Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pertija: "Gribu apvienot gruzīnu tehniku, domāšanu ar latviešu spītību, atlētismu"

Andris Liepa
Andris Liepa

Pertija: "Gribu apvienot gruzīnu tehniku, domāšanu ar latviešu spītību, atlētismu"
Tamazs Pertija
Foto: M.Jankovskis, Sportacentrs.com

SMScredit.lv Virslīgas rīkotājas mājas lapā futbolavirsliga.lv publicēta Rīgas "Skonto" preses sekretāra sagatavotā intervija ar komandas treneri Tamazu Pertiju, kurš tika atzīts par Virslīgas jūnija labāko treneri.

Apsveicam ar mēneša labākā trenera titulu! Kā jūs uzzinājāt par to, ka esat ticis pie šāda titula?
Katram cilvēkam patīkami ir iegūt kādu atzinību, bet tas nav galvenais un lielā mērā tam nav nozīmes. Patīkami, bet tas nav kaut kāds liels sasniegums. Tas ir apliecinājums, ka visu darām pareizi – gan treneri, gan spēlētāji, gan visi kluba darbinieki. Tā nav individuālā balva, tā ir atzinība visam klubam.

Vai šāds apbalvojums ir viens no pirmajiem Jūsu trenera karjerā?
Nē, man liekas, ka Daugavpils ''Daugava'' sastāvā arī līdzīgu balvu ieguvu.

Runājot par šo sezonu, noteikti sūdzēties nevar – čempionāts tuvojas pusei, taču „Skonto” to turpina bez zaudējumiem. Vai saistībā ar šo nav sava veida psiholoģiskais spiediens, ka zaudējums var pienākt kuru katru spēli?
Futbolistiem vienmēr esmu teicis – jo vairāk uzvarēsim, jo būs lielāks psiholoģiskais spiediens, bet tam ir jābūt gataviem. Būt trenerim nenozīmē tikai vadīt komandu, zīmēt taktiskās shēmas, bet arī psiholoģiski sagatavot spēlētājus. Šobrīd futbolisti ir sasnieguši noteiktu līmeni un ir jāsaprot, ka ir jāturpina augt, lai gan tas ir grūti. Nedrīkstam apstāties savā izaugsmē, un, ja tā būs, tad viss notiks.

Arī vārtu attiecība komandai ir vairāk kā iepriecinoša +29 (33-4). Kam vislielākais nopelns ir šajā rādītājā – vārtsargam, aizsardzības līnijai, komandas spēlei kopumā?
Tas ir komandas nopelns. Aizsardzība sākas ar uzbrukumu. Tur strādā visa komanda. Esam arī guvuši visvairāk vārtus, un arī tas ir visas komandas nopelns. Jāsaprot, ka nespēlē viens spēlētājs, futbols ir komandas spēle. Un mums rezultātu veido komanda [ar uzsvaru uz vārdu ''komanda''].

Runājot par Jums – starpsezonu periodā nāca piedāvājums kļūt par Skonto galveno treneri. Vai Jūs to gaidījāt un cik laika vajadzēja pārdomām, lai pieņemtu lēmumu?
„Skonto” ir titulētākais klubs ne tikai Latvijā, bet arī Baltijā. Tā ir profesionālākā komanda, tāda infrastruktūra nav nevienai komandai, uzvaras gars... Neviens vidusmēra treneris, kāds esmu es, no tāda piedāvājuma neatteiktos. Te viss ir, lai izaudzinātu konkurētspējīgus spēlētājus, veidotu labu rezultātu, priecētu līdzjutējus un izietu Eiropas arēnā. Tāpēc, protams, ilgu nedomāju.

Komandai nesen kā pievienojies Nauris Bulvītis – vai viņš jau sen tika noskatīts vai arī Latvijas izlases aizsarga pievienošanās bija apstākļu sakritība?
Gribējām jau janvārī viņu piesaistīt, bet neizdevās. Tagad radās situācija un to izmantojām, noslēdzot līgumu.

Latvija kā valsts jums nav sveša, turklāt šeit arī tika beigta futbolista karjera un sākts trenera darbs. Kas jums visvairāk patīk Latvijā? Par šiem gadiem noteikti ir redzēts daudz kas vairāk par futbola stadioniem..
Latvija ir mana otrā Dzimtene, tas izsaka daudz. Visa personiskā dzīve, visa dzīve ap futbolu, visa ikdiena ar cilvēkiem – tā man tagad ir Latvja. Jau 15 gadus. Gruzija ir mana Dzimtene un esmu lepns, ka esmu dzimis šajā zemē. Esmu dzimis valstī, kura devusi tādus futbolistus kā Kipiani, Džodžuašvili, Daraseli, Arveladze, Kinkladze, Kaladze, Kobiašvili, Džamarauli. Esmu lepns, ka uzvilku savulaik Tbilisi ''Dinamo'' kreklu un biju viens no tiem, kurš izgāja gruzīnu futbola skolu. Latvijā tagad gribu apvienot gruzīnu tehniku, domāšanu, latviešu spītību, atlētismu, disciplīnu.

Kā Jūs pavadāt brīvo laiku, kad tas nav saistīts ar futbolu?
Brīvais laiks ir ģimene un bērni. Meklēju mājās Bārbijas lelles kurpīti. Vedu bērnus atpūsties, izklaidēt, cenšos būt labs tētis. Diemžēl vairāk brīvā laika nav. Un nebūs ari kādus gadus 20...

Vai Jums ir mērķi kādreiz kā treneris strādāt arī citā valstī, augstākā līmenī?
Viennozīmīgi.

Runājot vēl par līdzšinējās sezonas spēlēm – kurš mačs visspilgtāk palicis atmiņā?
Spēle pret ''Jelgavu'', kura noslēdzās 1:1.

Kuri ir „Skonto” principiālākie pretinieki Virslīgā?
''Jelgava''!

Kas čempionāta turpinājumā būs pats svarīgākais, ko ievērot, lai Skonto izcīnītu čempiona titulu?
Jāieslēdz vēl lielāks futbola fanātisms, katru dienu jāvelta futbolam 99,9% un tad rezultāts būs!

Izmantotie resursi:
Latvijas futbola virslīga - Futbola virslīga

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-07-08 15:15, pirms 11 gadiem
Nav respekta pret treneri, kurš nodarbojies ar toto, un kura mašīnu apkrāso totalizatoru neģēļi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2013-07-08 15:31, pirms 11 gadiem
Tas, laikam, tikai pie mums iespējams- diskvalificē uz mūžu, pēc tam mēneša labākais treneris!

EDIT: nē, tomēr Āfrikā arī iespējams
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-07-08 15:52, pirms 11 gadiem
Kurš zin, kad un pa cik tirgos biļetes uz Skonto - Tiraspol?

  +9 [+] [-]

, 2013-07-08 16:01, pirms 11 gadiem
Pretrunīgs cilvēks (kā visi cilvēki): nesavaldīgs, rupjš -- un tai pašā laikā gudrs, ar labu humora izjūtu, trenera amatā spēcīgs.
Cik lielā mērā bija sastīts ar Dinaburgas totomahinācijām -- nedomāju, ka mēs to kādreiz uzzināsim; subjektīvi šķiet, ka vairāk atbildīgs Gavrilovs, bet vai nu gluži bez galvenā trenera ziņas...
Tomēr šobrīd ir vērts novērtēt pašreizējo darbu, reālo pozitīvo ieguldījumu Latvijas futbolā, senākajiem grēkiem (ja tādi bija) piemērojot noilgumu.

  +1 [+] [-]

, 2013-07-08 17:09, pirms 11 gadiem
Hah - Kuri ir „Skonto” principiālākie pretinieki Virslīgā? ''Jelgava''!
Gaidām 25. augustu.

Par biļetēm uz Tiraspol spēli - pilnīgi noteikti tirgos spēles dienā Skonto kasēs. Par cenām nav vēl zināms. Jācer, ka izdosies piepildīt stadionu vairāk, kā ir uz Virslīgas spēlēm.

Man šķiet viens no psiholoģiski noturīgākajiem un skaļākajiem (spēļu laikā pie sava soliņa) treneriem, kuri šobrīd strādā Virslīgā.

  +3 [+] [-]

, 2013-07-08 18:17, pirms 11 gadiem
Protams, ka pār Pertiju Latvijas futbolā gulsies negatīva ēna sakarā ar Daugavas laikiem, lai gan, tā kā olga raksta, patieso situāciju, kas tur notika, diez vai kādreiz vispār uzzināsim. Nelabvēļi viņam ir (kaut vai gadījums ar to mašīnu un tiem draudiem), arī tas noteikti ir psiholoģisks spiediens. Man kā līdzjutējam galvenais ir rezultāts un skatāma spēle, tāpēc ļoti ceru, ka Skonto turpinās spēlēt tā, kā dara to līdz šim un uzvarēs mājas spēlē pret Tiraspol. Veiksmi.

  +1 [+] [-]

, 2013-07-08 19:05, pirms 11 gadiem
''Kuri ir „Skonto” principiālākie pretinieki Virslīgā?
''Jelgava''!''

NOPIETNI? :d

  +4 [+] [-]

, 2013-07-08 19:37, pirms 11 gadiem
Ervīns Rommels rakstīja: Liepa,varēji uzprasīt kā ar toto
Tāds Liepa jau mīž ko uzprasīt ne pa spalvai.Viņs varbut pat neredz,ka tajā intervijā tas gruzīns nes viņu cauri un atbild visādas glupības vai vispār neatbild uz jautājumu.

     [+] [-]

, 2013-07-08 19:38, pirms 11 gadiem
mariuss80 rakstīja: Kurš zin, kad un pa cik tirgos biļetes uz Skonto - Tiraspol?
3 Ls

  +1 [+] [-]

, 2013-07-08 21:09, pirms 11 gadiem
Ne jau Liepa intervēja, bet kluba preses sekretārs Uldis Strautmanis.

  +2 [+] [-]

, 2013-07-09 00:25, pirms 11 gadiem
"Jelgava" drīzāk ir nevis principiālākais pretinieks, bet gan komanda, kas ar 1:1 sezonas 1.kārtā ir aizvainojusi (varbūt pat pazemojusi) Pertiju un par to viņš grib atriebties (uz futbola laukuma, ne jau cīņā ar dunčiem)