Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Virslīgas tiesneši atgriezušies no nometnes Turcijā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Virslīgas tiesneši atgriezušies no nometnes Turcijā
Foto: LFF

Turcijā laikā no 17. līdz 26. februārim notika SynotTip futbola Virslīgas tiesnešu pirmssezonas mācību un treniņu nometne, kurā piedalījās 11 tiesneši, 15 asistenti un četri tiesnešu instruktori.

Katra nometnes diena tika ievadīta plkst. 8:00 no rīta ar tehnisko treniņu futbola laukumā, kurā tika atstrādāta optimālās pozīcijas izvēle laukumā, pārvietošanās dažādās spēles situācijās, tiesnešu brigādes sadarbība, pārvietošanās tehnika un tehnika darbam ar karodziņu. Savukārt plkst. 12:30 turpat laukumā sekoja specializētie fiziskās sagatavotības treniņi.

Dienas plānā bija iekļautas arī teorijas nodarbības, kurās, pamatojoties uz 2016. gada Latvijas čempionātu video epizodēm, kā arī UEFA un FIFA materiāliem, notika apmācība par tādām tēmām kā spēles vadība, menedžments, standartsituācijas, spēle ar roku, konfrontācija, pozīcijas izvēle, pārkāpumi, dzeltenā un sarkanā kartīte, priekšrocība.

Nometnes laikā Latvijas tiesnešu brigādes (ieskaitot inspektorus) aizvadīja 15 spēles ar tādu komandu dalību kā Mahačkalas "Anzhi" (Krievija), Erevānas "Banants" (Armēnija), Tulas "Arsenal" (Krievija), Dņepropetrovskas "Dnipro" (Ukraina), Gori "Dila" (Gruzija), "Spartaks Jūrmala", "Tobo"l (Kazahstāna) un "Atyrau" (Kazahstāna).

Noslēdzies treniņiem, apmācībai un spēļu tiesāšanai, 25. februārī tiesneši kārtoja oficiālo spēles noteikumu teorijas testu, kuru veidoja 20 jautājumi. Līdztekus tam tika veikts arī FIFA fitnesa tests, pārbaudot tiesnešu fizisko sagatavotību pirms jaunās sezonas.

Nodrošinot šādas treniņnometnes iespēju, Latvijas Futbola federācija (LFF) vēlas radīt tiesnešiem apstākļus, kuros iespējams pilnībā izpildīt pirmssezonas sagatavošanās programmu un augstvērtīgi sagatavoties jauno čempionātu spēlēm.

Dalībnieku sastāvs

#UzvārdsVārdsLoma
1ČerņikovsVadimsDelegācijas vadītājs
2BragaSergejsInstruktors
3SipailoAndrejsInstruktors
4OsipovsVladimirsInstruktors
5AnufrijevsAleksandrsTiesnesis
6CauneIvarsTiesnesis
7GolubevsAleksandrsTiesnesis
8ĶereMareksTiesnesis
9MaļcevsEdgarsTiesnesis
10NaļivaikoDmitrijsTiesnesis
11TreimanisAndrisTiesnesis
12UtinānsAndrisTiesnesis
13VasjukovsJevgēnijsTiesnesis
14VeģerisMārtiņšTiesnesis
15ĶēniņšArtisTiesnesis
16BorisevičsEduardsAsistents
17BotošsRuslansAsistents
18BotošsVasilijsAsistents
19GrābējsDenissAsistents
20GriščenkoAleksejsAsistents
21GudermanisHaraldsAsistents
22KoritkoValdisAsistents
23LācisNiklāvsAsistents
24MorozovsJevgēnijsAsistents
25PlatonovsRomansAsistents
26SpasjoņnikovsAleksejsAsistents
27SvipstsMārtiņšAsistents
28ŠevčenkoDenissAsistents
29TagijevsIgorsAsistents
30TatriksRaimondsAsistents

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Futbola federācija

  -1 [+] [-]

, 2017-03-01 16:10, pirms 7 gadiem
No nometnes un dzīvi?

  -1 [+] [-]

, 2017-03-01 16:34, pirms 7 gadiem
nez ar ko nodarbojas soģi nometnē?

  -1 [+] [-]

, 2017-03-01 16:40, pirms 7 gadiem
Ja tiesneši gatavoti Turcijā, Turcijas klimatiskajos apstākļos, nebūs tā, ka izejot pēc pusotras nedēļas Latvijas laukumos, Latvijas klimatiskajos apstākļos viņus paķers šoks un viņi nespēs pieņemt adekvātus lēmumus?