Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2904, Did:0, useCase: 3

Arī Latvijai savs pārstāvis finālā: Roberts vēlas laukumā izvest franču futbolistu

Agris Suveizda

Arī Latvijai savs pārstāvis finālā: Roberts vēlas laukumā izvest franču futbolistu
Roberts Ceske kopā ar mammu Ilzi
Publicitātes foto

Šovakar Krievijas galvaspilsētā Maskavā notiks četrgades lielākais notikums futbolā: Pasaules kausa fināls starp Franciju un Horvātiju. Lužņiku stadiona laukumā izies arī latvietis - astoņus gadus vecais Roberts Ceske, kurš spēles arēnā izvedīs kādu no spēlētājiem. Sadarbībā ar Dārtu Mežuli piedāvājam interviju ar Robertu un viņa mammu Ilzi.

- Pastāstiet sīkāk par "McDonald's" konkursu un to, kas bija jāizdara, lai tiktu pie ceļazīmes uz Maskavu! Kādas bija Roberta un arī vecāku emocijas, uzzinot par došanos uz Pasaules kausu?
- Lai Roberts gūtu iespēju doties uz Maskavu vērot Pasaules kausa finālu klātienē un pavadīt laukumā vienu no finālspēles futbolistiem, mēs šī gada 8. aprīlī piedalījāmies “McDonald’s” un futbola skolas "Metta" rīkotajās atlases sacensības, kas norisinājās "Elektrum" Olimpiskajā centrā. Šogad no Latvijas atlases pasākumam bija pieteikušies 470 dalībnieki vecumā no sešiem līdz desmit gadiem. Pēc Roberta iniciatīvas arī mēs pieteicāmies atlasei. Kopā ar Robertu izpildījām visus sešus noteiktos uzdevumus un izlozes kārtībā Roberts tika atzīts par atlases sacensību uzvarētāju. Izdzirdot uzvarētāja vārdu, gan Robertam, gan man bija neizmērojams prieks, jo Roberts jau kopš agras bērnības bija sapņojis par iespēju klātienē satikt savus futbola elkus, un, protams, Pasaules kausa finālspēle ir īpašs notikums, kur to izdarīt.

Kā un cik agrā vecumā Roberts nokļuva futbolā?
- Roberts jau no bērnudārza laikiem sapņoja par futbola treniņiem, bet tā pa īstam futbolā sāka trenēties tikai pagājušā gada septembrī – astoņu gadu vecumā. Pirmā treniņu diena bija satraucoša un priecīga vienlaikus, jo viens no Roberta sapņiem bija piepildījies – viņš bija sācis trenēties futbolā. Futbols ir tieši Roberta sapnis, ne man, ne Roberta tētim nav īpašas saiknes ar futbolu – tik vien kā sekojam līdzi Pasaules kausa futbolā rezultātiem.

- Pastāstiet vairāk par klubu, kurā Roberts trenējas, un viņa treneri!
- Roberts futbolu spēlē futbola skolā “Garkalne”, komandā “Rakari” pie trenera Edgara Klibus. Viņam ļoti patīk trenēties šajā klubā, jo var būt kopā ar saviem vienaudžiem un puišiem, kuriem arī patīk futbols. Robertam futbola treneris patīk jo īpaši tāpēc, ka viņš treniņos katru reizi izdomā jaunus uzdevumus, bet tajā pašā laikā ir arī prasīgs. Vasaras brīvlaikā Roberts uzspēlē futbolu un trenē piespēles katru dienu. Ziemā diemžēl viņš var trenēties tikai futbola treniņos vai skolā sporta stundās, – mājās gan Robertam trenēties futbolā vairs neļaujam, jo dažas vāzes cīņā ar bumbu jau cietušas.

- Kas Robertam sagādā vislielāko prieku futbolā?
- Vislielāko prieku futbolā Robertam sagādā pati futbola spēle un bumbas vadīšana.

- Vai Roberts atceras pirmo futbola spēli, kuru ir redzējis televīzijā vai klātienē? Kādas bija pirmās emocijas?
- Roberts vairs precīzi neatceras pašu pirmo redzēto futbola spēli, bet zina, ka viena no pirmajām televīzijā redzētajām futbola spēlēm ir bijis Anglijas kauss. Emocijas toreiz, protams, bijušas ļoti pozitīvas, jo Robertam bija iespēja vērot un just līdzi saviem futbola elkiem.

- Roberts iepriekš teica, ka jūt līdzi Portugālei un ka viņam patīk Ronaldu, Mesi un Marselu. Kādēļ iepatikušies tieši šie spēlētāji un šī komanda?
- Pēc Roberta domām šie ir profesionālākie futbolisti un viņi vislabāk spēlē futbolu. Robertam vismīļākā ir Portugāles izlase, jo tajā spēlē Roberta vislielākais futbola elks – Krištianu Ronaldu.

- Kuru spēlētāju no finālistēm viņš īpaši vēlētos izvest laukumā?
- Ņemot vērā, ka Roberta trīs mīļākie spēlētāji ir izstājušies no Pasaules kausa, tagad nav konkrēta spēlētāja, kuru Roberts gribētu ievest stadionā, bet viņš labprāt ievestu kādu no Francijas izlases spēlētājiem.

- Kura komanda kļūs par Pasaules kausa ieguvēju?
- Roberts domā, ka Pasaules kausu iegūs Francijas izlase, jo tā labi spēlē futbolu un tai ir daudz labu spēlētāju.

- Kāds ir Roberta sapnis futbolā?
- Roberta lielākais sapnis futbolā ir kļūt par labu un profesionālu futbolistu un kādreiz spēlēt “Real Madrid” komandā.

Slēpts komentārs: burakobra

     [+] [-]

, 2018-07-15 14:16, pirms 6 gadiem
burakobra rakstīja: Pareizi, lai dzīvo multikulturālisms !!! Gan jau tiks līdz Vidzemes zonas 2. līgas čempim , kas arī būs karjeras virsotne.
Realītāte ir tāda ka jebkurš kas futbolam veltis daudz laika tiks virslīgas klubā. Konkurences vispār nav.

  +2 [+] [-]

, 2018-07-15 15:34, pirms 6 gadiem
burakobra rakstīja: Pareizi, lai dzīvo multikulturālisms !!! Gan jau tiks līdz Vidzemes zonas 2. līgas čempim , kas arī būs karjeras virsotne.
Pašu, nabagu,nepaņēma pat Ziemeļaustrumu 2.līgas komandas sastāvā,tagad skaudīgi pļūta šeit Nekur augstāk nav ticis spēlēt,kā Rugāju pagasta čempī,un tad pārsvarā maiņā sēdēja!!!

  +2 [+] [-]

, 2018-07-15 15:59, pirms 6 gadiem
Mēs visi ceram, ka ka'ds latvietis kādreiz būs zvaigzne

     [+] [-]

, 2018-07-15 18:59, pirms 6 gadiem
Kuru tad izveda puika?

  +2 [+] [-]

, 2018-07-15 19:12, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Kuru tad izveda puika?
ja pareizi saskatīju un nekļūdos tad bija pie rokas horvātam Vrsaļko, bet varbūt arī nebija tas viņš
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja