Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlase dabū pa biksēm no Pasaules kausa bronzas medaļniekiem

Emils Ozerinskis

Latvijas izlase dabū pa biksēm no Pasaules kausa bronzas medaļniekiem
Roberts Uldriķis. Foto: LFF

Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē Rijekā sarkanbalti rūtainu murgu piedzīvoja Daiņa Kazakeviča trenētā Latvijas futbola izlase, kas ar 0:5 piedzīvoja sakāvi pret Horvātiju, zaudējot ceturto spēli "Euro 2024" kvalifikācijā.

Cerības uz ieķeršanos spēlē horvāti Latvijas izlasei sabojāja jau trešajā minūtē. Izpildot brīvsitienu, Bruno Petkovičs sita bumbu pār Latvijas komandas sieņiņai, iegriežot to vārtu kreisajā stūrī. Nila Puriņa lēciens bija lieks, Latvijas vārtsargam nespējot aizsniegties līdz lidojošajam objektam un pavisam agri kapitulējot Pasaules kausa trešās vietas ieguvēju priekšā.

Īsu brīdi pēc ielaistajiem vārtiem Jānis Ikaunieks pamanījās atrast kašķi ar Horvātijas izlases zvaigzni Luku Modriču. Spēles tiesnesis nolēma abus futbolistus pasaudzēt un dzeltenos plāksterus nerādit.

Līdz otrajiem vārtiem horvātu līdzjutējiem arī ilgi nenācās gaidīt, jo 13. spēles minūtē pilnīgs haoss valdīja Latvijas soda laukumā. Pēc rikošeta pirmais pie bumbas nonāca Luka Ivunuševics, kuram atlika cauri bumbu pazaudējušajai spēlētāju burzmai ieripināt kamoliņu vārtos, panākot rūtainajiem 2:0.

Pie pusstundas atzīmes izcila iespēja radās Robertam Uldriķim, kurš vienatnē devās izgājienā pret Dominiku Livakoviču. Gūto vārtu vietā Daiņa Kazakeviča vadītās komandas uzbrucējs uzsita bumbu tieši virsū horvātu vārtsargam, izšķērdējot reti labu vārtu gūšanas iespēju.

Cerības sagaidīt spēles pirmā puslaika noslēgumu pie divu vārtu starpības izdzisa priekšpēdējā minūtē, kad izklupienā gājušo Robertu Savaļnieku jaņos atstāja Perišičs, ieejot latviešu soda laukumā un raidot piespēli starp Antonija Černomordija kājām uz tālo vārtu stabu, kur netraucēti bumbu vārtos iebakstīja Petkovičs, panākot 3:0 un gūstot savus otros spēles vārtus.

Otrajā puslaikā visām nelaimēm pa virsu vēlās arī Savaļnieka iedzīvošanās traumā, liekot Dainim Kazakevičam veikt negribētus pārkārtojumus, meklējot aizstājēju vienam no izlases labākajiem centrējumu meistariem.

Sarkanbaltas rūtas zibēja gar Latvijas futbolistu acīm 68. minūtē, kad pie standarta situācijas bumba tika iecentrēta pie tālā vārtu staba. Kristers Tobers lēcienā neaizsniedzās līdz bumbai, ļaujot Andrejam Kramaričam pavisam viegli panākt 4:0.

Piekto reizi rezultāta tablo operators cipariņus pie Horvātijas vārtu skaita samainīja 78. spēles minūtē, kad Mario Pašaliča manevrs lika karuseļos griezties Kasparam Dubram. Horvātu pussargs izbrīvēja sev pozīciju soda laukuma vidū un trieca bumbu zem Latvijas vārtu pārliktņa.

Horvātija - Latvija 5:0 (3:0)
Vārti: Petkovičs 3' 43', Ivanuševics 13', Kramaričs 68', Pašaličs 78'
Horvātija: Livakovičs - Sosa (Barišičs 67'), Gvardiols (Vida 46'), Šutalo, Juranovičs - Modričs (Pašaličs 60'), Ivanuševics, Brozovičs (Vlasičs 60') - Perišičs, Petkovičs (Musa 67'), Kramaričs.
Latvija: Puriņš - Sorokins, Dubra, Černomordijs, Savaļnieks (Krollis 56') - Cigaņiks, Tobers (Saveljevs 86'), Emsis, Jaunzems (D. Ikaunieks 86') - J. Ikaunieks (Dašķevičs 76') - Uldriķis.
Galvenais tiesnesis: Filips Farudžija (Malta)

D grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Turcija53118:610
2.Horvātija32108:17
3.Armēnija42118:67
4.Velsa41124:74
5.Latvija40043:110

Spēles teksta tiešraide.

Noderīgas saites

# Uldriķis par izkrišanu no Eredivisie, statistiku un cerībām Rijekā
# Regža: ''Nedrīkst daudz domāt par horvātiem, jāizspiež savas labākais sniegums''

1 2 3 87 komentāri

  -1 [+] [-]

, 2023-09-08 23:39, pirms 8 mēnešiem
Ko dara ar vidēji meistarīgiem sportistiem basketbola izlases treneris, hokeja izlases treneris? Izveido komandu un saliek vērtības. Futbolā diemžēl neredz ne cīņassparu, ne saliedētu komandu, kas meistarības trūkumu varētu kompensēt.

  +4 [+] [-]

, 2023-09-08 23:41, pirms 8 mēnešiem
Kur tad bija tie 11 vilki? Redzēju tikai 11 čivauvas

  +2 [+] [-]

, 2023-09-08 23:42, pirms 8 mēnešiem
mājas stadiona priekšrocība, bijām jau tik tuvu

  +3 [+] [-]

, 2023-09-08 23:42, pirms 8 mēnešiem
Jums ir bijis tā ka kasas dibens un tu viņu tik ļoti kasi, ka pirksts jau ir dziļi cauruma?

  +6 [+] [-]

, 2023-09-08 23:43, pirms 8 mēnešiem
Timo2 rakstīja: Ko dara ar vidēji meistarīgiem sportistiem basketbola izlases treneris, hokeja izlases treneris? Izveido komandu un saliek vērtības. Futbolā diemžēl neredz ne cīņassparu, ne saliedētu komandu, kas meistarības trūkumu varētu kompensēt.
NU,nu. Labāk nesalīdzini. Neviens LV futbolists nespēlē tādos klubos kā basketbolisti un hokejisti

  +5 [+] [-]

, 2023-09-08 23:43, pirms 8 mēnešiem
Kauns par tādu spēli! Trenerus un pusi spēlētāju- ārā no izlases!

  +1 [+] [-]

, 2023-09-08 23:43, pirms 8 mēnešiem
Boston United rakstīja: NU,nu. Labāk nesalīdzini. Neviens LV futbolists nespēlē tādos klubos kā basketbolisti un hokejisti
Man Igors pagalmā labāk spēle ka "PROFS" uldrikis

     [+] [-]

, 2023-09-08 23:44, pirms 8 mēnešiem
🤣🤣🤣🤣🤣. Paldies stulbais ļašenko ka nevarēji nodrošināt translācijas. Paldies kazlodojev, ka gremdē Latvijas futbolu. Okupanti rullē, vismaz futbolu nogremdēja.

  +4 [+] [-]

, 2023-09-08 23:44, pirms 8 mēnešiem
Ja futbola sistēma būtu sakārtota un valsts nebūtu ar 90. gadu domāšanu, varētu šo ieviest.

https://sportacentrs.com/futbols/eu...

Varbūt, péc 100 gadiem.

  +4 [+] [-]

, 2023-09-08 23:45, pirms 8 mēnešiem
Kauns. Vektor atkāpties! Vispār nekāda spēles zīmējuma itkā amatieri būtu iznākuši pirmo reizi kopā uzspēlēt uz aliņu. Nezinu kas tas par puisi bet sev atvēlētajā laikā patika Daškevičs

  +2 [+] [-]

, 2023-09-08 23:45, pirms 8 mēnešiem
Uj kā noveicās, ka tajā laikā regbijs sākās

  +2 [+] [-]

, 2023-09-08 23:46, pirms 8 mēnešiem
Lai bērni izkoptu tehniku, viņiem pēc iespējas vairāk jāpieskaras bumbai – un mazie laukumi palīdz to izdarīt daudz labāk nekā lielais laukums, kur bumba pie bērniem nonāk ļoti reti,” uzsvēra Bordingārds. “Katrs iegūst spēles laiku, nav piesaistīts konkrētai pozīcijai, tāpēc spēlē daudz un izmēģina dažādus uzdevumus. Septiņus gadus vecam bērnam ir daudz vieglāk mācīties 13x21m laukumā – viņš vēl nav gatavs gariem pārskrējieniem.”

Spēlēs līdz 13 gadu vecumam netiek skaitīts rezultāts un netiek veidotas kopvērtējuma tabulas. Tam ir sava loģika. Ja jaunatnes komandu trenerus spiež atbildība par rezultātu, viņi izvēlas īstermiņa lēmumus – kuri atnesīs uzvaru šodien, taču, visticamāk, nepalīdzēs attīstīt katra spēlētāja labākās īpašības. Vēl vairāk, treneris drīzāk nemainīs sastāvu, liedzot pārējiem cerības uz izaugsmi.

Ja puiši sajūt rezultāta sagādāto spiedienu, viņi baidās kļūdīties, kļūst sasaistīti un meklē vienkāršumu – nekādas brīvības un radošuma. “Atteikšanās no rezultātu skaitīšanas ļāva mazajiem dāņiem vairāk eksperimentēt un spēlēt drosmīgāk, bet vecāki pārstāja izdarīt spiedienu uz saviem bērniem un treneriem,” rakstīts FIFA treneru žurnālā.

  +2 [+] [-]

, 2023-09-08 23:47, pirms 8 mēnešiem
Un tagad ragainais stāstīs, ka visi traumēti, nav kam spēlēt 🤣. Kā tādu mīzal. u pielika pie stūres?

  +1 [+] [-]

, 2023-09-08 23:47, pirms 8 mēnešiem
Bērni tik un tā vienmēr spēlē uz uzvaru – tam viņiem nav vajadzīgs ne tablo, ne kopvērtējums. Visi rezultāti un tabulas kļuva par treneru un vecāku pašmērķi, bet mēs vēlamies, lai spēles būtu bērniem , nevis pieaugušajiem,” paskaidroja Flemings Bergs. “Vārtus un punktus, protams, piefiksē, taču tikai DBU menedžeru vajadzībām – skaitļi nekur netiek publicēti.”

Bērniem līdz 12 gadu vecumam sezonas turnīru vietā notiek jautri festivāli, kuros katra komanda aizvada 3-4 spēles dienā. Ja kāda komanda jūtami atpaliek un ielaiž pārāk daudz vārtu, tai atļauj sūtīt laukumā papildus spēlētāju, lai izlīdzinātu spēku samērus.

  +6 [+] [-]

, 2023-09-08 23:47, pirms 8 mēnešiem
Vai Latvijas prezidents var atlaist to ficruku? Latvija ir vienīga valsts pasaulē, kas spēlē bez galvenā trenera jau vairākus gadus! Dainis Kazakevičš ir KAUNA TRAIPS Latvijas sportā un pasaules futbola kartē. Resns, uzblīdis, uzvalks par šauru un un mūžīgais nolemtības skatiens. Tūlīt ar resniem, sasvīdušiem pirkstiem meklēs lapiņas ar jau iepriekš uzrakstitām atrunām. Kamēr šis futbola "izstrādājums" būs ar Latvijas futbola izlasi, Latvijai futbolā būs zaudējumi un apkaunojums.

  +5 [+] [-]

, 2023-09-08 23:48, pirms 8 mēnešiem
Ir pieejamas 5 maiņas. Kāpēc neizlaidi debitēt vai vienkārši piekto spēlētāju laukumā??

  +6 [+] [-]

, 2023-09-08 23:48, pirms 8 mēnešiem
Ir jāmaina treneris!!!! Daiņa Kazakēviča filosofija, ka primāri jāspēlē tiem, kas ir ārzemju klubos ir debīla - Virslīgas top vārtu guvējs sēž uz soliņa kamēr Uldriķis, Krollis, D.Ikaunieks, kuri reti kad vispār tiek laukumā kaut, vai uz maiņu spēlē!!! Uldriķis atrodas laukumā tur kur no viņa vispār nav jēgas - pārāk tālu no vārtiem - čalis ir labs, bet viņš der tikai tādai taktikai kur viņš uzņem centrējumus nevis atrodas 35 metrus no vārtiem un saņem bumbu kā smailes uzbrucējs. Savaļnieku un pēc tam Cigaņiku ieliek pozīcijās kur viņi ikdienā nespēlē savos klubos un tad brīnamies, ka aizsardzības flangi netur spiedienu!

  +1 [+] [-]

, 2023-09-08 23:48, pirms 8 mēnešiem
25% spēļu aizvada pret vājāku pretinieku (ja pati spēlē vissliktāk, tad spēlē pret jaunākiem bērniem) – šīs spēles atļauj vairāk eksperimentēt;

50% spēļu – pret spēkos līdzīgām komandām, bet 25% – pret stiprākām (ja komanda ir līdere, tad spēlē pret vecākām vienībām un apgūst jaunas lietas)... Tāda proporcija, Fleminga Berga vārdiem runājot, veicina spēlētāju izaugsmi.

Valstsvienībā ir maz lielo klubu audzēkņu – jo visi aug mājās, pārejas līdz 13 gadu vecumam ir aizliegtas. Dānijā ir 1100 futbola klubi, bet oficiālo sertifikāciju izgājušas 50 akadēmijas ar pilnu personālu. DBU nemitīgi apmāca jaunus trenerus, lai ģeogrāfiskā aptvere būtu maksimāla un nevienam nevajadzētu futbola dēļ pārcelties uz citām pilsētām.

  +4 [+] [-]

, 2023-09-08 23:49, pirms 8 mēnešiem
Tikai 0:5! Apsveicam!. Īsti vilki, īsti cīnītāji!!!!....protams sarkasms. Cik tas būtu hokejā...0:17? basī - kādi -50????

  -1 [+] [-]

, 2023-09-08 23:49, pirms 8 mēnešiem
Mellers uzskata, ka Dānijas bērnu futbolam jābūt labākajam pasaulē. “Stāsts nav tikai par trofejām un iesistajām bumbām – šajā līmenī tie vispār neko nenozīmē. Mūsu mērķis – veselu un laimīgu bērnu audzināšana. Jo patīkamāk viņi jutīsies akadēmijā, jo ciešāka veidosies saite ar futbolu. Nav svarīgi – kā spēlētājam, menedžerim, trenerim, tiesnesim, amatierim vai līdzjutējam.”

“Bērni ne fiziski, ne sociāli, ne kognitīvi nav līdzīgi pieaugušajiem. Viņiem treniņos jādod brīvība, lai neviens neapdzēstu iekšējo dzinuli. Bērniem jāiemācās mācīties, viņiem jāattīsta patika. Vai izaugs valstsvienības spēlētāji – neviens nezina. Droši vien, ja sistēma tiks prātīgi izveidota. Taču tas būs tikai papildu ieguvums. Pretējā gadījumā, ja bērni domās par īstermiņa rezultātiem un uzvarām sīkos turnīros, spiediena un negatīva dēļ pakāpeniski zaudēsim gan bērnus, gan sportu. Tas ir drauds, kurš pašreizējā izklaižu pasaulē ilgtermiņā var izrādīties postošs.”

  +2 [+] [-]

, 2023-09-08 23:51, pirms 8 mēnešiem
Tāda nolemtības sajūta jau no paša mača sākuma. Vazāja mūsējos kā tādus bērnus, lai gan izsardzībā jau nu varēja krietni labāk.
Izskatījās, ka tomēr neuzkapāja pa visiem 100, laikam trūka motivācijas pie tik lielas meistarības līmeņu atšķirības un arī pozīcijas tabulā...

  +7 [+] [-]

, 2023-09-08 23:51, pirms 8 mēnešiem
Timo2 rakstīja: Ko dara ar vidēji meistarīgiem sportistiem basketbola izlases treneris, hokeja izlases treneris? Izveido komandu un saliek vērtības. Futbolā diemžēl neredz ne cīņassparu, ne saliedētu komandu, kas meistarības trūkumu varētu kompensēt.
Luka Banki izmet J.Timmu no sastāva, jo čalis spēlē bez kluba un paņem jeb ko kuram ir spēļu prakse - Dainis Kazakēvič dara tieši pretējo - Virslīgas labāko vārtu guvēju marinē uz soliņa kamēr laukumā izlaiž D.Ikaunieku, kas vispār nav bijis laukumā Jablonec kluba sastāvā vēl nevienā spēlē šosezon!
Teikšu kā ir - šovakar Virslīgas spēlētāji nospēlēja labāk nekā mūsu ārzemēs ''spēlējošie'' (Savaļnieks ir mazliet cits stāsts, jo viņš RFS cik zinu nespēlē kā malējais aizsargs, bet gan vairāk kā pussargs)!

  +4 [+] [-]

, 2023-09-08 23:53, pirms 8 mēnešiem
1) kāpēc maiņas tik vēlu? uz ko tieši Kazakēvičs mērķēja, lai otro spēles maiņu veiktu 76. minūtē?
2) Savaļnieku tā izvazāja ar seju pa zemi, ka beigās notraumējās. Tas nav pret supernovu spēlēt virslīgā un beidzot to viņam kāds ierādija tā kārtīgi, lai nolaižas uz zemes
3) Daškevičam ir iekšā, jāspēlē pamatsastāvā. Uldriķi uz benķi, tas garais slotas kāts nekad nerealizēs 1vs1 izgājienu, jo ir pārāk tizls

  +5 [+] [-]

, 2023-09-08 23:53, pirms 8 mēnešiem
Boston United rakstīja: NU,nu. Labāk nesalīdzini. Neviens LV futbolists nespēlē tādos klubos kā basketbolisti un hokejisti
Draudziņ, runa ir par atdevi laukumā. Gan hokejā, gan basketbolā ar to esam apspēlējuši, vai bijuši ļoti tuvu uzvarai visās spēlēs. Lai cik grūti atzīt, futbolā tās attieksmes un enerģijas nav, kas nozīmē cita stila trenera nepieciešamību.

     [+] [-]

, 2023-09-08 23:53, pirms 8 mēnešiem
nebūtu horvātiem mājas stadions buutu 1:1

  +2 [+] [-]

, 2023-09-08 23:54, pirms 8 mēnešiem
berimors rakstīja: Tāda nolemtības sajūta jau no paša mača sākuma. Vazāja mūsējos kā tādus bērnus, lai gan izsardzībā jau nu varēja krietni labāk.
Izskatījās, ka tomēr neuzkapāja pa visiem 100, laikam trūka motivācijas pie tik lielas meistarības līmeņu atšķirības un arī pozīcijas tabulā...
Liekās ka nē tik ļoti aizsardzība kā vidū visu spēli atdevam , un nemaz nemēģinājam kautavi vienkārši pieturēt bumbu, cik saprotu laikam daiņa plāns bija noturēt 0-0 un tālāk idejas viņam pazuda

     [+] [-]

, 2023-09-08 23:54, pirms 8 mēnešiem
nesaprotu kā bukiji var likt koefu 41 uz Lv uzvaru..

  +5 [+] [-]

, 2023-09-08 23:55, pirms 8 mēnešiem
Kas šo joku vispār vēl skatās?

Liekaties taču mierā reiz ar to futbolu

  +3 [+] [-]

, 2023-09-08 23:56, pirms 8 mēnešiem
Sagaidu, ka tūliņ Fbookā būs pilns ar cilvēkiem ,kas savas Skonto biļetes tirgos!

     [+] [-]

, 2023-09-08 23:56, pirms 8 mēnešiem
calviiin1 rakstīja: Kauns. Vektor atkāpties! Vispār nekāda spēles zīmējuma itkā amatieri būtu iznākuši pirmo reizi kopā uzspēlēt uz aliņu. Nezinu kas tas par puisi bet sev atvēlētajā laikā patika Daškevičs
tad mož ieslēdz virslīgu kādreiz? šad tad rigafc tiek pie spēlēšanas, pirms tam norge spēlēja.

  +2 [+] [-]

, 2023-09-08 23:57, pirms 8 mēnešiem
tikmēr hokejā, basketbolā... futbolam lielākais finansējums no nosauktajiem sportiem

     [+] [-]

, 2023-09-08 23:58, pirms 8 mēnešiem
evil112 rakstīja: tad mož ieslēdz virslīgu kādreiz? šad tad rigafc tiek pie spēlēšanas, pirms tam norge spēlēja.
Ļoti pārsteidza netipisks Latvijas spēlētājs kas nebaidās uz sevi paņemt spēli un atstrādā abos galos pirmais iespaids

  +8 [+] [-]

, 2023-09-08 23:59, pirms 8 mēnešiem
Ambrē rakstīja: Luka Banki izmet J.Timmu no sastāva, jo čalis spēlē bez kluba un paņem jeb ko kuram ir spēļu prakse - Dainis Kazakēvič dara tieši pretējo - Virslīgas labāko vārtu guvēju marinē uz soliņa kamēr laukumā izlaiž D.Ikaunieku, kas vispār nav bijis laukumā Jablonec kluba sastāvā vēl nevienā spēlē šosezon!
Teikšu kā ir - šovakar Virslīgas spēlētāji nospēlēja labāk nekā mūsu ārzemēs ''spēlējošie'' (Savaļnieks ir mazliet cits stāsts, jo viņš RFS cik zinu nespēlē kā malējais aizsargs, bet gan vairāk kā pussargs)!
precīzi, vēl izsauc random Ošu, pamatā misene Sorokins. uzvaram d ligu , 1 laba spele pret turciju un visi mīž biksēs no priekiem. LATVIJAS NACIONĀLO IZLASI TRENĒ CILVĒKS, KURŠ NEKO NEKAD NAV IESPĒJIS KLUBU LĪMENĪ. Kauss ar Jelgavu, ja tas ir lielākais panākums. psc. IELIKTENIS JEBANAIS

  +3 [+] [-]

, 2023-09-09 00:02, pirms 8 mēnešiem
Timo2 rakstīja: Ko dara ar vidēji meistarīgiem sportistiem basketbola izlases treneris, hokeja izlases treneris? Izveido komandu un saliek vērtības. Futbolā diemžēl neredz ne cīņassparu, ne saliedētu komandu, kas meistarības trūkumu varētu kompensēt.
Praktiski visi no mūsu basketbola izlases spēlētājiem ar sava vecuma Latvijas jauniešu izlasēm ir bijuši starp medaļniekiem Eiropas čempionātos un tuvojas saviem labākajiem gadiem...

  +5 [+] [-]

, 2023-09-09 00:02, pirms 8 mēnešiem
Pie 0-0 bailes neielaist!
Pie 0-2 bailes nedabūt sagrāvi un tā arī visu maču nospēlēja!
Kāda jēga, tad vispār iet laukumā?
1 2 3 87 komentāri