Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3032, Did:0, useCase: 3

Ukraiņi atgūstas arī pret Islandi, Ščensnijs ieved Poliju finālturnīrā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Ukraiņi atgūstas arī pret Islandi, Ščensnijs ieved Poliju finālturnīrā
Mihailo Mudriks. Foto: Czarek Sokolowski/AP/Scanpix

Pēdējās divas ceļazīmes uz šovasar Vācijā paredzēto Eiropas meistarsacīkšu finālturnīru nopelnīja Ukrainas un Polijas futbolisti, kuri spraigās cīņās pieveica attiecīgi Islandi un Velsu.

Pārspēļu B zara pusfinālā ukraiņi izbraukumā Zenicā galotnē atspēlējās un ar 2:1 pieveica Bosniju un Hercegovinu, savukārt islandieši negaidīti pārliecinoši sakāva (4:1) Izraēlas valstsvienību.

Šovakar Polijas pilsētā Vroclavā pārsvars laukumā bija Ukrainai, tomēr pirmais puslaiks veiksmīgāk izvērtās 2016. gada Eiropas meistarsacīkšu ceturtdaļfinālistei Islandei, kuru priekšgalā izvirzīja iepriekšējā cīņā hat-trick nopelnījušais "Genoa" uzbrucējs Alberts Gundundsons, kurš tika garām vairākiem aizsargiem un ar spēcīgu šāvienu pārspēja Madrides "Real" vārtu vīru Andriju Luņinu.

Pēc deviņām minūtēm bumba nokļuva arī skandināvu cietoksnī, tomēr "Valencia" uzbrucēja Romāna Jaremčuka sitiens netika ieskaitīts aizmugures dēļ.

54. minūtē ukraiņi atspēlējās, precīzi sitot vienam no "Girona" uzbrukuma līderiem Viktoram Cihankovam.

Pamatlaika beigu daļā islandieši cīnījās izteiktāk no aizsardzības, neizturot Ukrainas iniciatīvu. 84. minūtē Londonas "Chelsea" uzbrucējs tālsitienā guva savus otros un svarīgākos vārtus lielās valstsvienības labā.

Ukraina finālsacensību ievadā 17. jūnija pēcpusdienā Minhenē spēkosies pret Rumāniju, 21. jūnijā cīnīsies pret Slovākiju, bet 26. jūnija vakarā Štutgartē eksaminēs vienu no favorītēm Beļģiju.

A zara pusfinālā Polija ar 5:1 samala miltos Igauniju, bet Velsa ar 4:1 sakāva citu Baltijas jūras reģiona komandu – Somiju.

Šovakar Polija izdarīja 13 sitienus, tomēr neviens no tiem nepārbaudīja Lesteras kluba vārtsarga Denija Vorda meistarību.

11 metru sitienu sērija un vienlaikus arī turnīra kvalifikācija noslēdzās ar Daniela Džeimsa pendeli, kuru atvairīja Turīnas "Juventus" pamatvārtsargs Vojtehs Ščensnijs.

Poļi 16. jūnija pēcpusdienā Hamburgā spēlēs pret Nīderlandi, 21. jūnijā Berlīnes Olimpiskajā stadionā mērosies spēkiem ar Austriju, kā arī 25. jūnijā Dortmundē lūkos pārsteigt pasaules vicečempioni Franciju.

Gan Ukrainai, gan Polijai šis būs ceturtais Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrs pēc kārtas kopš 2012. gada, kad abas kopīgi rīkoja šīs sacensības.

Eiropas meistarsacīkšu kvalifikācijas pārspēļu fināls

CeļšLaiksSpēleRezultātsVārtu guvēji
C19.00Gruzija – Grieķija0:0; 4:2 (11 m s. s.)
A21.45Velsa – Polija0:0; 4:5 (11 m s. s.)
B21.45Ukraina – Islande2:1 (0:1)Cihankovs 54' Mudriks 84' – Gudmundsons 30'

Finālturnīra apakšgrupas

A grupaB grupaC grupaD grupaE grupaF grupa
VācijaSpānijaSlovēnijaPolijaBeļģijaTurcija
SkotijaHorvātijaDānijaNīderlandeSlovākijaGruzija
UngārijaItālijaSerbijaAustrijaRumānijaPortugāle
ŠveiceAlbānijaAnglijaFrancijaUkrainaČehija

Izmantotie avoti:
https://www.uefa.com/european-quali...

  +2 [+] [-]

, 2024-03-27 06:50, pirms mēneša
Būtu dīvaini ,ja visu spēli dominējot ukraiņi neuzvarētu,lai gan aizsardzībā viņi kļūdījās ik pa laikam un deva islandiešiem iespējas.

  +6 [+] [-]

, 2024-03-27 08:16, pirms mēneša
Londonas Chelsea uzbrucēja vārdu rakstā ar pieminēt varēja , - Mihailo Mudriks. Pareizi ir Cigankovs nevis Cihankovs. Atrodos Ukrainā diezgan ilgi, sportu arī skatos ar ukraiņu komentetājiem.

  +1 [+] [-]

, 2024-03-27 09:09, pirms mēneša
Vojceks labi izvilka gan spēles laikā, gan 11 m sitienu. Bet spēle kopumā poļiem pārāk primitīva jau kopš PČ laikiem. Viņiem ir daudz labu spēlētāju, varētu spēlēt krietni labāk. Iespējams Levandovskim ir jāaiziet, lai poļi kaut ko mainītu.

     [+] [-]

, 2024-03-27 18:30, pirms mēneša
Polijai piektais pēc kārtas.

     [+] [-]

, 2024-03-27 18:30, pirms mēneša
chr1sT_v2 rakstīja: Pareizi ir Cigankovs nevis Cihankovs.
https://youtu.be/xES_sa4-p7Q?si=R-r...