Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Takeda izrauj uzvaru "Jūrmalai", "Metalurgs" spēlēs par 7. vietu

Andrejs Siliņš

Takeda izrauj uzvaru "Jūrmalai", "Metalurgs" spēlēs par 7. vietu
Hideaki Takeda
Foto: Ryszard Biel

Ceturtdien Latvijas futbola čempionāta Virslīgas Ziemas kausa pusfināla par piekto vietu spēlē "Jūrmala" pašās mača beigās, pateicoties Hideaki Takedas vārtu guvumam, ar minimālu rezultātu 1:0 apspēlēja novājinātā sastāvā spēlējošo "Liepājas Metalurga" vienību.

Liepājniekiem mačā nevarēja palīdzēt pamatsastāva vīri vārtsargs Pāvels Doroševs un uzbrūkošais pussargs Vladimirs Kamešs, tāpat arī vairāki vietējie spēlētāji.

Spēli abas komandas iesāka aktīvi, bet ar laiku jūrmalnieki nosēdās, kas ļāva Liepājai pārņemt iniciatīvu. Tomēr patiešām reāli bīstamus vārtu gūšanas momentus izdevās sarīkot pavisam maz. Puslaika viducī Askerovs pa flangu aizgāja garām aizsargam un atspēlēja uz soda laukuma vidu Šadčinam, taču "Jūrmalas" vārtsargs glāba situāciju. 36. minūtē Ikaunieks sita no soda laukuma pusapļa, taču garām apakšējam stūrim. Pašā puslaika izskaņā pēc stūra sitiena Kalns ar galvu sita virsū vārtsargam.

Otrā puslaika sākumā "metalurgiem" pēc standartsituācijas bija lieliska iespēja atklāt spēles rezultātu, taču no aptuveni sešiem metriem raidītā bumba lidoja secen. Uz puslaika vidu mača gaita izlīdzinājās. Laba iespēja bija jūrmalniekam Grigorovam, kurš ar tālsitienu spēcīgi raidīja bumbu zem pārliktņa, bet glāba Varažinskis. Abas komandas mēģināja veidot uzbrukumus, taču pievīla ārkārtīgi biežās kļūdas.

Uzvaru jūrmalniekiem izrāva japānis Takeda, no aptuveni 23 metriem raidot bumbu apakšējā vārtu stūrī. Bumba gan vispirms atsitās pret stabu un tad pārripoja vārtu līnijai - 1:0 "Jūrmalas" labā. Burtiski uzreiz arī tiesnesis signalizēja par mača beigām, un "Jūrmala" spēlēs par piekto vietu pret "Jelgavu", kamēr liepājnieki mēģinās tikt galā ar "Ilūksti" cīņā par priekšpēdējo pozīciju.

Virslīgas Ziemas kauss 2013

Liepājas Metalurgs - Jūrmala 0:1 (0:0)
Vārti: Takeda 90'
Liepājas Metalurgs: Varažinskis, Hmizs, Zirnis, Jemeļins, Kalns, Flaksis, Ikaunieks, Šadčins, Savaļnieks, Askerovs, Miķelsons.
Jūrmala: Nikoļskis, Kuzņecovs, Golubevs, Pārbaudāmais nr.1, Grigorovs, Kavanabe, Belovs, Mišins, Takeda, Pārbaudāmais nr.2, Pārbaudāmais nr.3.

Spēle par 5. vietu paredzēta 14. februārī pulksten 13:00, savukārt mačs par 7. vietu notiks dienu iepriekš - 13. februārī pulksten 13:00.

  -4 [+] [-]

, 2013-02-07 15:17, pirms 11 gadiem
Normāli. LM ar 7. vietu jārēķinās arī nākamās sezonas Virslīgas kopvērtējumā, tākā sākat pierast !

  +2 [+] [-]

, 2013-02-07 15:17, pirms 11 gadiem
Liepaja krit arvien zemak un zemak.Var redzet ka naudinjas shogad nav komandai un sastavs pashvaks

  +3 [+] [-]

, 2013-02-07 15:29, pirms 11 gadiem
A ko var gribet, galvenam sponsoram un ipasniekam LM viss iet uz bankrota pusi, jo pargaja no martena krasnim uz elektriskam, kas izradijas neizdevigi ipasi pec elektribas tarifu paaugstinasanas, lidz ar to sporta klubiem jaiztiek tikai ar vietejiem audzekniem kuri ar mieru palikt un jasak taupit nauda, gan jau tas iespaidos ar hokeja klubu nakosaja sezona.

  +3 [+] [-]

, 2013-02-07 15:33, pirms 11 gadiem
Zombijs rakstīja: A ko var gribet, galvenam sponsoram un ipasniekam LM viss iet uz bankrota pusi, jo pargaja no martena krasnim uz elektriskam, kas izradijas neizdevigi ipasi pec elektribas tarifu paaugstinasanas, lidz ar to sporta klubiem jaiztiek tikai ar vietejiem audzekniem kuri ar mieru palikt un jasak taupit nauda, gan jau tas iespaidos ar hokeja klubu nakosaja sezona.
Kuram no LM hokeja kluba dārgajiem spēlētājiem tad būs jāaiziet?

LM hokeja komandā nav ne leģionāru, ne dārgu latviešu spēlētāju. Tur nekādas sastāva izmaiņas nebūs.

  +5 [+] [-]

, 2013-02-07 16:00, pirms 11 gadiem
maikls19 rakstīja: Liepaja krit arvien zemak un zemak.Var redzet ka naudinjas shogad nav komandai un sastavs pashvaks
Naudas ta maz jā, bet pa sastāvu tu kļūdies, tas ir prakstiski tāds pats, tik ierastās nelielas izmaiņas un daži aizsūīties spēlētaji prom. Bet viss pa vecam, kas sastāva arī bija.

     [+] [-]

, 2013-02-07 16:11, pirms 11 gadiem
autoram kkā šodien nerakstās... kausa pusfināls par 5. vietu??? kas tā par jaunu izspēles seistēmu?

  +1 [+] [-]

, 2013-02-07 16:23, pirms 11 gadiem
Veetra rakstīja: Naudas ta maz jā, bet pa sastāvu tu kļūdies, tas ir prakstiski tāds pats, tik ierastās nelielas izmaiņas un daži aizsūīties spēlētaji prom. Bet viss pa vecam, kas sastāva arī bija.
Pagajusho gadu mes jau redzejam ka ar to sastavu nekas nebija,tapec domaju ari shogad vai nu 4 vieta vai pat zemak,vienigais + ir tas ka jaunie dabus spelet

  +3 [+] [-]

, 2013-02-07 16:28, pirms 11 gadiem
maikls19 rakstīja: Pagajusho gadu mes jau redzejam ka ar to sastavu nekas nebija,tapec domaju ari shogad vai nu 4 vieta vai pat zemak,vienigais + ir tas ka jaunie dabus spelet
Ja Kameša un Karlsona vietā izdosies dabūt līdzvērtīgus leģionārus (vai dabūt viņus pašus), tad pamatsastāvs Liepājai būs tīri sakarīgs. Lielākā problēma tomēr ir nevis vienpadsmitnieks, bet gan sastāva dziļums, kas jau cik gadus ir vienkārši katastrofāls. Pat negribas domāt, kas notiks, ja sāksies traumas...

     [+] [-]

, 2013-02-07 16:50, pirms 11 gadiem
maikls19 rakstīja: Pagajusho gadu mes jau redzejam ka ar to sastavu nekas nebija,tapec domaju ari shogad vai nu 4 vieta vai pat zemak,vienigais + ir tas ka jaunie dabus spelet
Kas nebija?Ar visām mestām spēlēm ,vēl pirms 4 riņķa mača pret skontu, LM bija reāli kandidāti uz titulu(tur šances pret skontu nebija,jo diriks tāpēc uz to maču bija nosūtīts)!Arī kausu bija faktiski LM paņēmuši,ja vien diriks nebūtu visiem TV skatītājietm rādījis paceltu vidējo pirkstu gaisā ........... tai kausa mačā skontam nebija variantu!guņas čempī spartaka līmenī skonta būtu pabeiguši ja tiesneši nebūtu šos vilkuši!Tā kā ja runāt par trijnieku 2012 g.,tad tur skonta neaicināti iekārtojās!
Pret Legia vēl otrās spēles otrajā puslaikā bija rezultāts 3-4 un nebūtu gena nepamatoti noņemts,sazin kā būtu beidzies šis duelis.Legia šosezon pēc 1 riņķa ir pārliecinoši līderi Polijāi!
Tā kā pag. sezon viss bija kārtībā,nevajadzēja mest................un tituls būtu LM!
Par šo sezonu .... ja skontam nebūtu sastāvā diriki,treimaņi u.t.t.,ne ar ko neredzu šos labāk nokomplektētus par LM.Ja ne šosezon,tad 2-3 gadi un ar LM viss būs vislabākajā kārtībā!Protams laiks ir nepieciešams,bet varam pagaidīt!

  +1 [+] [-]

, 2013-02-07 18:05, pirms 11 gadiem
Kas būtu, ja būtu niča pamatlaikā? 2x15 vai uzreiz pendeles?

  +5 [+] [-]

, 2013-02-07 18:38, pirms 11 gadiem
Tik traki nav, kā TGH raksta, LM spēle izskatījās itin simpātiska, un, domāju, liepājnieki piedalīsies cīņā par 3.-5. vietu. Protams, LM īpašnieku finanšu problēmas ir zināmas ("Skonto" tās gan šķiet esam vēl smagākas), tāpēc uz čempionu titulu pretendēt gan laikam nevarēs.
Par mača organizatorisko pusi: kaut gan šoreiz Malnačs bija klāt, tomēr vairs nebija pat visminimālākās informācijas sktītājiem(:...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-02-07 18:46, pirms 11 gadiem
Jā, Liepājai patiešām necili. Ja būs piedāvājums un Kamešs pāries uz Amkar (par ko es nešaubos, jo LM šajā situācijā naudu vajag), tad būs patiešām smagi sezonas laikā. Audzināt savējos vajag un tā ir laba politika, bet grūtības būs. Tas ir neapšaubāms fakts.

     [+] [-]

, 2013-02-07 19:13, pirms 11 gadiem
LM bus trijnieka!!!

  +1 [+] [-]

, 2013-02-07 19:22, pirms 11 gadiem
olga rakstīja: Tik traki nav, kā TGH raksta, LM spēle izskatījās itin simpātiska, un, domāju, liepājnieki piedalīsies cīņā par 3.-5. vietu. Protams, LM īpašnieku finanšu problēmas ir zināmas ("Skonto" tās gan šķiet esam vēl smagākas), tāpēc uz čempionu titulu pretendēt gan laikam nevarēs.
Par mača organizatorisko pusi: kaut gan šoreiz Malnačs bija klāt, tomēr vairs nebija pat visminimālākās informācijas sktītājiem(:...
Interesanti kāpēc atsaucies uz to tipa (T.H.G.) komentāru,kuram smadzenes atrodās ne tai vietā kur normāliem cilvēkiem?
Pareizi jau raksti!
Ar ko sis sastāvs varētu būt sliktāks kā gadu atpakaļ?
Kļava,TT,Bagužis,Krjauklis vārtsarga maiņa,tie ir galvenie kas vairs nav komandā,šie ir baigie zaudējumi?Kļava-domāju vienīgais,par pārējo spēli es sajūsmā nebiju(lauk.spēl.) + vārtsarga pozīcija arī nav švakāka!
Karļiks,Leliūga tikais vasarā pievienojās!
Savukārt jaunajiem jau tā kā vajadzētu spēlēt citā līmenī(tie kuri pag. sezon spēlēja LM ).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-02-08 13:31, pirms 11 gadiem
Tāds paknaps sastāvs LM izskatās bijis pieteikts tai spēlei. Kur ta sākumsastāva spēlētāji? Atpūšas?

  +1 [+] [-]

, 2013-02-08 13:35, pirms 11 gadiem
un tajiem Pārbaudāmajiem Jūrmalas sastāvā varēja vismaz iekavās ierakstīt uzvārdus, kas tie tādi ir..