Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Skonto" nodokļu parādi - teju 600 tūkstoši, AK lēmums bija acīmredzams

Agris Suveizda

"Skonto" nodokļu parādi - teju 600 tūkstoši, AK lēmums bija acīmredzams
LFF AK priekšsēdētājs Aivars Bergers
Foto: LFF.lv

Latvijas Futbola federācijas Apelāciju komisijas vadītājs Aivars Bergers sarunā ar Sportacentrs.com komentēja vienbalsīgi pieņemto lēmumu noraidīt Rīgas "Skonto" apelāciju. Klubam joprojām ir milzīgi nodokļu parādi, kas turklāt tikai aug, taču tas bija iesniedzis dokumentus, apgalvojot, ka ar spēlētājiem ir izdevies norēķināties.

"Apelāciju komisijas lēmums ir publiski pieejams, tajā viss jau ir izskaidrots. "Skonto" neizpildīja nepieciešamos kritērijus, tāpēc licence netika piešķirta," sacīja Aivars Bergers. ""Skonto" argumentācija apelācijā laikam bija tikai un vienīgi, ka Licencēšanas komisija nepareizi izvērtēja iesniegtos dokumentus. Īpaši, teiksim tā, pamatotu argumentāciju nesaredzējām."

Vaicāts, vai lēmuma pieņemšana bija viegla un acīmredzama, Apelāciju komisijas vadītājs atbildēja apstiprinoši: "Diemžēl jā. Ņemot vērā, ka ir Licencēšanas noteikumi, klubiem dokumenti ir jāiesniedz nepieciešamajos termiņos, ir arī konkrēts dokumentu uzskaitījums, un "Skonto" nav izpildījis šīs elementārās prasības, kuras izpildīja visi pārējie klubi. Varbūt tas arī vairāk kluba vadības attieksmes dēļ. Vai "Skonto" ir iespēja griezties citā instancē, piemēram, Sporta arbitrāžas tiesā? Man šķiet, ka šādas iespējas klubam ir izsmeltas."

Pirms gada Bergera vadītā Apelāciju komisija pieņēma "Skonto" apelāciju, pamatojot to, ka klubs bija noslēdzis parādu atmaksas grafikus. "Šogad situācija ar nodokļiem ir pasliktinājusies, šī summa ir tikai pieaugusi. Tās lielums ir publiski pieejama informācija – ja nemaldos, tie ir 578 tūkstoši eiro. Runājot par iepriekšējo gadu, toreiz kaut kādā veidā varbūt izrādījām arī lielāku pretimnākšanu, jo redzējām, ka tiek izstrādāts plāns gan juridiskā, gan finansiālā ziņā, kas gada laikā līdz galam tomēr nav novests. Līdz ar to šobrīd situācija ir pavisam citāda."

Bergers norāda, ka, zinot pašreizējo situāciju, šobrīd gadu seno lēmumu tik un tā nebūtu mainījis: "Domāju, ka nē. Jebkurā gadījumā nav jau tā, ka komisijām vai federācijas institūcijām būtu jāsoda klubi – ir jāmēģina atrast samērīgumu. Licences nepiešķiršana ir pietiekami nopietns sods, vēl jo vairāk, ja runā par kluba nākotnes iespējām. Pirms gada bija pārliecība, ka klubs spēs aizvadīt sezonu līdz galam, kā arī notika. Šajā gadījumā arī skatāmies, lai sezonas gaitā nedraudētu izstāšanās no čempionāta."

"Es to īsti nesauktu par pretimnākšanu – drīzāk spēju pārliecināt, ka klubs nopietni pieiet šim jautājumam un ka tam ir vīzija, kā šo situāciju labot. Ja, piemēram, situācija ar nodokļiem būtu vismaz attīstījusies uz pozitīvo pusi, būtu šāda tendence, taču tā diemžēl nav – summa ir tikai palielinājusies," Bergers turpināja. "Ar spēlētājiem, nezinu – bija piestādīti apliecinājumi, ka klubs ar spēlētājiem ir norēķinājies. To apšaubīt man it kā nav pamata, bet tagad laiks rādīs."

Pirms diviem gadiem tobrīdējais Apelāciju komisijas vadītājs Kārlis Villerušs, kurš vēlāk tika atstādināts no amata un kļuva par "Skonto" prezidentu, kā vienu no apelācijas pieņemšanas faktoriem minēja Rīgas kluba panākumiem bagāto vēsturi. "Spiediena [no federācijas un kluba puses] nebija, taču visi Apelāciju komisijas locekļi izjuta morālo atbildību, kas šā lēmuma sakarā arī bija pats smagākais. Morālā atbildība, saprotot, cik lieli bija "Skonto" panākumi un ieguldījums Latvijas futbolā. Taču tajā pašā laikā, ja skatāmies Eiropas pieredzi, tad Licencēšanas noteikumi tam arī ir izstrādāti, lai tos ievērotu visi klubi. Neskatoties uz iepriekšējiem nopelniem, attieksme pret visiem ir vienāda."

  +9 [+] [-]

, 2016-02-12 12:15, pirms 8 gadiem
Nu Skonto īpašnieki no savas mazās aldziņas varēja jau personīgi segt lielāko daļu nesamaksāto nodokļu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +13 [+] [-]

, 2016-02-12 12:24, pirms 8 gadiem
Nevari izpildīt minimumu, lai piedalītos, nelien. Visiem tie noteikumi sen ir zināmi. Nav tā, ka tagad pieņemtas kardinālas izmaiņas, kuru dēļ kāds no klubiem paliek aiz strīpas.

  +4 [+] [-]

, 2016-02-12 12:39, pirms 8 gadiem
Guntis Kļaviņš rakstīja: LFF ir izveidojusi gandrīz perfektu futbola sistēmu. Diemžēl licencēšanas komisija kopš Vileruša laikiem vairs nav augstākajā līmenī.
Troll alert.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2016-02-12 12:49, pirms 8 gadiem
Taču tajā pašā laikā, ja skatāmies Eiropas pieredzi, tad Licencēšanas noteikumi tam arī ir izstrādāti, lai tos ievērotu visi klubi. Neskatoties uz iepriekšējiem nopelniem, attieksme pret visiem ir vienāda."

Lūk šī definīcija man patīk vislabāk.Un vēl labāk man patīk,ka BEIDZOT viņa tiek pielietota.Kaut nu arī turpmāk tā būtu.

  +2 [+] [-]

, 2016-02-12 13:04, pirms 8 gadiem
Klavaslapa rakstīja: ...Un jāpiekrīt KK viedoklim par nepieciešamību pāriet uz īslaicīgu risinājumu, proti, virslīgu ar 6 komandām.
Viņš teica, ka tas uz 1-2 sezonām un ja Skonto piedalās, tad 8 komandas ir optimāls skaits.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2016-02-12 13:17, pirms 8 gadiem
Par ko vispār šeit var būt runa... Teju 600 tūkstoši nodokļu parāds... Protams, ka uzredzēšanos!!!

  +2 [+] [-]

, 2016-02-12 13:30, pirms 8 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Par ko vispār šeit var būt runa... Teju 600 tūkstoši nodokļu parāds... Protams, ka uzredzēšanos!!!
un tas ir tikai NODOKĻU, cik tad kopumā ir parādos?

  +3 [+] [-]

, 2016-02-12 13:55, pirms 8 gadiem
fui skonto...paši noved klubu līdz klinķim vēl pie tam titulētāko

  +8 [+] [-]

, 2016-02-12 14:01, pirms 8 gadiem
Klavaslapa rakstīja: Žēl. Futbola virslīgas līmenim tas nozīmē dramatisku kritumu.
Skonto vietā nāks klubs, kas iespējams pat ar 2020 gada čempioniem netiks galā. Skumji.
Nedramatizē!
Futbolisti nekur nepazūd, un tieši viņi ir tie,kuri notur jebkuras līgas līmeni, un nevis kāds konkrēts klubs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-02-12 14:41, pirms 8 gadiem
Apelāciju komisijas lēmumu pārsūdzēt kādā tiesā var ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-02-12 18:31, pirms 8 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: Apelāciju komisijas lēmumu pārsūdzēt kādā tiesā var ?
Apelācija par apelācijas komisijas lēmumu jāiesniedz apelācijas komisijā un apelācijas komisija no darba brīvajā laikā izskatīs apelāciju par apelācijas komisijas lēmumu. Priekā!

  +1 [+] [-]

, 2016-02-13 01:40, pirms 8 gadiem
Kas grēko, tas jāsoda. Un punkts. Neraugoties uz viņa pagātnes spīdumiem vai tagadējiem sakariem. Pareizi darīts.

  +1 [+] [-]

, 2016-02-14 02:47, pirms 8 gadiem
...bet,ja klubam tik grandiozi parādi,par kādu naudīni,tad pirka tos leģionārus? Vai tad nevarēja darīt tāpat kā Liepāja,spēlēt ar savējiem jauniešiem un atstāt pāris pieredzējušos? Skonto taču ir super akadēmija ar super jauniešiem,kāpēc to visu sačakarē? Būtu vismaz parādu slogu samazinājuši!