Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Daugavpils "Daugava" kļūst par otru Ziemas kausa finālisti

Andrejs Siliņš

Daugavpils "Daugava" kļūst par otru Ziemas kausa finālisti
Pirmo vārtu autors pusfinālā Jurijs Sokolovs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Svētdien ar rezultātu 3:2 pieveicot Rīgas "Skonto", par Latvijas futbola čempionāta Virslīgas Ziemas kausa otro finālisti kļuva valsts čempionvienība Daugavpils "Daugava". Finālā daugavpilieši sacentīsies ar "Ventspils" komandu.

„Skontieši”, lielākoties izlases izsaukumu dēļ, nevarēja būt spēcīgākajā sastāvā, tomēr ierindā bija uzbrucējs Kristaps Blanks, par kuru iepriekš ārvalstu medijos izskanēja informācija par atrādīšanos Baltkrievijā. Spēles sākums aizkavējās aptuveni 15 minūtes, jo daugavpiliešiem ceļā uz Rīgu saplīsa autobuss, un futbolisti bija spiesti pārģērbties, vēl esot ceļā uz mača vietu.

Spēle sākās līdzīgi, pāris sitieni no distances un neveiksmīgi mēģinājumi saspēlēties soda laukuma tuvumā. 27. minūtē „skontieši” īslaicīgi palika mazākumā, jo Matiass bija spiests atstāt laukumu, lai apārstētu nelielu savainojumu. Daugavpilieši gan pārlieku necentās to nekavējoties izmantot. 36. minūtē noteikumu pārkāpumu soda laukumā izdarīja Grigorjevs, kas ļāva Daugavpils komandai izdarīt 11 metru soda sitienu. To veica Jurijs Sokolovs, atklājot spēles rezultātu – 1:0. 40. minūtē, tikai pateicoties Matiasa lieliskajai aizsardzībai, jau soda laukumā tika atbrīvots Maurisio, kurš bija izrāvies viens pret vārtiem. Kopumā gan puslaiks ne pārāk aizraujošs līdzjutējiem.

Otrā puslaika sākums krietni veiksmīgāks padevās viesiem – jau nepilnas piecas minūtes pēc sākuma „Daugavpils” pārbaudāmais nr.2, kuru, iespējams, sauc Maurisio, no kreisās laukuma puses skaisti pārcēla bumbu pāri Grigorjevam, iedzenot „Skonto” jau ļoti grūtā situācijā – 2:0. Vēl mirkli vēlāk Edgars Jermolajevs sita tikai nedaudz garām vārtiem. Situāciju rīdziniekiem vēl vairāk sarežģīja pieredzējušā Jura Laizāna sarkanā kartīte 52. minūtē. Tas gan tieši iedvesmoja „Skonto” – Šabala lieliski ieraudzīja izrāvušos Mingazovu, un Ruslans no kreisās puses ar spēcīgu sitienu panāca 1:2.

Neraugoties uz mazākumu, „skontieši” uz kādu laika periodu pat pārgāja uz spēli ar trim aizsargiem, vairāk kontrolēja bumbu un bija aktīvāki. Tomēr iniciatīva tika apslāpēta 63.minūtē, kad Jermolajevs, saņēmis piespēli no labajā flangā esošā pārbaudāmā nr.3 (Armanda Pētersona?), raidīja bumbu vārtos, panākot 3:1 „Daugavas” labā. Vēlāk diezgan laba iespēja bija arī pašam pārbaudāmajam, taču raidīt bumbu vārtos no vārtu tuvuma neizdevās. Mirkli vēlāk Grigorjevs glāba pēc Volkova sitiena, bet vēl brīdi vēlāk glābējs bija tikai vārtu stabs. 73. minūtē atkal uzbrukuma smailē bija Mingazovs, kurš soda laukumā saņēma piespēli no labā flanga, taču noteikumu robežās tika nogāzts, un sitiens līdz galam neizdevās.

Tuvojoties pēdējām desmit mača minūtēm, "Skonto" atkal aktivizējās, vairākkārt tiekot pie labiem momentiem. Ts realizēt neizdevās līdz 90. minūtei, kad Mingazovu vārtu tuvumā nogāza Adrians. Siņicins veiksmīgi veica 11 metru soda sitienu, panākot 2:3. Adrianam tā bija otrā dzeltenā kartīte, un komandas pašā mača izskaņā palika vienādos sastāvos. Laika izraut vismaz neizšķirtu gan vairs neatlika, un "Daugava" svinēja uzvaru ar 3:2.

Finālā "Daugava" sacentīsies ar "Ventspils" futbolistiem, kas vakar pirmajā pusfināla cīņā ar 2:1 pieveica Rīgas "Daugavu". Fināls paredzēts 17. februārī. Pastāvēja iespēja, ka fināla datums tiks pārcelts, jo ventspilnieki šajā laikā atradīsies treniņnometnē, taču cits datums, savukārt, nederēja "Daugavai". Paredzams, ka finālā kurzemnieku sastāvs būs ļoti tālu no optimālā.

Virslīgas Ziemas kauss

Pusfināls

Skonto – Daugavpils Daugava 2:3 (0:1)
Vārti: Mingazovs 52’, Siņicins 90' - Sokolovs 36’, Maurisio 50’, Jermolajevs 63’
Skonto: Grigorjevs, Gabovs, Matiass, Strods, Osipovs, Siņicins, Laizāns, Karašausks, Gutkovskijs, Blanks, Šabala.
Daugava (D): Nerugals, Simonovs, Ivanovs, Sokolovs, Pārbaudāmais nr.1, Radēvičs, Kovaļovs, Volkovs, Pārbaudāmais nr.2, Jermolajevs, Pārbaudāmais nr.3.

  +2 [+] [-]

, 2013-02-03 16:43, pirms 11 gadiem
Fināls svētdienā - būs jābrauc skatīties, tikai cikos?

  +2 [+] [-]

, 2013-02-03 16:47, pirms 11 gadiem
Tomēr "Daugava" nebija mierā ar tādu attīstības scenāriju, un jādomā, ka finālā "Ventspils" spēlēs ar sastāvu, kas būs tālu no optimālā.

Lajukam kā ģenerāldirektoram ļoti vajadzīgs pirmais kauss.

  +2 [+] [-]

, 2013-02-03 16:51, pirms 11 gadiem
en.wikipedia.org Daugavas pārbaudāmais?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-02-03 17:38, pirms 11 gadiem
Aladeen rakstīja: nedomaju ka tas ir vins... parak dargs
bet viņš var tikt īrēts

  +2 [+] [-]

, 2013-02-03 17:41, pirms 11 gadiem
Futbola klubs Ventspils 14.februari dodas uz Turciju. Finala speles dublieri vai atcels finala speli. Daugavu var apsveikt.

  -1 [+] [-]

, 2013-02-03 18:46, pirms 11 gadiem
Visi it kā skaidri redzējām, ka daugavpiliešu trešos vārtus iesit Jermolajevs, bet protokolā ierakstīts "Pārbaudāmais Nr. 2" (kurš turklāt tobrīd jau bija nomainīts). Daugavpilieši uzstāj uz iepriekš fiksēto fināla datumu, un tās 100% ir viņu tiesības. Lai jau viņi ņem to kausu, vienīgi žēl, ka nojūk interesanta spēle.
Maurisio -- tas vai ne tas, bet spēcīgs futbolists; ja paliks pie daugavpiliešiem uz Virslīgu (līdz ar vēl dažiem papildinājumiem), tad Ventspils vairs nebūs vienīgais favorīts, būs interesanta cīņa.

  +1 [+] [-]

, 2013-02-03 18:59, pirms 11 gadiem
olga rakstīja:
Cik man zināms, sākotnēji DD nebija pret spēles pārcelšanu (piekrita arī RD, bet Skonto atteica). Varbūt kādi citi apstākļi radās.

     [+] [-]

, 2013-02-03 19:03, pirms 11 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Cik man zināms, sākotnēji DD nebija pret spēles pārcelšanu (piekrita arī RD, bet Skonto atteica). Varbūt kādi citi apstākļi radās.
Un ja arī ''Ventspili'' fināls ļoti interesētu, tad varēja arī nedaudz pabīdīt to treniņnometni. Spēlē pret ''Jūrmalu'', izrādījās, nebija ne tikai pamatspēlētāju, bet arī Pučinska.

     [+] [-]

, 2013-02-03 19:17, pirms 11 gadiem
Daugavpils -champion!

  +2 [+] [-]

, 2013-02-03 19:27, pirms 11 gadiem
1. Fināls notiks 9. februārī. Tāpēc šodien FKV fanoja par Daugavu, jo tā bija ar mieru pārcelt finālu uz šo datumu, kāmēr Skonto nē.

2. Tās pārbaudāmais gan nebija Mauricio, bet melnais vārdā Ibragims, ar kuru, visticamāk, tiks noslēgts līgums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-02-03 20:44, pirms 11 gadiem
SC Karalis simeks rakstīja: Skonto bez pendelēm - brīnums!
Tuvojoties pēdējām desmit mača minūtēm, "Skonto" atkal aktivizējās, vairākkārt tiekot pie labiem momentiem. Tos realizēt neizdevās līdz 90. minūtei, kad Mingazovu vārtu tuvumā nogāza Adrians. Siņicins veiksmīgi veica 11 metru soda sitienu, panākot 2:3.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-02-03 20:56, pirms 11 gadiem
z-kovs1989 rakstīja: Man ta maneza neloti patik, sedvietu nav, un aiz tikla jastav.
Sēdvietas var nokārtot - pie kafejnīcas var sēdēt pie galda, kur ir krēsli novietoti. Tiesa, šīs vietas ir aiz vārtiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja