Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Dambrausks noraidījis iespēju vadīt Lietuvas izlasi un paliks RFS

Rolands Eliņš

Dambrausks noraidījis iespēju vadīt Lietuvas izlasi un paliks RFS
Valds Dambrausks Foto: Kasparts Volonts (RFS)

Latvijas Virslīgas klubu RFS arī nākamajā sezonā vadīs lietuviešu speciālists Valds Dambrausks, portālam Sportacentrs.com apliecināja RFS sporta direktors Aleksandrs Usovs. Viņš neslēpa, ka Dambrausks bijis galvenais kandidāts uz Lietuvas futbola izlases galvenā trenera amata vakanci, taču vēlējies palikt Rīgā un attiecīgi sarunas ar Lietuvas Futbola federāciju apstājušās.

Lietuvas futbola izlase galveno treneri Edgaru Jankausku no amata atbrīvoja decemra sākumā. Jaunkausks izlasi vadīja divarpus gadus un viņa vadībā tā noslīdēja uz šobrīd 133. vietu FIFA rangā. Šoruden Lietuva palika pēdējā vietā savā grupā Nāciju līgā, zaudējot visās sešās spēlēs, kurās guva tikai trīs vārtus, bet ielaida 16.

Līdzīgi kā Latvijas izlasei, arī Lietuvas izlasē galvenā trenera amats joprojām ir vakants. Virslīgas kluba RFS sporta direktors Aleksandrs Usovs apstiprināja, ka RFS galvenais treneris Valds Dambrausks šajā sakarā patiešām izpelnījies Lietuvas futbola funkcionāru uzmanību.

„Pie Dambrauska vērsās Lietuvas Futbola federācijas vadība par izlases galvenā trenera amata ieņemšanu,” teica Usovs. „Neesmu pilnībā drošs, cik konkrēts bija Lietuvas piedāvājums, vai viņam priekšā tika likts līgums un vai bija runas par konkrētām naudām, taču Dambrausks tika minēts kā federācijas galvenais kandidāts uz šo amatu. Taču viņam ļoti patīk darbs RFS, viņš atteica Lietuvas izlases pārstāvjiem un paliks pie mums arī šosezon.”

42 gadus vecais Lietuvas speciālists Dambrausks RFS vadību pārņēma pagājušā gada decembrī un savā debijā Virslīgā aizveda komandu līdz bronzas medaļām. Iepriekš Dambrausks trīs gadus strādāja ar Lietuvas bagātāko vienību „Žalgiri”, ar kuru divreiz triumfēja Lietuvas līgā un trīsreiz ieguva Lietuvas kausu.

RFS sakarā jāpiemin arī gaidāmais papildinājums no Polijas – 30 gadus vecā aizsarga Lukaša Soloveja aģents pavēstījis, ka Solovejs pievienosies RFS, tiesa, nepaskaidrojot, vai tas ir uz pārbaudes laiku. Solovejs lielākoties spēlējis Polijas zemākajās līgās un Ekstraklasē, lai arī bijis pieteikumā, nav debitējis. Sezonas pirmo pusi Solovejs pavadīja Polijas pirmajā līgā „Stomil” vienībā, tās rindās piedaloties 19 spēlēs, visās ejot sākumsastāvā.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/m_mazur1947/sta...

     [+] [-]

, 2019-01-09 01:15, pirms 5 gadiem
Prieks, ka RFS uzticas Dambrauskam. Manuprāt, ļoti kolorīts un profesionāls treneris, kura intervijas vienmēr ir interesanti paklausīties. Ja RFS šogad pienācīgi pastiprinās uzbrukumu, iegūstot kādu vēl tikpat rezultatīvu uzbrucēju kā Marusičs, komanda noteikti cīnīsies par augstākā kaluma medaļām

     [+] [-]

, 2019-01-09 07:41, pirms 5 gadiem
Labi ka pie pirmā švilpiena nav prom, kaut vadīt izlasi ir kaut kas