Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Keriks: "Sapratu, ka Anglijas izlase man nesagādā prieku"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Keriks: "Sapratu, ka Anglijas izlase man nesagādā prieku"
Maikls Keriks
Foto: PA Wire/Scanpix

LETA--AFP. Mančestras "United" pussargs Maikls Keriks, kurš pēc šīs sezonas noslēgs karjeru, savulaik pats lūdzis, lai netiek izsaukts uz Anglijas futbola izlasi, jo tajā nav juties komfortabli.

36 gadus vecais Keriks intervijā BBC atzinis, ka valstsvienībā juties depresīvi, tāpēc pēc 2010. gada Pasaules kausa lūdzis Anglijas Futbola asociāciju (FA), lai viņš uz izlasi netiek saukts. Pussargs "United" pavadītajos 12 gados palīdzējis komandai izcīnīt 18 titulus, ieskaitot piecas uzvaras Premjerlīgā un uzvaru UEFA Čempionu līgā 2008. gadā, taču starptautiskajā līmenī izlasē viņam nekad nav veicies.

No 2001. līdz 2015. gadam Keriks Anglijas izlasē aizvadīja 34 spēles, taču tikai vienu no tām kādā no lielajiem turnīriem, kad devās laukumā 2010. gada Pasaules kausa finālturnīrā Dienvidāfrikā. Tieši pēc tam viņš sapratis, ka izlasē vairs nevēlas spēlēt, jo tas atstāja uz viņu negatīvu un depresīvu efektu.

"Sapratu, ka došanās uz Anglijas izlasi nav tas, kas man sagādā prieku. Pirms sezonas trīs nedēļas trenēties ar klubu ārzemju nometnē bija viens, bet ar izlasi pavisam kas cits, jo jutos depresīvs un nospiests," atzina Keriks. "Saprotu, ka biju priviliģētā stāvoklī, taču tas bija tik smags, ka nespēju ar to tikt galā. Reizēm māca tik liela depresija, ka lūdzu Futbola asociācijai, lai neizvēlas mani [sastāvā]," atklāts bija futbolists.

Nav izslēgts, ka Keriks pēc spēlētāja karjeras beigām paliks Mančestras "United" klubā, kļūstot par vienu no galvenā trenera Žuzē Morinju palīgiem. Šosezon Premjerlīgā Keriks laukumā bijis tikai vienā mačā uz maiņu, nospēlējot vien 24 minūtes, jo viņu regulāri mocījušas veselības likstas. Tāpat viņš divas spēles aizvadījis FA kausa izcīņā.

Izmantotie resursi:
LETA