Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pertija: "Arī Karašausks drīz būs izlasē"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Pertija: "Arī Karašausks drīz būs izlasē"
Tamazs Pertija smaida - kārtējā nezaudētā spēle
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Pēc šodien notikušās SMScredit.lv Virslīgas 15. kārtas spēles, kurā Rīgas "Skonto" nespēja atslēgt Daugavpils "Daugavas" vārtus (0:0), abu komandu galvenie treneri – Tamazs Pertija un Ivans Tabanovs – bija apmierināti ar mača iznākumu. Tabanovs tāpēc, ka nezaudēja Latvijas labākajai komandai, bet Pertija tāpēc, ka pār Daugavpils komandu izdevās saglabāt piecu punktu pārsvaru.

Lai arī viņa vadītā komanda pārsvarā spēlēja aizsardzībā un pretiniekam bija vairāk momentu, "Daugavas" galvenais treneris Ivans Tabanovs uzskata, ka spēles noslēgšanās ar bezvārtu neizšķirtu ir taisnīgs iznākums.

"Šobrīd "Skonto" atrodas savā vietā [1. vietā]. Šī bija ļoti emocionāla spēle, ne tikai laukumā, bet arī uz rezervistu soliņa. Zinājām to, kā "Skonto" spēlē, tāpēc pilnībā atdevām iniciatīvu un visu spēli pakārtojām aizsardzībā. Centāmies "noķert pretuzbrukumos", mums bija 2-3 labas iespējas, bet "Skonto" divreiz trāpīja pa vārtu stabu. 0:0 ir likumsakarīgs rezultāts," pēc mača pauda Tabanovs.

Tabanovs jau pirmajā puslaikā veikto maiņu, kad Spataru vietā izgāja Žapalau skaidroja ar rumāņa nespēju tikt galā ar saviem pienākumiem: "Viņš neiegāja spēlē, neiesaistījās divcīņās un baidījās iet uz priekšu. Pret tādu pretinieku kā "Skonto" jau tā grūti spēlēt 11 pret 11, bet, kad izkrīt viens spēlētājs..."

Vaicāts, vai "Daugavai" vēl ir izredzes nosargāt čempionu titulu, Tabanovs izklausījās nepārliecināts: "Uz to tiecamies, taču būs grūti. Vēl palikušas 13 spēles. Vai 14? Daudz kas var notikt. Centīsimies uzvarēt visas atlikušās spēles, pēc tam turnīra tabulā varēs redzēt, kur esam. Titulu izcīnīt ir grūti, bet aizstāvēt vēl grūtāk. Vairs punktus zaudēt nedrīkstam."

Šodien vietu vārtos ieņēma Aleksandrs Vlasovs, nevis iepriekš regulāri spēlējušais Jevgeņijs Ņerugals. Tabanovs šo soli skaidroja ar komandā divu līdzvērtīgu vārtsargu atrašanos. Jautājumu, vai Vlasovs tagad kļuvis par komandas pirmo vārtsargu, Tabanovs komentēja sekojoši: "Līdz nākamai spēlei vēl 10 dienu, daudz kas var mainīties. Mums ir divi pirmie vārtsargi, nav otrā numura."

"Skonto" galvenais treneris Tamazs Pertija uzsvēra to, ka galvenais bija nezaudēt jeb nepielaist pretinieku tuvāk turnīra tabulā: "Bija jāsaglabā piecu punktu pārsvars. Ja apstākļu sakritības gadījumā izdotos uzvarēt, būtu vēl labāk. Esmu apmierināts ar spēli, kas izdevās, neskatoties uz divu pamatsastāva spēlētāju trūkumu [nespēlēja Bulvītis un Gabovs]. Ja kaut viens spēlētājs izkristu, būtu lielas problēmas.

"Daugava" ļoti gudri izveidoja taktiku, praktiski aizslēdzot centrālo zonu. Mēs centāmies vairāk uzbrukt pa malām, bija daži labi momenti. Trāpīja pa stabiem, taču pats galvenais ir saglabātais piecu punktu pārsvars. Šādos mačos futbolisti aug."

Ieskaitot Eirokausus, "Skonto" jau trīs mačus pēc kārtas nav guvusi vārtus. Pertija to skaidro ar ļoti spēcīgiem pretiniekiem, bez tam šodien "Daugavai" bija izteikta aizsardzības taktika: "Ja viņi spēlētu ar četriem aizsargiem kā pirmajā aplī, tad mēs arī šoreiz atrastu iespējas gūt vārtus. "Daugava" ļoti prasmīgi aizslēdzās. Mans uzdevums nākamai spēlei ir sagatavot taktiku, ja "Daugava" atkal spēlēs tā."

Tabanovs tobrīd jokojot piebilda, ka nākamreiz viņa komanda izmantos sešus aizsargus.

"Momentus veidojam labi, vienkārši bumba nelido vārtos. Agrāk lidoja un drīz atkal lidos. Lieciet mūs mierā sakarā ar pēdējām trim spēlēm! Toties nelaižam iekšā. Tas arī ir svarīgi! Esam ielaiduši tikai četrus vārtus," "sausuma" periodu pie pretinieka vārtiem komentēja Pertija.

Rugins 2. puslaikā tika nomainīts noguruma dēļ, kā arī tāpēc, ka viņam bija grūti spēlēt svešā pozīcijā: "Skaidrs, ka Gabova mums šodien pietrūka. Viņš būtu kreatīvāks. Taču Ruginu ielikām tajā pozīcijā, jo Ritvars ir ļoti izturīgs. Rugins nospēlēja labi, taču piekusa tāpēc, ka bija vairāk jāskrien nekā ierasts."

Uz izlasi izsaukti astoņi "Skonto" futbolisti. Pertija jokojot piebilda, ka vajag vairāk: "Jāizsauc visi, arī tadžiki. Astoņi tagad ir, jābūt arī devītajam. Esmu pārliecināts, ka Karašausks drīz būs izlasē. Galvenais, lai futbolisti nevis vienkārši ir izsaukti, bet izlasē kļūst par līderiem."

Pērn regulāri ierasta aina pēc izlases spēlēm bija "Skonto" izlašnieku vājais sniegums nākamajā mačā pēc atgriešanās no izlases. Pertija ir pārliecināts, ka viņa vadībā klubā tādu problēmu nebūs: "Pie mums tā nebūs. Ar nogurumu var cīnīties ar īpašām treniņu programmām. Mans uzdevums ir parūpēties par to, lai futbolisti skrietu. Galvenais – lai nebūtu traumu."

  +2 [+] [-]

, 2013-08-03 21:55, pirms 11 gadiem
Jēga? Mums ir pietiekami daudz labu uzbrucēju, tāpat vārtus negūstam...

  +1 [+] [-]

, 2013-08-03 22:09, pirms 11 gadiem
C.Ronaldo#7 rakstīja: tāpat vārtus negūstam...
nav jau kas b*e padod piespeli!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-08-03 22:43, pirms 11 gadiem
BayernM rakstīja: nav jau kas b*e padod piespeli!
Ar savu komentāru es arī centos uz to norādīt...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-08-04 00:22, pirms 11 gadiem
Karašausks ar savu rezultatīvo spēli no izlases noteikti nav tālu šobrīd, tas ir tikai loģiski. Taču šobrīd jau izsauktie Verpis, Rudņevs, Rakels un Šabala ir labi. Vēl jau arī ir tas pats Višņakovs, Gauračs, Turkovs un vēl daži kadri. Ļoti labi, ka beidzot parādās konkurence uz vietu izlasē, tikai tā var augt.

  +2 [+] [-]

, 2013-08-04 07:31, pirms 11 gadiem
Nezinu kā, bet man jau pirms spēles bija tāds čujs, ka spēle beigsies ar bez vārtu neizšķirtu!
Skat skonto spēj uzvarēt Čehijas vienu no spēcīgākajiem klubiem, kamēr mūsu čempioni DD, bez ierunām zaudē šogad ne pārāk labi spēlējošai komandai no Zviedrijas!
Vai tiešām zviedru čempionāts ir galvas tiesu, labāks par Čehijas čempionātu!
Viela pārdomām:-
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-08-04 09:21, pirms 11 gadiem
ja jau skonto trenerisn saka, ka šās komandas spēlētājs būs izlasē, nav iemesla neticēt. pagaidām gan ir labāki par karašausku, ko ņemt izlasē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja