Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Brazīlijā bažas par savainojumu guvušā Dani Alvesa dalību Pasaules kausā

Agris Suveizda

Brazīlijā bažas par savainojumu guvušā Dani Alvesa dalību Pasaules kausā
Dani Alvess
Foto: SIPA/Scanpix

Francijas bagātākais futbola klubs vakar kausa finālā ar 2:0 pārspēja pusprofesionālu komandu "Les Herbiers" no trešās līgas un izcīnīja ceturto pašmāju trofeju šosezon, taču četras minūtes līdz pamatlaika beigām piespiedu kārtā tika nomainīts Dani Alvess.

Spēles 86. minūtē brazīliešu labās malas aizsargu Dani Alvesu nomainīja beļģis Tomā Menjē. Maiņas iemesls bija Alvesa labā ceļgala savainojums, un Brazīlijas mediji, atsaucoties uz izlases ārstu, neilgi pēc spēles baumoja, ka varētu būt cietušas ceļgala saites, kas savukārt varētu nozīmēt sezonas beigas. PSG puse pagaidām gan šo informāciju nav apstiprinājusi, un šodien plānotas sīkākas pārbaudes. PSG spēlētāji pēc mača pieļāva, ka trauma nav pārāk nopietna.

Gadījumā, ja Alvess nevarētu piedalīties Pasaules kausa finālturnīrā, tas Brazīlijai būtu pietiekami liels zaudējums, jo 35 gadus vecais veterāns kvalifikācijā izlaida tikai vienu spēli un sāka 17 mačus. Brazīlija ar 41 punktu 18 spēlēs pārliecinoši kļuva par Dienvidamerikas kvalifikācijas uzvarētāju, par desmit punktiem apsteidzot tuvāko sekotāju Urugvaju.

Alvess valstsvienībā ir aizvadījis 107 spēles, guvis septiņus vārtus un piedalījies divos Pasaules kausa finālturnīros. Spānijā, Itālijā un Francijā, kā arī izlašu un klubu starptautisko turnīru līmenī viņš kaut reizi ir triumfējis gandrīz visās sacensībās, kurās piedalījis. Visās, izņemot vienas – Pasaules kausa finālturnīru. Brazīlija pirms finālturnīra aizvadīs divas pārbaudes spēles, 3. jūnijā Liverpūlē tiekoties ar Horvātiju un 10. jūnijā Vīnē viesojoties pie Austrijas, bet čempionātā brazīlieši būs vienā grupā ar šveiciešiem, kostarikāņiem un serbiem.

Izmantotie resursi:
https://esporte.uol.com.br/futebol/...
Brésil: Daniel Alves incertain pour la Coupe du...