijām iedzinēju lomā. Neslikti sadarbojāmies, teicami spēlēja mūsu flangu spēlētāji, malējie pussargi - ar labu pieslēgšanos uzbrukumiem, aktīvām darbībām uzspiedām cīņu, uzspiedām savu spēli. Tāpēc mums sāka rasties momenti. Vienā guvām vārtus, bet vēlāk, kad jau bija 1:2, vairāk gājām ar masu, nevis saspēli, taču bija daudz iespēju. Skatīsimies video. Uzskatu, ka tiesnesis pieļāva pāris kļūdas - tagad par tiesnesi nav runa, taču pāris reizes kļūdījās mums par sliktu. Es neredzēju, bet puiši teica, ka otro dzelteno kartīti tiesnesis parādīja nepareizajam spēlētājam. Visi ir neprātīgi sarūgtināti, varējām šodien nospēlēt neizšķirti."

Ivans Tabanovs, Daugavpils "Daugavas" galvenais treneris: "Šī nedēļa pēc rūgtā zaudējuma Ventspilī mums bija ļoti smaga, tāpēc šodien ļoti svarīgi bija uzvarēt. 1. puslaikā mēs pilnībā kontrolējām spēli, pretinieks vispār neko neizveidoja. Arī 2. puslaikā, ja neskaita standartus. Muļķīgi ielaidām vārtus, un tas psiholoģiskā ziņā deva pretiniekam pacēlumu - viņi sāka uzbrukt, veikt izklupienus. Jau patiešām domājām, ka varam šodien zaudēt punktus. Labi, ka guvām vārtus.

Pretinieks man patika, taču paši esam vainīgi, ka atdevām viņiem spēles izskaņu. Labi, ka paņēmām trīs punktus. Nākamajai spēlei būs jāsagatavojas psiholoģiskā ziņā, jo mums ir pieredzējusi komanda un nedrīkstam pieļaut tādas kļūdas - īpaši pie standartsituāciju izspēles, jo mums arī ir gari spēlētāji. Ielaidām vārtus no standarta un pēc tam vēl pēc tiem bija daži momenti. Pretinieks labi darbojās, labi aizstāvējās, taču visa bīstamība no viņiem nāca pie standartsituāciju izpildes. Varējām pēdējās minūtēs ielaist. Teicu puišiem, lai cieš. Katrā spēlē pretinieks pret mums attieksies īpaši. Ceru, psiholoģiskā ziņā nākamajā mačā [pret "Liepājas metalurgu" - aut.piez.] mums būs vieglāk.

Izmaiņas spēlētāju pārvietojumā? Ventspilī ielaidām četrus vārtus. Pamainīju pozīciju ne tikai Olam [no balsta pussarga uz centra pussarga pozīciju - aut..piez.], bet arī kreisās malas aizsargu. Pagājušajā gadā laidām ļoti maz vārtu, mums bija drošākā aizsardzība čempionātā. Pēc četriem ielaistajiem vārtiem bija kaut kas jāmaina. Domāju, korekcijas bija pareizas. Ola ir pieredzējis un aizsardzībā nospēlēja ļoti pareizi. Zinājām, ka visas piespēles tiks adresētas Daņilova [1.95m garais "Jelgavas" uzbrucējs - aut.piez.] virzienā, tāpēc pie standartiem liku viņu segt Ševeļovam [1.91m - aut.piez.]. Brīžiem tas strādāja, brīžiem nē, bet rezultātā uzvaru guvām.

Kāda situācija ar nespēlējošajiem japāni Izuku un nigērieti Enekarhiri? Japānim jāsaņem darba atļauja - rīt jāsaņem un nākamajā spēlē varēs piedalīties. Enekarhirem neliels savainojums, nevarēja šodien par visiem 100% spēlēt. Ceram, ka arī viņš nākamajā mačā būs gatavs."