Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Madrides "Real" pieprasīs stingrāku dopinga kontroli

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

Madrides "Real" pieprasīs stingrāku dopinga kontroli
Foto: AFP/ Scanpix

Kā ziņo spāņu mediji, Spānijas futbola grands Madrides "Real" tuvākajā laikā oficiāli vērsīsies pie Spānijas Futbola federācijas (RFEF) ar lūgumu pievērst nopietnāku uzmanību dopinga pārbaudēm vietējā čempionātā. Šī brīža situācija antidopinga sakarā pēc Madrides kluba domām esot pavisam nenopietna jeb vienkāršāk apzīmējama kā joks.

Karaliskais klubs vēlas, lai Spānijas futbolā tiktu ieviestas tīrākas metodes, kas atbrīvotu šo lielisko spēli no jebkādām nelikumīgām darbībām saistībā ar aizliegto preperātu lietošanu. Kā izskatās, "Real" šīs darbības īpaši vērš "Barcelona" un "Valencia" klubu virzienā, kas pagātnē (un Katalonijas granda gadījumā - arī joprojām) it kā esot spēlējušies ar antidopinga sistēmu.

Attiecībā uz Valensijas klubu, apsūdzības vērstas tā laika posma virzienā, kad "Valencia" aizvadītās desmitgades sākumā izcīnīja divus Spānijas čempionu titulus (2001. - 2002. un 2003. - 2004. gada sezonās), jo tolaik sikspārņi, iespējams, sadarbojušies ar bēdīgi slaveno sporta ārstu Eufemijano Fuentesu, kura vārds saistīts ar "Operacion Puerto" dopinga skandālu.

Šī skandāla pirmsākumi meklējami 2004. gadā, kad Spānijas varas institūcijas valsts galvaspilsētā Madridē sāka izmeklēt ar dopingu saistītas darbības. Izmeklēšanas process guva panākumus 2006. gada maijā, kad zemessargu veiktajā reidā Fuentesa klīnikā tika atrastas vairāk nekā simts kastes ar aizliegtajiem preperātiem un citiem pierādījumiem par nelikumīgām darbībām. Spāņu ārsta klientu sarakstā esot bijuši vairāk nekā 200 sportisti, kas pārstāv dažādus sporta veidus, īpaši izceļot riteņbraukšanu - Jans Ulrihs, Fransisko Mansebo, Ivans Baso, Tailers Hamiltons, nelaiķis Marko Pantani un Alehandro Valverde.

Tāpat pats Fuentess senāk sarunās ar vietējiem medijiem atzinis, ka par viņa pakalpojumiem interesi vairākos gadījumos izrādījuši vairāki Spānijas klubi. Tolaik tie esot bijuši: pats Madrides "Real", "Barcelona", "Valencia" un "Real Betis".

Tikmēr atkal pievēršoties svaigākajiem jaunumiem, Madrides kluba iespējamās pretenzijas pret "Barcelona" saistītas ar nelegālām antidopinga dopinga metodēm, kas joprojām tiekot ievērotas - ar Katalonijas klubu strādājot avoti, kuriem esot slikta reputācija. Izsakot šīs pretenzijas, "Real" klubs it kā netieši norāda, ka viņi paši ir tīri, dienasgaismā izceļot citus klubus. Vai nu Madrides klubs patiesi vēlas ietekmēt likumu maiņu un padarīt Spānijas futbolu pievilcīgāku, vai arī šīm visām darbībām ir cits mērķis?

Izmantotie resursi:
MARCA.com
spanishfootball.info

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Wembley
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2011-03-14 16:10, pirms 13 gadiem
mister_negative_2 rakstīja: ja ieviesies stingrākas dopinga kontroli,tad MR spēles varēs aizvadīt 5 vīru sastāvā.
tu gan esi asprātīga mr*
Slēpts komentārs: Bronsons
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: arny72

  -2 [+] [-]

, 2011-03-14 16:37, pirms 13 gadiem
arvien vairaak TSO saak izskatiities peec iesuutiita Barcas agjenta madrides reputaacijas totaalaa sagraushanaa. katra vinja preses konference ir zheelabu un suudziibu pluudi, ka vainiigs kalendaars, tiesneshi, pretinieku fani un veiksmes truukums. tagad veel shitas...
nozheelojami, par ko paarveershas real.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-03-14 17:03, pirms 13 gadiem
Pareizi ir ... REAL pelna lielu naudu tieshi paardodot kreklus un citus futbola aksesuaarus ( biezhi rezultaats vinjiem bijis mazsvariigaaks kaa populaaru futbolistu piesaistiishana), taapeec vinjiem ir izdeviigi ka spaanijas liigai ir laba reputaacija ... man nav nekas pretii pret tiiru futbolu .. ja kaadam ir - nu nez .. pashi vainiigi

  +3 [+] [-]

, 2011-03-14 17:08, pirms 13 gadiem
moška mesi žurkas gēni ielikti ne?

  +1 [+] [-]

, 2011-03-14 17:17, pirms 13 gadiem
555 rakstīja: arvien vairaak TSO saak izskatiities peec iesuutiita Barcas agjenta madrides reputaacijas totaalaa sagraushanaa. katra vinja preses konference ir zheelabu un suudziibu pluudi, ka vainiigs kalendaars, tiesneshi, pretinieku fani un veiksmes truukums. tagad veel shitas...
nozheelojami, par ko paarveershas real.
Bet viss tak ir "pareizi" - vainīgs ir dajebkas, tikai ne pati komanda, doma ir tāda, ka galvenais, lai tik prese raksta un runā par Maura aizbildināšanos un ka viņš tur tāds un šitāds, nevis kritizē komandu.
Madrides fani to saprot, bet viņiem arī jau sāk piegriezties, jo bik par daudz atklausījušies.

  -1 [+] [-]

, 2011-03-14 17:20, pirms 13 gadiem
Skatoties kā Barcelona nesas pa laukumu 90 minūtes, atņem visas iespējamās bumbas, uzvar gandrīz visas divcīņas arī esmu aizdomājies, ka diez vai tas ir ar tīriem paņēmieniem panākams.. Tāpat vien tāds klubs kā REAL ar šādiem paziņojumiem nemētātos!

     [+] [-]

, 2011-03-14 17:26, pirms 13 gadiem
march_2k rakstīja: Bet viss tak ir "pareizi" - vainīgs ir dajebkas, tikai ne pati komanda, doma ir tāda, ka galvenais, lai tik prese raksta un runā par Maura aizbildināšanos un ka viņš tur tāds un šitāds, nevis kritizē komandu.
Madrides fani to saprot, bet viņiem arī jau sāk piegriezties, jo bik par daudz atklausījušies.
es to saprotu, bet shajaa gadiijumaa tas ir par traku. normaala sheema buutu, ka vinji izmantotu marca vai as (kaa vienmeer dariijushi), lai meetaatos ar dubljiem. bet sheit pats klubs veershas federaacijaa, lejot virsuu samazgas konkurentiem. cik saprotu, shajaa veestulee arii par tiesneshiem rakstiits. tas vienkaarshi ir nozheelojami, ka taada statusa klubs liidz tam ir nodziivojies... es ceru, ka valensija vinjus kaartiigi izdraaziis Mestaljaa.

  -4 [+] [-]

, 2011-03-14 17:27, pirms 13 gadiem
Krisssss rakstīja: Skatoties kā Barcelona nesas pa laukumu 90 minūtes, atņem visas iespējamās bumbas, uzvar gandrīz visas divcīņas arī esmu aizdomājies, ka diez vai tas ir ar tīriem paņēmieniem panākams.. Tāpat vien tāds klubs kā REAL ar šādiem paziņojumiem nemētātos!
tavupraat, chempionu liigaa un izlashu speelees nav dopinga kontroles? idiots

  +1 [+] [-]

, 2011-03-14 18:21, pirms 13 gadiem
555 rakstīja: tavupraat, chempionu liigaa un izlashu speelees nav dopinga kontroles? idiots
es nebrīnītos, ja pasaules lielākie klubi, sportisti visos sporta veidos, kontaktējoties ,protams, ar attiecīgajiem speciālistiem ir jau kādu soli priekšā dopinga kontrolei un mauc iekšā kaut ko tādu, ko šobrīd nevar uzķert.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-03-14 18:39, pirms 13 gadiem
Muse777 rakstīja: es nebrīnītos, ja pasaules lielākie klubi, sportisti visos sporta veidos, kontaktējoties ,protams, ar attiecīgajiem speciālistiem ir jau kādu soli priekšā dopinga kontrolei un mauc iekšā kaut ko tādu, ko šobrīd nevar uzķert.
so what? vinjiem ir 60-70 speeles sezonaa, katraa jaanoskrien pa 10 km, skaidrs, ka bez sporta farmokologjijas tur neiztikt. kameer neko aizliegtu nelieto un visi ir sveiki un veseli, tikmeer ir viss kaartiibaa. tieshaam domaa, ka, piemeeram, Anglijaa visi dzer beerzu sulas un tad piedalaas boxing day?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-03-14 22:54, pirms 13 gadiem
tas viss par Real Madrid ir pilnīgas muļķības.... kāda radiostacija padzirdēja kaut ko, izpūta stāstu un izplatīja šīs baumas [starp citu minētā radiostacija jau atvainojās klubam]
bet viss sākās no tā, ka Florentino Perez tikai izteicās, ka atbalsta "tīru sportu" arī futbolā (pēc nesenā skandāla Spānijā par dopinga lietotājiem vieglatlētikā...), jo klubs ir ar gadsimta senām tradīcijām, kam rūp reputācija un sabiedriskās vērtības

     [+] [-]

, 2011-03-14 23:41, pirms 13 gadiem
Domāju, ka nekas tāds nenotiks. Jānāk piekrišanai arī no citiem klubiem, jo Real viens neizmainīs līdzšinējo sistēmu.

     [+] [-]

, 2011-03-15 13:56, pirms 13 gadiem
Krisssss rakstīja: Skatoties kā Barcelona nesas pa laukumu 90 minūtes, atņem visas iespējamās bumbas, uzvar gandrīz visas divcīņas arī esmu aizdomājies, ka diez vai tas ir ar tīriem paņēmieniem panākams.. Tāpat vien tāds klubs kā REAL ar šādiem paziņojumiem nemētātos!
...sviests