Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

FIFA plāno Konfederāciju kausu aizstāt ar paplašinātu Pasaules klubu kausu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

FIFA plāno Konfederāciju kausu aizstāt ar paplašinātu Pasaules klubu kausu
Joahims Lēvs
Foto: TASS/Scanpix

LETA--AFP. Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) no 2021. gada plāno aizstāt mazpopulāro Konfederāciju kausu ar Pasaules klubu kausa izcīņu, kurā palielinātu dalībnieku skaitu.

Aģentūras AFP rīcībā nonākusi vēstule, kurā FIFA par saviem plāniem informē kontinentālās konfederācijas, norādot, ka 2021. gada jūnijā, kad vajadzētu notikt nākamajai Konfederāciju kausa izcīņai, tās vietā sacentīsies labākās klubu komandas.

Līdz šim Konfederāciju kausa izcīņa tika rīkota gadu pirms Pasaules kausa finālturnīra, izmantojot šīs sacensības kā ģenerālmēģinājumu tajā valstī, kur notiks Pasaules kauss. Pērn Krievijā par Konfederāciju kausa uzvarētāju kļuva Vācija, kas līdz ar to, veicot plānotās izmaiņas, kļūtu par pēdējo šīs trofejas ieguvēju. Konfederāciju kauss gan nav izcēlies ar lielu popularitāti līdzjutēju vidū.

Tikmēr Pasaules klubu kauss allaž norisinājies decembrī, radot problēmas ar kalendāra saskaņošu vispirms jau Eiropas klubiem. Tieši tāpēc FIFA plāno šīs sacensības, sākot no 2021. gada, pārcelt uz jūniju un rīkot reizi četros gados.

Pērn decembrī Pasaules klubu kausa izcīņā triumfēja Spānijas grands Madrides "Real", kas kļuva par pirmo komandu, kurai izdevies šo trofeju izcīnīt divus gadus pēc kārtas. Pasaules klubu kausa izcīņā, kas pirmo reizi tika rīkota 2000. gadā, uzvarējušas tikai Eiropas vai Dienvidamerikas komandas, pēdējos piecos turnīros labākajiem esot klubiem no Vecā kontinenta.

Izmantotie resursi:
LETA

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-04-18 22:25, pirms 6 gadiem
abi šie turnīri ir neintresanti dēļ mazās intrigas

  +1 [+] [-]

, 2018-04-18 22:36, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: abi šie turnīri ir neintresanti dēļ mazās intrigas
Intrigas netrūkst, ir labas spēles, bet kopumā atstāj neobligātuma iespaidu. Konfederācijas kausu var likvidēt vispār, dažādu kontinentu izlases tāpat tiekas regulāri savā starpā, tas drīzāk kalpo kā turnīrs pirms PK, ievērtēt stadionus u.t.t. Pēdējo reizi pastiprinātu uzmanību pievērsu 97. gadā, kad vēl Karloss iemauca sasodīti krutu golu. Tas par kko liecina tomēr. Savukārt, pasaules klubu kauss, te gan varētu krietni piestrādāt.

     [+] [-]

, 2018-04-19 18:42, pirms 6 gadiem
Naudasmaisiem būs jauns šovs, kur plātīties ar dārgiem gladiatoriem.