Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Gvardiola: "Mēs kļuvām par upuriem"

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

Gvardiola: "Mēs kļuvām par upuriem"
Hoseps Gvardiola ierodas Pamplonas "Reyno de Navarra" stadionā
Foto: AP/ Scanpix

"Es neizlemju, kad mums jāspēlē. Šajā situācijā mēs kļuvām par upuriem," pēc sestdienas vakarā Pamplonā aizvadītās Spānijas futbola "La Liga" čempionāta spēles ("Osasuna 0:3 "Barcelona") savās pārdomās par dienas notikumiem, kad komanda spēles norises vietā ieradās vien dažas minūtes pirms norādītā mača sākuma, dalījās Barselonas vienības galvenais treneris Hoseps Gvardiola.

Spānijas Futbola federācija netur doto vārdu

Īsumā par to, kas notika sestdien. Piektdienas vakarā Spānijas gaisa dispečeri sāka nepieteiktu streiku, pametot savas darba vietas. Lai glābtu spāņu gaisa satiksmi no pilnīgas paralīzes, naktī uz sestdienu Spānijas gaisa telpas vadību pārņēma valsts Aizsardzības ministrija, taču faktiski satiksme bija slēgta. Protams, šie notikumi atstāja zināmu ietekmi arī uz Spānijas futbola čempionāta klubiem. Valsts čempioni "Barcelona" sestdienas vakarā gaidīja spēlē 350km attālajā Pamplonā, un, kā ierasts, katalāņi bija ieplānojuši uz norises vietu izlidot spēles dienas rītā.

Piektdien uzzinot par gaisa dispečeru streiku, Barselonas kluba prezidents Sandro Rosejs nekavējoties personīgi sazinājās ar Spānijas Futbola federācijas (RFEF) vadību, lai izklāstītu situāciju un saglabātu ciešu kontaktu. Pēc sarunām ar vairākām federācijas amatpersonām un, ņemot vērā Spānijas gaisa satiksmes kontroles organizācijas (AENA) ieteikumus (sestdien no rīta gaisa satiksme tikšot atjaunota), tika nolemts pieturēties pie ierastā plāna, proti, izlidot sestdienas rītā no Barselonas.

Sestdien pulksten 9:00 (pēc vietējā laika, stunda mazāk nekā Latvijā) komandai vajadzēja pamest "Camp Nou", lai dotos uz Barselonas lidostu, taču izbraukšana tika atlikta, jo no rīta AENA pastāvīgi ziņoja, ka lidojuma reiss esot atcelts, taču garantēja, ka laika gaitā tikšot norīkots cits lidojums. Kluba vadība saglabāja sakarus ar RFEF, kas savukārt paziņoja, ka ārkārtas gadījuma dēļ spēle starp "Osasuna" un "Barcelona" pārcelta uz svētdienu (pulksten 17:00 pēc vietējā laika). Barselonas kluba vadība to akceptēja, kaut gan tas negatīvi izmainītu gatavošanās plānu otrdien gaidāmajai UEFA Čempionu līgas spēlei pret Kazaņas "Rubin".

Pēc RFEF lēmuma saņemšanas kluba vadība sagatavoja jaunu ceļojuma plānu, kas paredzēja sestdien pulksten 17:00 ar ātrvilcienu doties uz Saragosu un atlikušo ceļu veikt ar autobusu. Taču tad, pavisam negaidīti, ap pulksten 15:00 RFEF pēkšņi sazinājās ar Barselonas klubu un paziņoja ka, neskatoties uz iepriekš izteikto lēmumu par spēles pārcelšanu uz svētdienu, mačam esot jānotiek kā iepriekš norunāts (sestdienas vakarā pulksten 20:00). Pretējā gadījumā "Barcelona" riskē ar tehnisko zaudējumu jeb potenciālo trīs punktu pazaudēšanu. To apstiprināja arī Spānijas Profesionālā futbola līga (LFP).

Lai nu kā, klubs, ignorējot milzu neapmierinātību ar RFEF neizlēmību, pieņēma šo pēkšņo lēmumu, un futbolisti ar komandas personālu lielā steigā pulksten 16:00 kāpa vilcienā uz Saragosu, bet pēcāk atlikušo ceļu veica ar autobusu. Ceļā pavadot četras nogurdinošas stundas, "Barcelona" Pamplonas stadionā ieradās dažas minūtes pirms 20:00, un beigās mačs sākās ar 50 minūšu nokavēšanos. Tas viss neatturēja katalāņus no uzvaras - 3:0.

"Barcelona" prezidents uzņemas atbildību

Pēcspēles preses konferencē Gvardiola maz runāja par pašu spēli un komandas sniegumu, epicentrā izvirzot trauksmainos dienas notikumus: "Ja mēs piektdien būtu zinājuši, ka lidmašīnas nelidos, mēs būtu mērojuši ceļu ar vilcienu un autobusu, kā mēs galu galā to arī izdarījām. Taču no AENA un RFEF mēs saņēmām informāciju, ka lidosta tiks atvērta 11:00, pēc tam, ka 12:00. Mēs visu laiku bijām kontaktā ar RFEF un šajā situācijā kļuvām par upuriem."

Jautāts, vai arī turpmāk plānots uz mača norises vietu izlidot spēles dienā, Gvardiola atbild pārliecinoši un apstiprinoši: "Savus plānus nemainīsim. Vairāk nekā 300 tūkstošu cilvēku, tādu pašu kā mēs, plāni streika dēļ tika ietekmēti. Šie bija ārkārtēji apstākļi, un tāpēc RFEF mums ziņoja, ka spēle var tikt pārcelta, ja nevarēsim lidot ar lidmašīnu."

Savas atziņas par spēli un sestdienas notikumiem kopumā izteica arī Barselonas komandas pussargs Serhio Buskets: "Šī bija smaga diena. Federācija apsolīja, ka mēs varēsim pārcelt spēli, ja nebūs iespējas nokļūt Pamplonā ar lidmašīnu, taču viņi pēkšņi mainīja savas domas un neturēja doto vārdu. Sākumā bija grūti spēlēt, jo viņi "Osasuna" labi uzsāka spēli, turklāt visi šie dienas notikumi ... taču mēs turpinājām spēlēt savu ierasto spēli un izcīnījām uzvaru. Pats svarīgākais tomēr ir iegūtie trīs punkti."

Lai debates norimtu, svētdien tika publicēta "Barcelona" kluba prezidenta Sandro Roseja rakstīta atklātā vēstule, kurā spānis uzņemas visu vainu par notikušo: "Sestdienas notikumus, kas aptver mūsu komandas spēli Pamplonā, jāpārdomā mierīgi. Pirmkārt, vēlos publiski apsveikt mūsu komandu un personālu, kuri kārtējo reizi pierādīja, ka spējīgi pārvērst izaicinājumā pat pašas nopietnākās problēmas. Uzvarai Pamplonā ir īpaša vērtība. (...) Es personīgi uzņemos vainu par visu, kas atgadījās pirms sestdienas spēles. Es ticēju federācijas amatpersonu un AENA pārstāvju teiktajam un, par spīti manām kļūdām, visās manās darbībās primārās vienmēr bijušas "Barca" intereses. Mēs mācīsimies no šīs pieredzes nākotnē (...)."

Izmantotie resursi:
FCBarcelona.cat
soccernet.espn.go.com

Slēpts komentārs: labdien

  +2 [+] [-]

, 2010-12-05 22:45, pirms 13 gadiem
labdien rakstīja: Barsa arī neierodoties uz spēli var visus uzvarēt, Spānijā viņai nebūs konkurentu vēl tuvākos 5000 gadus, LOL
tie speletaji kas speele barsaa tagad..kaa ksavi ...pujols...un protams daudzi citi... nav muuziigi.. - vinjus saubos ka kaads speetu aizstaat...
Slēpts komentārs: db01

  +3 [+] [-]

, 2010-12-05 22:50, pirms 13 gadiem
db01 rakstīja: droši vien madrides pirksts, lai tik Barca zaudētu punktus
vot pasaki... kaadaa jeega te madride?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: iversons

  +2 [+] [-]

, 2010-12-05 23:03, pirms 13 gadiem
db01 rakstīja: droši vien madrides pirksts, lai tik Barca zaudētu punktus
sasmējos

  -2 [+] [-]

, 2010-12-05 23:12, pirms 13 gadiem
db01 rakstīja: droši vien madrides pirksts, lai tik Barca zaudētu punktus
drosvien

  -2 [+] [-]

, 2010-12-05 23:26, pirms 13 gadiem
zombieland

  +3 [+] [-]

, 2010-12-05 23:51, pirms 13 gadiem
BayernM rakstīja: tie speletaji kas speele barsaa tagad..kaa ksavi ...pujols...un protams daudzi citi... nav muuziigi.. - vinjus saubos ka kaads speetu aizstaat...
Ņemot vērā to, ka tāda jauniešu akadēmija kā Barselonai nav nevienam pasaules klubam, tad jautājumi par to vai tādiem večiem kā Čavi un Pujols būs aizstājēji ir visnotaļ lieki, jautājums ir cik labi būs šie aizstājēji, ko, protams, rādīs laiks.

  +5 [+] [-]

, 2010-12-05 23:55, pirms 13 gadiem
Gadās arī šitā. Ko darīt? Galvenais, ka uzvara un viss kārtībā!

  +3 [+] [-]

, 2010-12-06 00:08, pirms 13 gadiem
"svētdien tika publicēta "Barcelona" kluba prezidenta Sandro Roseja rakstīta atklātā vēstule, kurā spānis uzņemas visu vainu par notikušo [..]
Es personīgi uzņemos vainu par visu, kas argadījās pirms sestdienas spēles. Es ticēju federācijas amatpersonu un AENA pārstāvju teiktajam"
Hahahaha Es to nesauktu par vainas uzņemšanos, bet par smalku mājienu ar mietu federācijas un lidoņu vadības virzienā...

     [+] [-]

, 2010-12-06 00:10, pirms 13 gadiem
aNnounced rakstīja: sasmējos
Tas arī bija komenta mērķis! Pilnīgi pikrītu!!